Συνεχίζεται η κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες – Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα, πότε αναμένεται βελτίωση



Άστατος θα είναι και σήμερα ο καιρός, με βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους θα είναι έντονες.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, για σήμερα αναμένεται να συνεχιστεί η κακοκαιρία καθώς τις πρωινές ώρες αναμένονται ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Ταυτόχρονα, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει νέα, σημαντική πτώση, καθώς δεν θα ξεπεράσει τους 25 βαθμούς, στα νότια και την δυτική Ελλάδα, με την θερμοκρασία να είναι κατά πολύ χαμηλότερη στις ορεινές περιοχές. Ιδιαίτερα χαμηλή αναμένεται να είναι στα κεντρικά και τα βόρεια, όπου θα υπάρχουν έντονα καιρικά φαινόμενα και σήμερα.

Για σήμερα αναμένοντα επίσης ισχυροί άνεμοι που θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ. Από το απόγευμα ωστόσο, αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού, που την Κυριακή η θερμοκρασία θα φτάσει και πάλι σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Η πρόγνωση του καιρού για Μακεδονία και Θράκη

Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις πρώτες πρωινές ώρες στην ανατολική και την κεντρική Μακεδονία, θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Σταδιακή βελτίωση του καιρού από το απόγευμα.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τις πρώτες πρωινές ώρες, τοπικά 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.