Τελευταία εβδομάδα εγγραφών για την Α’ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας



Λίγα λόγια για το σχολείο

Τι διαφορά έχει από ένα Γενικό Γυμνάσιο-Λύκειο; Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας είναι Γυμνάσιο και Λύκειο. Σ’ αυτό γίνονται κανονικά όλα τα μαθήματα των Γενικών Γυμνασίων και Λυκείων και επιπλέον μουσικά μαθήματα (πιάνο, ταμπουράς, ένα όργανο επιλογής του κάθε μαθητή, ευρωπαϊκή και παραδοσιακή μουσική).

Τι είναι τα Μουσικά Σύνολα; Δύο φορές την εβδομάδα, οι μαθητές από όλες τις τάξεις συμμετέχουν στα Μουσικά Σύνολα (Ευρωπαϊκής και Παραδοσιακής Χορωδίας και Ορχήστρας, Λαϊκής και Έντεχνης Μουσικής, Κιθάρας και άλλα) ανάλογα με τις ικανότητες και τις προτιμήσεις τους.

Σίτιση – Μεταφορά: Οι μαθητές σιτίζονται κάθε ημέρα με δωρεάν γεύματα και μεταφέρονται δωρεάν με ταξί ή λεωφορεία από τον τόπο διαμονής τους.

Απολυτήρια – Πανελλαδικές Εξετάσεις: Τα Απολυτήρια Γυμνασίου και Λυκείου είναι τα ίδια με αυτά των αντίστοιχων Γενικών. Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας καταγράφει κάθε χρόνο μεγάλα ποσοστά επιτυχίας στις Πανελλαδικές Εξετάσεις σε όλες τις Πανεπιστημιακές Σχολές (όχι μόνο τις Μουσικές).

Χρηματικές Υποτροφίες: Πολλά κοινωφελή ιδρύματα της Σιάτιστας χορηγούν κάθε χρόνο χρηματικές υποτροφίες σε αριστούχους μαθητές και αποφοίτους (για τις σπουδές τους).

Εκδηλώσεις: Κάθε χρόνο το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας συμμετέχει με τα Μουσικά του Σύνολα σε πολλές εκδηλώσεις, φιλανθρωπικές συναυλίες, εκδρομές, εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα και δημιουργεί ολοκληρωμένες προσωπικότητες και πολύπλευρα καταρτισμένους ανθρώπους.

Δείτε στο https://youtu.be/LwLf9haKKko το βιντεάκι «ΔΡΟΜΟΣ Η ΑΓΑΠΗ» με τις εκδηλώσεις που προλάβαμε να κάνουμε κατά τη φετινή σχολική χρονιά.

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών της ΣΤ Δημοτικού
Άλλη μια σχολική χρονιά φτάνει στο τέλος της για το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας «Κωνσταντίνος & Ελένη Παπανικολάου».

Παρόλο που ήταν μία χρονιά που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, δυστυχώς για τους γνωστούς σε όλους ιατρικούς λόγους, όλα σταμάτησαν στις 10 Μαρτίου 2020. Τα όνειρα αλλά και η προετοιμασία μας ήταν μεγαλεπίβολη και περιλάμβαναν μεταξύ άλλων Αδερφοποίηση με το Μουσικό Σχολείο “Stancovic’ του Βελιγραδίου, πολιτιστικά προγράμματα άμεσα συνδεδεμένα με την ιστορική πραγματικότητα – «Χαμένες Πατρίδες», συμμετοχή σε όλα τα μεγάλα μουσικά φεστιβάλ Ξάνθης και Καβάλας, προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, πολιτιστικές συνεργασίες με το Δήμο Βοΐου, συμμετοχές σε διαγωνισμούς και πολλά άλλα.

Όλες αυτές οι εκδηλώσεις για εμάς δεν ματαιώθηκαν … απλώς αναβλήθηκαν. Έτσι λοιπόν περιμένουμε τους νέους μαθητές μας, του απόφοιτους του Δημοτικού, να έρθουν κοντά μας, να μας γνωρίσουν και να ενταχθούν στην μουσική μας παρέα. Μαζί με τους καθηγητές και τους μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων θα μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε όλα τα προηγούμενα αλλά και ακόμα περισσότερα, πρωτότυπα και ενδιαφέροντα μουσικά γεγονότα.

Οι αιτήσεις για την εγγραφή των μαθητές της Α΄ Γυμνασίου του σχολικού έτους 2020 – 2021 πραγματοποιούνται μέχρι τις 29 Μαΐου 2020 ηλεκτρονικά, με την αποστολή της σχετικής αίτησης στις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του σχολείου :
mail@gym-mous-siatist.koz.sch.gr ή mousikoscholeiosiatistas@gmail.com

Στην ιστοσελίδα του σχολείου http://gym-mous-siatist.koz.sch.gr υπάρχει η σχετική αίτηση καθώς και πολλές πληροφορίες για τη δράση και τη λειτουργία του σχολείου μας.

Σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει άνεση στη χρήση των ηλεκτρονικών μέσων ή επιθυμεί περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας «Κωνσταντίνος & Ελένη Παπανικολάου», μπορεί να επικοινωνεί με το σχολείο τηλεφωνικά στον αριθμό 2465023461, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες για να τον βοηθήσουμε στην υποβολή της αίτησης και να λύσουμε κάθε απορία.

Με εκτίμηση
Ο Δ/ντής
και ο Σύλλογος Διδασκόντων
του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας
«Κωνσταντίνος & Ελένη Παπανικολάου»

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.