Ένας πρωτότυπος διωγμός της Εκκλησίας – Του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου



Του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου:

Χριστός Ανέστη ! Όλοι γνωρίζουμε τις τεράστιες αλλαγές που γίνονται όταν αλλάξει η κυβέρνηση στην Ελλάδα. Για παράδειγμα στην παιδεία όχι η κυβέρνηση ν’ αλλάξει αλλά και ο υπουργός ν’ αλλάξει έρχονται τα πάνω κάτω. Και είναι μια από τις βασικές αιτίες που δεν μπορεί να καρποφορήσει η παιδεία στην Ελλάδα. Το λογικό δεν θα ήταν ο κάθε υπουργός να συνεχίζει να κτίζει σε ότι καλό έκτισε ο προηγούμενος ; Δυστυχώς όμως στην Ελλάδα ούτε στο τι είναι καλό μπορούμε να συμφωνήσουμε.

Πάντως μη στενοχωριέστε. Υπάρχει και κάτι που δεν αλλάζει όποια κυβέρνηση και να έχουμε. Είτε έχουμε κυβέρνηση δεξιά είτε κεντρώα είτε αριστερή ο πόλεμος ενάντια στην Ορθόδοξη Εκκλησία είναι δεδομένος. Διαφέρει μόνο το πόσο φανερά γίνεται ο πόλεμος.

Πόλεμος με την ψήφιση αντίχριστων νόμων (νομιμοποίηση εκτρώσεων, αλλαγές φύλου στα 15, κίνητρα για διαζύγια …), πόλεμος με μαθήματα θρησκευτικών που είναι «θρησκειολογικές σούπες» για να είναι σε σύγχυση τα ελληνόπουλα, πόλεμος και κοροϊδία της Ορθοδοξίας από τα ΜΜΕ με την στήριξη των κυβερνήσεων, πόλεμος για να διαφθαρεί το ήθος των Ελλήνων και πάει λέγοντας.

Και τώρα με την αφορμή του κορονοϊού ο πόλεμος έγινε διωγμός.

Ένας πρωτότυπος διωγμός. Με το που εμφανίστηκε η πανδημία η κυβέρνηση έβγαλε μια υπερβολικά αυστηρή εντολή. Απαγόρεψε την τέλεση οποιασδήποτε ακολουθίας στις Ορθόδοξες Εκκλησίες και τις επέτρεψε μόνο αν υπήρχε προβολή από την τηλεόραση. Μετά επέτρεψε να γίνονται οι ακολουθίες αλλά χωρίς τους πιστούς. Αυτό έγινε και όλη την Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση και αυτό συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Η πρωτοτυπία είναι ότι δεν υπάρχει διωγμός των ιερέων, αλλά υπάρχει διωγμός των πιστών.

Και το ερώτημα είναι δεν υπήρχε καλύτερη λύση ; Αν η κυβέρνηση είχε σεβασμό προς το πλήθος των πιστών που θέλουν να λατρεύουν τον Θεό μέσα στους Ιερούς Ναούς ήταν αδύνατο με την συνεργασία της Ιεραρχίας να βρεθεί κάποια λύση όπως στα super markets , στα μανάβικα και στα άλλα καταστήματα, με τις κατάλληλες αποστάσεις, με αντισηπτικά, μάσκες, γάντια και ότι άλλο έκριναν οι αρμόδιοι της υγείας ; Σε χώρες του εξωτερικού όπως στην Γεωργία βλέπουμε ότι στέκονται οι πιστοί και έξω από τον Ναό σε κατάλληλες αποστάσεις μεταξύ τους και παρακολουθούν από τα μεγάφωνα.

Και με την Θεία Κοινωνία τι διασυρμός έγινε ! Λέει ο Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος στην επιστολή του (υπάρχει στο διαδίκτυο) προς την Υπουργό κ. Κεραμέως : «Ασκήθηκε τεράστια πίεση στο ζήτημα της θείας κοινωνίας, το οποίο για την δογματική μας παράδοση είναι σωστικό και υποχρεωτικό για όσους θέλουν να είναι πιστοί, και αυτή η πίεση δεν έτυχε, τουλάχιστον όσο έχω παρακολουθήσει, ουδέποτε της αποδοκιμασίας της ελληνικής κυβερνήσεως και πάντως όχι από εσάς, ως καθ’ ύλην αρμόδια για τα θέματα των θρησκευμάτων. Δεν αντιληφθήκατε, δεν υπολογίσατε τον διχασμό ανάμεσα στον λαό μας ; Δεν αισθανθήκατε ότι αφήνοντας τους πιστούς χριστιανούς ανυπεράσπιστους στο bullying ουσιαστικά το οποίο υπέστησαν διότι ήθελαν να κοινωνούν, τους οδηγήσατε σε μια μορφή κοινωνικής περιθωριοποίησης».

