Covid-19: Μία ιστορία που έχει διχάσει τον Ελληνικό λαό – Του Μιχάλη Αγραφιώτη



Του Μιχάλη Αγραφιώτη για το KOZANILIFE.GR:

Είναι γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας δεν έχει πεισθεί για την ασθένεια COVID-19. Βίντεο, δημοσιεύματα και αναρτήσεις πολλών ανθρώπων, αμφισβητούν την έκταση, την επικινδυνότητα, ακόμη και την ύπαρξη του COVID-19 σε σημείο που να αναρτούν κείμενα τα οποία ισχυρίζονται ότι ο ιός είναι από αποκύημα φαντασίας, μέχρι κατασκευασμένος σε εργαστήριο. Τι πραγματικά όμως είναι η αλήθεια; Ποιο είναι το πραγματικό αποτέλεσμα αυτή της χαρακτηριζόμενης ως πανδημίας από τον ΠΟΥ;

Ο ιός είναι υπαρκτός και προφανώς, για να μην είναι τόσο επικίνδυνος για την ανθρώπινη υγεία, αφού μεγάλο μέρος του πληθυσμού τον αντιμετωπίζει με ανοσία και τον ξεπερνά. Απλά τον υπερεκτιμήσαμε πολύ παραπάνω από ότι υπολογίζαμε και δεν λάβανε (κυρίως οι ξένοι)τα μέυμετρα πρόληψης που έπρεπε. Ο πανικός που προκλήθηκε από την ίδια την κυβέρνηση ήταν αδικαιολόγητος. Θα μπορούσε να μην σταματήσει όλη η οικονομία για να αντιμετωπιστεί ο ιός. Θα έπρεπε να υπάρχει από την αρχή αυστηρή τήρηση της καραντίνας για όσους έρχονται από το εξωτερικό, και δη τις πληγείσες χώρες, θα έπρεπε να προσέχουν λίγο παραπάνω οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και να λαμβάνονται τα μέτρα προστασίας, όπως μάσκες, αντισηπτικά και αποστάσεις.

Η αλήθεια είναι ότι υπήρξαν τεράστιες μεταβολές στην κοινωνία και την πραγματικότητα, τις οποίες δεν βλέπουμε και ίσως να μη δούμε, ούτε το επόμενο χρονικό διάστημα. Αυτές είναι και καλές και κακές. Το μεγάλο ζήτημα όμως που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε είναι η οικονομία. Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο κύριο κομμάτι της κοινωνίας δεν θα μπορέσει να επουλωθεί, ούτε να στηρίξει καμία κυβέρνηση. Μπορεί να υπάρχει φημολογία για επισιτιστική κρίση, όμως κρίση στην άμεση φτωχοποίηση νοικοκυριών θα υπάρξει. Και δεν θα μπορέσουμε να το αποφύγουμε μέχρι τον επερχόμενο χειμώνα.

Κατά πόσο μπορούσαμε να αποφύγουμε όλη αυτή την αναστάτωση; Ναι, πιστεύω ακράδαντα ότι δεν θα έπρεπε να είμαστε όλοι μας τόσο υπερβολικοί. Θα μπορούσε να λειτουργήσει η οικονομία και να μη χρειαστεί να κλείσουν τόσες επιχειρήσεις. Θα μπορούσε να κρατηθεί η οικονομία και να παίρνουμε αυστηρά μέτρα προστασίας.

Μπορεί να μην έχουμε θύματα και ευτυχώς, αλλά τα θύματα θα έρθουν από την κατάρρευση της οικονομίας. Δεν θέλω να γίνω μετά Χριστόν προφήτης, αλλά προφανώς κάποιοι άλλοι που γνώριζαν θα μπορούσαν να το είχαν αποφύγει. Τα νομοσχέδια που περνά η κυβέρνηση αυτές τις ημέρες δείχνουν ότι κάτι συμβαίνει σχετικά με τις αλλαγές που επέρχονται. Και θα το δούμε τις επόμενες ημέρες.

Το σίγουρο είναι ότι έχει δημιουργεί ένα ιδεολογικό χάσμα στην Ελληνική κοινωνία, το οποίο δεν πρόκειται να επουλωθεί. Επίσης, βλέπω τους ανθρώπους της επιτροπής διαχείρισης της κρίσεως και κυρίως τους κ.κ. Τσίοδρα και Χαρδαλιά, εκεί που είναι οι δοξασμένοι πρωταίτιοι της επιτυχίας, να γυρνάει μπούμεραγκ και σε λίγους μήνες να τους κατηγορούν οι περισσότεροι για ανεπιτυχείς χειρισμούς που μας οδήγησαν σε καταστροφή, όπως φυσικά και αυτούς που τους τοποθέτησαν εκεί, δηλαδή την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Όσο για το θέμα πρόωρων εκλογών που ακούγεται έντονα από ΜΜΕ της Αθήνας και κάποιοι εδώ πρώιμοι Νεοδημοκράτες προσπαθούν να μου χρεώσουν την εκλογολογία, είναι φανερό ότι τα μέτρα που θα κληθεί να διαχειριστεί η κυβέρνηση, δεν θα μπορέσει να τα υλοποιήσει αν δεν έχει νωπή, για το φθινόπωρο λαϊκή εντολή.

Όπως, επίσης αν δεν έχει και τη στήριξη της αντιπολίτευσης, που όπως το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ τότε ζήτησε από τη ΝΔ και την έδωσε, τώρα η ΝΔ θα ζητήσει από το ΣΥΡΙΖΑ και θα τη δώσει.

6 σχόλια στο άρθρο “Covid-19: Μία ιστορία που έχει διχάσει τον Ελληνικό λαό – Του Μιχάλη Αγραφιώτη

  1. Στα σοβαρά τώρα δίνεις το ίδιο βάρος στους ανόητους συνωμοσιολόγους χρυσαυγίτες που λένε ότι ο ιός δεν υπάρχει με το 90% του πληθυσμού που λέει ότι αν δεν επέβαλε καραντίνα ο Μητσοτάκης θα είχαμε 1000 νεκρούς την ημέρα; Δες λίγο πιο πέρα από τη μύτη σου πόσους νεκρούς την ημέρα έχει η Ρωσία η Ιταλία η Αμερική η Γαλλία. Εκτός αν το κάνεις μόνο για αντιπολίτευση στον Μητσοτάκη στον οποίο δίνουν συγχαρητήρια όλες οι χώρες για τη διαχείριση της κρίσης. Δεν σε περίμενα τόσο φτηνό και χυδαίο.

  2. Τι λες ρε Μιχάλη; Υπερεκτιμήσαμε τον ιό; Δηλαδή 2000 άτομα που πεθαίνουν κάθε μέρα στην Ιταλία και Ισπανία τι είναι; Ηθοποιοί;

  3. Μια χαρά τα λέει! Απλά σας έχουν πιπιλίσει το μυαλό τα κεντρικά κανάλια και πέφτετε σαν τις κότες. Όταν θα πεινάσετε και θα σας ….. τότε θα καταλάβετε τι λέει. Δεν είναι ούτε χυδαίος, ούτε φθηνός, είναι αληθινός, γι αυτό ξυπνήστε!

  4. Είσαι ωραίος Αγραφιώτη! Σε βλέπω κάθε μέρα. Το ξέρω ότι θα επιβεβαιωθείς για ακόμη μια φορά. Αλλά κάποιοι ηλίθιοι που αγαπάνε μητσοτακη σύντομα θα τον βριζουν

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.