Η Ημέρα της ΑΧΕΠΑ: Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου



Η Τρίτη Κυριακή κάθε Μαΐου έχει θεσπιστεί να γιορτάζεται η Ημέρα της ΑΗΕΡΑ με σκοπό να τονίσει το έργο της ΑΧΕΠΑ προς τους απανταχού Έλληνες.

¨Εορτάζουμε την 17 Μαΐου 2020 την Κυριακή της ΑΧΕΠΑ, σε αναγνώριση των μελών της Ελληνοαμερικανικής Εκπαιδευτικής Προοδευτικής Ενώσεως και του σημαντικού έργου των σε όλο τον κόσμο. Με προσφορά προγραμμάτων στεγάσεως υπερηλίκων, ιπποτροφιών για νέους και πολλών άλλων φιλανθρωπικών και εκπαιδευτικών δράσεων, η οικογένεια της ΑΧΕΠΑ συνεχίζει να καλύπτει ανάγκες από της ιδρύσεως της το 1922 με γενναιοδωρία και ευσπλαχνία.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος μέσω μιας εγκυκλίου ανακήρυξε και φέτος την 17η Μαΐου 2020 ως Κυριακή της ΑΧΕΠΑ για όλη την επικράτεια.

Πρόκειται για μια παράδοση πολλών δεκαετιών, διότι η ΑΧΕΠΑ, η κορυφαία οργάνωση των Ελληνοαμερικανών ιδρύθηκε την ίδια χρονιά που ιδρύθηκε και η Ιερά Αρχιεπισκοπή.

Η ΑΧΕΠΑ, όπως έχουν γράψει οι «Αναμνήσεις» είναι μια από τις μεγαλύτερες ομογενειακές οργανώσεις η οποία έχει παραρτήματα στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην γενέτειρα, στην Ευρώπη, στην Κύπρο και στην Αυστραλία.

Το πλήρες κείμενο της εγκυκλίου του κ. Ελπιδοφόρου έχει ως εξής:

«Προσφιλείς Αδελφοί και Αδελφές εν Χριστώ, Αγαπητοί μου Χριστιανοί, Χριστός Ανέστη! Christ is Risen!

Εκ μέρους της μεγάλης οικογένειας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, εκφράζω θερμά συγχαρητήρια και πολλές ευχές προς όλα τα αξιόλογα και λίαν αγαπητά μέλη της Ελληνοαμερικανικής Εκπαιδευτικής και Προοδευτικής Οργάνωσης (ΑΧΕΠΑ), επί τη ευκαιρία της Κυριακής η οποία είναι αφιερωμένη σε αυτήν.

Αυτό το έτος, εξαιτίας της λοιμικής πανδημίας COVID-19 δε μπορούμε όπως άλλες χρονιές, να οργανώσουμε κατάλληλες εκδηλώσεις για την προβολή της σημαντικής αποστολής της ΑΧΕΠΑ, μπορούμε όμως ολοθύμως να θυμηθούμε το έργο της ΑΧΕΠΑ, που για σχεδόν έναν αιώνα σηματοδοτεί την ελληνο-αμερικανική ιστορία στις ΗΠΑ αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η ΑΧΕΠΑ αποτέλεσε πάντοτε έναν από τους βασικούς πυλώνες της Ομογένειας, είτε κατά την περίοδο των αντιμεταναστευτικών επιθέσεων ως αρωγός στην προστασία της ελληνο-ορθοδόξου πίστεως, είτε στην κατασκευή και λειτουργία νοσοκομειακών και φιλανθρωπικών εγκαταστάσεων, εδώ και στην Ελλάδα, είτε στην υποστήριξη της ελευθερίας της Ελλάδας και ειδικότερα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Κατά τη δύσκολη αυτή περίοδο, η ΑΧΕΠΑ με τα παραρτήματά της σε όλη την Αμερική βοηθάει στην αντιμετώπιση της κρίσης που βιώνουμε. Είμαστε ευγνώμονες για την ασταμάτητη αυτή προσφορά της! Μαζί θα ξεπεράσουμε την κρίση και θα δουλέψουμε στο μέλλον, ακόμη περισσότερο, για την πρόοδο της Εκκλησίας και των κοινοτήτων μας, εκπληρώνοντας με αυτό τον τρόπο τους σκοπούς της ΑΧΕΠΑ.

Εύχομαι ο Θεός να ευλογεί πάντοτε την Ελληνοαμερικανική Εκπαιδευτική και Προοδευτική Οργάνωση, τα παραρτήματα και τις οικογένειες των μελών της, επιδαψιλεύοντας υγεία, ασφάλεια και έτη πολλά.

Μετά πατρικής αγάπης εν τω αναστάντι Χριστώ, ο Αμερικής Ελπιδοφόρος».

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Μιχάλης Ζηκόπουλος               Παπαδημητρίου Δημήτριος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.