Αυτός είναι ο σεβασμός προς την Ορθόδοξη Εκκλησία; Δεν γνωρίζει η ελληνική κυβέρνηση ότι Ορθόδοξη Εκκλησία και Ελληνισμός έχουν γίνει ένα εδώ και δυο χιλιάδες χρόνια ; Για πεντακόσια χρόνια ο Ελληνισμός δεν είχε κράτος, αλλά είχε την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Μερικοί επιστήμονες δήλωναν στα ΜΜΕ ότι δεν μπορεί να εξηγήσει η επιστήμη πως γίνεται να μην μεταδίδεται ο κορονοϊός με την Θεία Κοινωνία. Γιατί, τι μπορεί να εξηγήσει η επιστήμη από τα θαυμαστά της Πίστης μας ; Μπορεί να εξηγήσει πως γίνεται το νερό-αγιασμός να μην αλλοιώνεται κι ας έχουν περάσει πεντακόσια χρόνια ; Μπορεί να εξηγήσει το θαύμα του Αγίου Φωτός κάθε χρόνο στα Ιεροσόλυμα ; Ως επιστήμονας των Φυσικών Επιστημών μπορώ να δηλώσω ότι και από αυτά που εξηγεί η επιστήμη για τίποτα δεν είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι είναι σωστή η εξήγηση.

Σε πανδημίες ο Ελληνισμός στην Εκκλησία έτρεχε. Αντί να κλειδώσουν τις Εκκλησίες έβγαζαν έξω τους σταυρούς, τις εικόνες, τα λάβαρα και έκαμναν λιτανείες. Και βλέποντας ο Θεός την μετάνοια του λαού και ακούγοντας τις ικεσίες του έπαιρνε σε πάμπολλες περιπτώσεις το θανατηφόρο κακό. Ναι, αλλά τότε ο λαός μετανοούσε. Δέστε στο youtube το μήνυμα που απευθύνει στους Έλληνες ο αγιώτατος π. Παρθένιος, ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου στο Άγιο Όρος. Καλά τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση λέει, αλλά δεν επαρκούν γιατί είναι ανθρώπινα. Πρέπει να είναι ανοικτές οι εκκλησίες για να επιστρατευθούν τα μέτρα του Θεού.

Μου περνά από το νου μια βλάσφημη σκέψη αλλά θα την πω. Όπως οι Ρωμαίοι στρατιώτες έδωσαν στον Χριστό να πιει «εσμυρνισμένον οίνον» για να μην καταλάβει πολύ τους πόνους της Σταύρωσης, αλλά ο Χριστός αρνήθηκε να πιει, έτσι και η ελληνική κυβέρνηση με την συμφωνία των Ιεραρχών επέτρεψε οι πιστοί να βλέπουμε από τις οθόνες τις ακολουθίες και δεν βρήκαν κάποιο τρόπο να συμμετέχουμε και οι πιστοί. Ο λαός του Θεού περιμένει από τους Ιεράρχες να αναλάβουν τις ευθύνες τους όπως έκανε ο Σεβασμιώτατος Κερκύρας, γιατί από τις οθόνες δεν μπορούμε να εξομολογηθούμε, να κοινωνήσουμε, να πάρουμε αντίδωρο, να αγιαστούμε.

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος επισκέφθηκε τον παπά Εφραίμ στην Αριζόνα τον Νοέμβριο του 2019 δηλαδή ένα μήνα πριν πεθάνει και του είπε : «Μετά που θα πεθάνω θα έρθουν πολλά δεινά στην Ελλάδα». Άρα πρέπει οι Έλληνες να μετανοήσουμε, να ξεκολλήσουμε από την παγίδα με τις οθόνες και να γονατίσουμε μπροστά στον Θεό για να μας συγχωρέσει ο Θεός, όπως συγχώρεσε κάποτε και τα εκατομμύρια των Νινευϊτών που είχαν ειλικρινά μετανοήσει. Αμήν.

