Οι προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής – Γράφει ο Βασίλης Μαρκόπουλος



Γράφει ο Βασίλης Μαρκόπουλος:

Οι ‘’ δια περιφοράς ‘’ αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης που λαμβάνονται εν μέσω της πανδημίας μοιάζουν με αποφάσεις στα ‘’ κλέφτικα ‘’ , χωρίς ουσιαστικό διάλογο και ερήμην της κοινωνίας.

Θα θυμίσω μια παλιά περίπτωση με το άγαλμα του Πόντιου Αγωνιστή.

Η απόφαση που είχε ληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο στην τετραετία 1986-1990 ήταν να τοποθετηθεί στην Πλατεία 28ης Οκτωβρίου ( μπροστά από το Βιβλιοπωλείο Πάπυρος ) με πλειοψηφία 24 έναντι ενός.

Παρ όλα αυτά δεν τοποθετήθηκε ΠΟΤΕ και μετά από χρόνια πήρε τη θέση του στην Τοπική Κοινότητα Νέας Χαραυγής. Μιλάμε για μια απόφαση σχεδόν ΟΜΟΦΩΝΗ. Κι όμως …….

Με την ευκαιρία της τοποθέτησης του ανδριάντα του Μητροπολίτη Ιωακείμ γεννιούνται ορισμένα ερωτήματα :

1.- Γιατί τόση βιασύνη και μάλιστα σε καιρό που άλλα σοβαρά προβλήματα απασχολούν το Δήμο και τους Δημότες ;

2.- Γιατί δεν προηγείται ήρεμος και χρονικά επαρκής διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς ;

3.- Υπάρχει μελέτη για την τοποθέτηση του Ανδριάντα στα Νταμάρια κι αν μπορεί να δέσει με τον όλο χώρο ; Τι λένε οι Αρχιτέκτονες κι ο μελετητής του εκεί χώρου ;

4.- Ζητήθηκε ή έχει ληφθεί υπόψη η γνώμη της Δημοτικής Κοινότητας Κοζάνης και του Συλλόγου των Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ;

Η Δημοτική Αρχή με προεξάρχοντα κορυφαία στελέχη τον τελευταίο καιρό δημιουργούν ‘’ εμφυλίους ‘’ από το τίποτα. Αναφέρομαι :

-Πρόσφατα ο Δήμαρχος σε δήλωση ότι οι πολίτες θα επιβαρυνθούν με το επι πλέον κόστος της τηλεθέρμανσης που λόγω βλάβης του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου καταναλώνει πετρέλαιο.Τα αρνητικά σχόλια στο διαδίκτυο πάμπολλα και ο εμφύλιος εστιάστηκε ανάμεσα στους πολίτες και τους υπαλλήλους της ΔΕΥΑΚ. Είχε εξαντλήσει ο Δήμαρχος κάθε πρωτοβουλία προς τη ΔΕΗ , που δημιούργησε το πρόβλημα ή στο Υπουργείο Εσωτερικών το για το προκύψαν εν μέσω πανδαιμίας πρόβλημα , πριν κάνει τη δήλωσή του αυτή ;

– Ενας εκ των αντιδημάρχων θυμήθηκε εν καιρώ πανδημίας το μεγάλο Νοσοκομείο που έχει ανάγκη η περιοχή και ο εμφύλιος εστιάστηκε ανάμεσα στους πολίτες Κοζάνης και Πτολεμαϊδας για την έδρα του Νοσοκομείου.

– Τώρα τρίτη φορά με τον ανδριάντα του Μητροπολίτη Ιωακείμ.

Αυτές είναι οι προτεραιότητας της Δημοτικής Αρχής ; Το κοινό πρόγραμμα δράσης των παρατάξεων που την απαρτίζουν δεν πρέπει κάποτε να το παρουσιάζουν στους πολίτες ;

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.