41 σχόλια στο άρθρο “Ένας πρωτότυπος διωγμός της Εκκλησίας – Του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου

  1. Επιτέλους η εκκλησία έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο……
    Επιτέλους…………… Νόμιζα ότι δεν θα προλάβαινα να το δω αυτό.
    Επιτέλους οι γραμματείς και οι φαρισαίοι εμφανίστηκαν ξανά.

    Ντροπή και όνειδος. Ο Έλληνας όμως θα μπορέσει να αποτινάξει τον εκκλησιαστικό ζυγό που του έχει επιβληθεί τόσο καιρό.

    Ντροπή. Ντροπή Ντροπή.

    Τελικά δεν μπορέσατε να κάντε λίγη υπομονή (μάλλον μειώθηκαν πολύ τα έσοδα).
    Αποδείξατε ότι είσαστε (αν μη τι άλλο) μια βιομηχανία εκμετάλλευσης ψυχών.

  2. Ακος ψυχης θεολογος

    - Edit

    Απαντήστε

    Αληθως Ανεστη!
    Θελω να μεινω στη αβασταχτη ελαφροτητα της ολιγοπιστιας μου και στις βασταχτερες αμφιβολιες του ενστικτο μου,αλλα καποιοι,ως ,οιστρος,ντε και καλα θελουν ναγιασω και με ωθουν με το ζορι προς παραδεισο μερια!
    Κυριε επιστημονα των φυσικων επιστημων κσι διατριβων και μεταπτυχιακων και πασων των Ρωσιων,πρωτον εισαι στο ΕΠΑΛ.Το ΕΠΑΛ εχει μαθητες χρυσα παιδια με αγνη καρδια,εχουν ομως δυσβασταχτα οικονομικα προβληματα και δεν μπορουν να συναγωνιστουν επι ισοις,pares inter pares,μαθητες των γενικων Λυκειων!Την αραξες σαν τον γερο πλατανο του χωριου μου,στην μεση της πλατειας,στο ΕΠΑΛ,σε ΕΠΑΛ υπηρετησα και εγω επι δεκα συναπτα ετη,ως υποδιευθυντης,την αραξες λοιπον και μερμνσς και τυρβαχεις περι πολλων!Εχεις απλετο χρονο,οπως ειχα και εγω!Κυριε επιστημονα των φυσικων και διδακτορικων και παδων των Παξων και Ψαρων,γισ μπες στη Γ ταξη ενιαιου Λυκειου,εκει που υπαρχουν μαθητες κατηρτισμενοι,διαβασμενοι,ξεφτερια,που ξεπετανε και καθηγητουλιδες!και ελα μετα να μου πεις ,ποσο Φυσικων,Κρητικων και αλλοτινων εποχων εισαι!και θα σου πω !ποσα απιδια πιανει ο σακκος!Να σου πω εγω ποσα απιδια πισνει ο σακκος.Για να σοβαρευτομε λιγο!Ρωτησε μια χηρα στρουμπουλη και ομορφη τον Καζαντζακη-Νικο ποσα απιδια πιανει ο σακκος;εκεινος την ερευνησε κσλα κσι ειπε:μονο δυο
    παμε παρακατω:(ας οψεται η καραντινα)!Κυριε φυσικε και Ανατολικης Μακεδονιας και Δυτικης Θρακης,ο πολεμος ειτε φανερος ειτε κρυφος ειναι πολεμος!Πολεμος πατηρ απαντων!savasi baba hepsi!
    Κατα την υπερ φυσιν αντιληψη σου ,μονο επι επταετιας δεν υπηρχε διωγμος της εκκλησιας;
    Τι επαθες;καταπιες κατι;πιες λιγο νερακι!Α!Α! Ωραια!παμε παρακατω!Το εκλωσες απο δω το μαζεψες αποκει,παλι στον αντιχριστο το εριξες!Παλι στα 666!και στα 999!και εναε μαλιστα απο την ομαδουλα σας,τηλεποντικουλης,ειπε οτι το 888!ειναι ο λεξαριθμος του Χριστου!Ο κλειδαριθμος του μικρομυαλου του ειναι.dogru cingini,ευθεια γραμμη!sifiri,μηδεν!
    Παμε καλα;Θρησκειολιγικες σουπες ειναι οι αλαδωτες σουπες που τρως!Εδω προσβαλλεις ολους μας τους Θεολογους!
    Κυριε ΦυσικοτατεΠασης Τριγλιας και δυτικης αλαζονειας!Τα ηθη των ελληνων διαφθειρονται μονο απο λιγουρονοσταλγουλιδοαλλωνεποχουλιδων
    Παμε παραπερα!Κυριε Αστροφυσικε ,ανω και κατω Παναγιας και πασης Φαναριομαγουλας,ο Αλεξ περιμενες να κλεισει τις εκκλησιες κσι να απαγορευσει την Θεια Κοινωνια!Να ομως που οι μοκροπροσευχουλες σου δεν πιασαν πολυπιστουλη!Σας την εφερε απο τα αριστερα ο Ποντικαμσμουλης!Αν ηταν ακομα Ο Αλεξ,σαν νηστικα γατακια,σαν μαυροφορεμενα σκυλακια,θα νιαουριζατε με το πανω χειλι σας κλειστο,που θα ελεγε και ο Παπαδιαμαντης,αρον αρον!Η θεια Κοινωνια ειναι ενα Ιερον μυστηριο κατα την δογματικην και συστηματικην Ορθοδοξον Θεολογιαν!Ο σιελος ομως ημων και υμων ειναι Ιοφερων και ραδικια αναποδα φερων.Οσον αφορα το Αγιο Ορος,οταν οι ελληνες, γιγαντες στρατιωτες πολεμουσαν τους γερμανους στο ΡΟΥΠΕΛ,γιου νοου Ρουπελ;οι κσλογεροι ζητησαν απο τον Χιτλερ να μη επεμβει ,εγινε!και τα τρεμαμενα καλογεροπουλακια,εψελναν με μισο στομα και τρυπια δοντακια,την φημη του Χιτλερ και το πολυχρονιο του.!Επειδη πεινασα,κατι τελευταιο!Εσυ ο φυσικομαθηματικοχημικος και ολων των σε ικος,πες μου,να τοποθετηθει ο Ανδριαντας του Μητροπολιτη,ναι η οχι!

    1. Θεολόγος ; Tρίχες ! σφετερισμός τίτλου απαράδεκτος. Γραψε κύριε το όνομά σου ; Να βάλω και εγώ αστροναύτης ; ποιός θα με πιστέψει. Θρασύδειλε κρύβεσαι χλευάζοντας έναν επώνυμο που κάνει ομολογία πίστεως ! πως κατάντησες έτσι ; κάτι σουδαίο σου λείπει.

  3. Αυτα για σημερα!ακος ψυχης θεολογε κανε κανα διαλειμμα γιατι εχω πνιγει απο το γελιο…δεν πιστευω να περιμενεις απαντησεις !τα λογια σου οιστρος που ξυπνα αλογα!

  4. ΣΕ Ο,ΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΘΕΟΛΟΓΕ ΠΑΝΤΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙΣ ΟΣΟΥΣ ΔΕ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ.
    ΟΠΟΤΕ ΟΛΟΙ ΕΔΩ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΣΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ.
    ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΓΙΝΕΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΛΟΓΩ ΧΑΜΗΛΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ(ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟ ΠΗΓΑΙΝΕΣ)
    ΑΛΛΑ ΑΝ ΗΘΕΛΕΣ ΟΝΤΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΣΑΙ ΑΓΝΩΣΤΙΚΙΣΤΗΣ Η ΑΘΕΟΣ
    ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΑΡΕ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΟΥ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ ΘΑ ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΕΣΑΙ.

  5. Και τι να πει κανεις!αλλα λογια να αγαπιομαστε!κ.Παπαδοπουλε θα μας πεις τελικα τι ριχνεις στην καλπη;εχω μια βασιμη υποψια μα θελω να το ακουω να το λες!τοχω απωθημενο!

  6. Η εν πολαις αμαρτιες .....

    - Edit

    Απαντήστε

    Κ.Παπαδοπουλε τελικα δεν μας απαντατε τι ψηφιζετε.μηπως μπορειτε να μας πειτε ποια ειναι η επιτακτικη αναγκη να εξομολογειστε κ να κοινωνειτε τοσο πυκνα ;ποιες μπορει να ειναι οι επαναλαμβανομενες αμαρτιες που σας γεμιζουν τυψεις κ ενοχες;και κατι αλλο:απο τι ζητατε να μετανοησει ο λαος;απο τις πολιτικες επιλογες του;απο τι τελος παντων;γινετε πιο σαφης γιατι τα αρθρα σας κρυβουν κατι.μιληστε καθαρα.η ο γιαλος ειναι στραβος η στραβα αρμενιζουμε.μηπως αμαρτανουμε και που αναπνεουμε;

  7. Ένας πρωτότυπος διωγμός της Εκκλησίας .Είτε έχουμε κυβέρνηση δεξιά είτε κεντρώα είτε αριστερή ο πόλεμος ενάντια στην Ορθόδοξη Εκκλησία είναι δεδομένος. Ο λαός του Θεού περιμένει από τους Ιεράρχες να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
    Συγχαίρω κ. Παπαδόπουλε για την εν γένει αρθρογραφία σας πλούσια τεκμηριωμένη αγιογραφικά και πατερικά.
    Τη Θεία Ευχαριστία θέλησαν να “πλήξουν” με τα στάλινοφασιστικά μέτρα που έλαβαν για τους ναούς. Παντού η ΛΥΣΣΑ είναι ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΙΝΩΝΑΜΕ. ( Σ΄αυτό το σημείο ο άθεος Τσίπρας και ο θαμώνας της Bilderberg δεν διαφέρουν).
    Αν σήμερα ερχόταν ο Χριστός στη Γη, αυτοί που τον μισούν, θα τον συνελάμβαναν , θα τον καταδίκαζαν σε θάνατο με την κατηγορία ότι διαταράσσει την κοινωνική (αν)ισορροπία που δημιούργησαν.

    1. Διωγμός Ορθόδοξης πίστης στην Ελλάδα! Δεν επετράπη η είσοδος στην εκκλησία στην κυρά-Σουλτάνα! Χιλιάδες άθεοι μετανοούν συγκινημένοι από το παράδειγμα της νεομάρτυρος κυριούλας που διαπληκτίστηκε με τη Δημοτική Αστυνομία αψηφώντας και τη ζωή της ακόμα!

    2. Ακος ψυχης θεολογος

      - Edit

      Απαντήστε

      Ειναι γνωστο πως οι μαθηματικοι εχουν χιουμορ!παντως εχω κ βαρυτερες αμαρτιες!εκανα γυμναστικη αλλα εκανα κοπανες στα μαθηματικα!

  8. Βρε τσανακογλειφτες!βρε σκυφτουλιδες!το ομομα σας πειραξε η σας σφαζουν αυτα που γραφω;Βρε ανθρωπακια που φυλλαγετε το αντιδωρο για νατο φατε οικογενεικα!Βρε βρεγμενα γατια,καταλαβατε οτι ειμαι καθηγητης και μαλιστα κατεχω το αθλημα!αυτο σας πειραξε,πεθαμενα σκουλικακια που σας εμεινε το σαλιο για να γλειφετε!Μακαρι βρε σκυφτουλιδες εσεις που μαζευτηκατε κρυφα και τσαουνιζετε,μακαρι να ειχατε ολοι σας μαζι την αποδοχη απο τους μαθητες σας ,οσο εγω.Βρε παρασυναγωγοι και τυπολατρες;τι το θελετε το ονομα;φακελλο θα κανετε σταγονιδια ;Μηπως θελετε και πιστοποιητικο κοινωνικων φρονηματων,δηλαδη βρε ξεδοντιασμενα ποντικακια,ειμαι ο μοναδικος ΘΕΟΛΟΓΟΣ στην Ελλαδα,που αποκαλυψα τις ιδεες μου;Δηλαδη μυστικουλιδες οι υπολοιποι θεολογοι ανηκουν στην δεξια και λιγο προς τα δεξια!Εγωσας ειπα τι ειμαι!Το πιστεψατε και σας πονεσε!Εσεις τι εισθε ,τι σπουδασατε βρε Ιεροεξεταστουλιδες;Απο τα λεγομενα μου καταλαβατε χαιβανακια,πως ξεχωριζω ως πνευμα αδουλωτο,εξω απο στεγανα της δικης σας πιστης και καταλαβατε απο τα λογια μου και πολλα αλλα!Δεν σταματησα επι σειρα ετων να μελετω και να εμβαθυνω τις γνωσεις που απεκτησα,διαβαζοντας πεντε σειρες απο το Ευαγγελιο,τεσσερις σειρες απο Παπαδιαμαντη και τρεις σειρες απο Καζαντζακη!Δεν περιμενω απο σας αναγνωριση!Εχω την εκτιμηση χιλιαδων μαθητων και των γονεων των.Βρε μυοποντικουλιδες,τι θελετε να με δικασετε;Ποιος απο σας ειναι ο Αννας και ποιος ο Καιαφας;βρε μικροι με τα κοτλε παντελονακια σας και υψος γρασιδιου,μαζευτειτε λιγο!ποιο ονομα ζητατε κουνελακια με τα στρογγυλα γυαλακια σας;Αυτα μεχρι τωρα,παω να πιω κανενα φρεντο,να καψω και ενα τσιγαρο κσι να με αφορησετε!Καθ οσον απεχουσι ανατολαι απο δυσμων ,εμακρυνε αφ εμου ΘΕΕ μου τους σπιουνουλιδες! Οταν τελειωσε η καραντινα θσ σας πω και το ονομα μου ατιμουλικα.νανι τωρα!

    1. Θεολογε για κουλαρισε λιγο.
      Εσυ δηλ.τι σπουδασες;;
      Γραφεις γραφεις γραφεις.
      Ενα σορο.
      Μπαρουφες ειναι ολα.
      Και το παιζεις σπουδαιος.
      Τρομαρα σου.
      Αλλα εισαι γελοιος.
      (Ολο μαζι σπουδαιογελοιος).
      Το απολυτηριο σου με 13
      το πηρες.
      Και οτι εγινες
      εγινες επειδη
      εκανες το εξαπτερυγο
      καποιου μητροπολιτη.
      Αυτα για την ωρα.
      Οχι να σκουθουν τα
      πουδαρια να βαρεσν του
      κεφαλι.

  9. Ένας ή δύο¨θεολόγοι¨, ¨μαθηματικοί¨ με γραμματικές γνώσεις αποφοίτου γυμνασίου αθεολόγητοι, αλειτούργητοι, ακατήχητοι με άγνοια, προκατάληψη, μίσος για την χριστιανική πίστη, παγανιστές; αιρετικοί; Σχισματικοί; και κάθε διαόλου κάλτσα, φαρμακωμένες υπάρξεις, κάνουν πλάκα με την ανοχή σας.
    Πως το ιστολόγιο ανέχεται αυτήν την πρωτοφανή ενορχηστρωμένη επίθεση κατά παντός προσώπου (Παπαδημητρίου, Τσακαλίδη, Παπαδόπουλου) που με ομολογία ορθόδοξης πίστης καταθέτουν επώνυμα τις απόψεις τους ; Δεν αντιλαμβάνεται το ιστολόγιο ότι 10 ειρωνικά σχόλια σε 10 ώρες είναι προσβολή κατ΄αρχήν και του ιδίου του ιστολογίου; Σε κανένα άλλο ιστολόγιο δεν θα έβρισκαν καταφύγιο οι θρασύτατοι-ποιός ξέρει ποιές βαρειές ενοχές τους βασανίζουν – αθλιογράφοι; !
    Ποιο δράμα τους μαστίζει και βρίσκουν αποκούμπι στη λιβελογραφία! ! Βάλτε την ένδειξη “No Comments” στον ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ γιατί κανένας αναγνώστης δεν θα θεωρήσει τιμητικό για το ιστολόγιό σας τέτοια αθλιότητα.

    1. Σας ενοχλούν τα σχόλια,ειρωνικά και αρνητικά και βρίθουν σοβαρότητας τα άρθρα που απευθύνονται!Που υποστηρίζουν πως η εκκλησία τελεί υπο διωγμό την ώρα που η κατάσταση στη χώρα,λόγω της επιδημίας είναι τραγική!Την ώρα που ιδιοκτήτες καφενείων,εστιατορίων,μικρομάγαζων,μικροεπαγγελματιών,εργαζομένων κλπ βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση!Και βρίσκεται σε διωγμό η εκκλησία που κόλλησε σαν τσιμπούρι στο σώμα της Ελλάδας μας απολαμβάνοντας προνόμια επι προνομίων με πρώτο την μισθοδοσία του προσωπικού της απο τα πενιχρά φορολογικά έσοδα,την στιγμή που χιλιάδες συμπολίτες μας δεν λαμβάνουν ούτε καν στοιχειώδη οικονομική βοήθεια.Που ζουν σε ελεεινή κατάσταση και οι παπάδες και οι δεσποτάδες κοντεύουν να πλαντάξουν απο το λίπος!Την στιγμή που γίνεται νομίμως ο προσηλυτισμός των παιδιών μας,στα σχολείαΠου παντού,σε κάθε κρατική δραστηριότητα έχουν τον πρώτο λόγο,φανερά και υπογείως!Που απειλούν και εκβιάζουν!Και το θράσος θα πρέπει να έχει κάποια όρια,αγαπητέ!Δεν είμαστε όλοι πρόβατα να μασάμε αυτά που μας σερβίρετε!

    2. Και κάτι ακόμα.Αν πιστεύετε στα αλήθεια πως οι πιστοί θα χάσουν την πίστη τους γιατί θα απαγορευτεί η παρουσία τους στην λειτουργία και θα κοινωνήσουν κανά δυό εβδομάδες αργότερα,τότε είστε το λιγότερο,αφελής !Αλλά δεν είστε!Ολη η φασαρία γίνεται για τα διαφυγόντα κέρδη!Με λίγα όγια για το άγιο παγκάρι!Αυτό είναι που σας ενδιαφέρει και όχι η πίστη των πιστών.Αυτοί δεν φεύγουν!

  10. Στον ανωνυμο των 18.21.για ποιο διωγμο της εκκλησιας μιλας;ποιος ενοχλησε εστω κ εναν πιστο να κοινωνησει τοσα χρονια ;οτι ειπαν οι επιστημονες αυτο εγινε.εσεις οι πιστοι ξεσηκωθηκατε κ μιλατε για διωγμους!τοση επιμονη κ τοση μανια για κατι προφανες.σε λιγες μερες θα τελειωσει η γενικη απαγορευση κ θα ανοιξουν οι εκκλησιες.τι θαχετε να πειτε τοτε;το πως θα δειξει την πιστη του ο καθενας εσεις δεν ειστε οι αρμοδιοι να το κρινετε.αν θελετε να κανετε την υπερβαση προσευχηθειτε για τους αμαρτωλους .οσο για το αν ερχοταν ο χριστος στη γη το πιθανοτερο θα ηταν να κινδυνευσει απο τον υπερμετρο ζηλο σας!

    1. οτι ειπαν οι επιστημονες αυτο εγινε !!!!!!! αυτό κατάλαβες εσύ ; ή μικρονοϊκός είσαι ή σκοτισμένος , διάλεξε !!!!!

    2. Στον ανωνυμο των 17.21/26/4/20.δεν ξερω αν εισαι αστροναυτης αν εισαι καλα θα κανεις να μεινεις στον πλανητη που ταξιδεψες και εκει να παραμεινεις.εδω κατω υπαρχει κορονοιος που καταδιωκει τους ορθοδοξους χριστιανους !ομολογια πιστεως γινοταν σε διωγμους.ποιο φθονερο μυαλο αραγε συνεδεσε την εξαρση της πανδημιας με το κυνηγητο της εκκλησιας;μηπως ο κ.Τσιοδρας συγκαταλεγεται και αυτος ο αριστος επιστημονας υπονομευσε την εκκλησια;στην αναμονη για απαντησεις…ακομα κατι:ποιες ενοχες σας διακατεχουν και αρνεισθε την αξιοπιστια της επιστημης;

  11. Στον ανωνυμο των 19:14.εγω αγαπητε μου δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα με τη χριστιανικη πιστη.εχω ομως προβλημα με οσους ειναι βασιλικοτεροι του βασιλεως.μονοπωλειτε μια θρησκεια φερεσθε εναντιον οσων εκφραζουν αποψεις ελευθερες ..ποιος εμποδιζει καποιον να γραψει αρθρα και να πει τη γνωμη του.ομως οποιος γραφει κρινετε.οσο για το αν εχω γραμματικες γνωσεις γυμνασιου αν σας βολευει αυτο καλως.Ψυχη βαθια.

  12. Να δω τον Κυριακο σταλινοφασιστα κα τι στον κοσμο βρε παιδια!για συγκεντρωθειτε!η αποχη σας απο την δικη σας “εκκλησια” σας οδηγει στην παραφροσυνη..

    1. Υμεις που συγκεντρωθηκατε παρασυναγωγην ποιουμενοι και ερωτοντες ο εις τον αλλον,τις εστι ο σχολιαζων αρθρον καινον και κενον,τις εστι;τις εστι;Ως απο μηχανηςθεος κατηλθε εν εμοι ,ιδεαν σσραπιαιαν και μετεφερθην νοερως εις την παρελθοντος διαχρονιαν!Μετεφερθην εν τη νυκτι του Αγιου και Μυστικου Δειπνου και περι την ωραν την οποιαν Ο Ιησους Χριστος ορων τα βλεμματα των μαθητων Του με φωνην αγαπητικην ανεφωνησεν!Τις εξ υμων εν αυτη την στιγμην παραδωσει εμε εις σταυρον μαρτυριου!Ολοι οι μαθητες διερωτοντο,εκπληξιν και αποριαν ποιουμενοι!τι εστι Διδασκαλε ο προδιδους Σε!
      Εγω ,που ημεις θεωρειτε αθεολογητον και μετριον των μετριοτητων και ελαχιστον των Θειον λογον φεροντων,μεταφερω ημας,οτι η ημετερα αναξιοτης ου προδιδει τον Γλυκυτατον Ιησουν,αλλα υμεις οι παρασυναγωγοι,προδιδετε ΕΚΕΙΝΟΝ,τοιγαρουν κοπτετε και υφαινετε τον αρραφον χιτωνα του Χριστο ,μετροις και σταθμοις της σοβαροφανειας υμων και του ακρατου και απυθμενου ευσεβισμου ημων και της παχυλης αγνωσιας,περι του αληθους προσωπου ΕΚΕΙΝΟΥ!Βερμπσλιζοντες αμα και σχολαστκιζοντες,παρουσιαζετε τοις ανθρωποις εναν Ιησουν ,οστις διαχωριζει τους ανθρωπους εις αμαρτωλους και μη,παραβλεποντες οτι Ο Θεος αγαπη εστι και δια τους ανθρωπους εδωκεν εαυτον εις λυτρον Σωτηριας!Διυλιζετε τον κωνωπα και κρινετε τον αμαρτωλον και ουχι την αμαρτιαν,εξαπολυετε μυδρους κατα των σδικουντων,αλλα δεν κατακεραυνωνετε την αδικιαν.Διαχωριζετε τους ανθρωπους εκ των πολιτικων των φρονηματων,βλεπετε εις παντας αμαρτιας,λαθη και παθη!Ποιησατε την Εκκλησια φολκλορικον καταλοιπον,ενω η Εκκλησια ειναι ζωσα και χωρει εν τοις κολποις αυτης παντας τους ανθρωπους!Δεν εχω δικαιωμα να κρινω προσωπα,αλλα εχω δικαιωμα ,ως ελευθερος πολιτης και διαθετων χιουμορ και αυτοσαρκαζομενος,θετω εις την βασανον της κριτικης,κειμενα τα οποια διαβαζω!Και ο γραφων κρινετα!και ο κρινων κρινεται!
      Προς επιρρωσιν των λογων μου λεγω ημας,οτι δεν εγκυπτω την κεφαλην και δεν χωρω εις χωρους ανελευθερους!πνιγομαι εις τυποποιημενα πραγματα,αυτα γνωρισα εγω ο Αλιβανιστος(Παπαδιαμαντης) και ο αριστερων αποκλησεων Θεολογος!
      Θεε μου ποσο μπλε ξοδεψες και δεν σε βλεπουμε(Ελυτης)Το γρσφω για ημας τους υπερ του δεον πιστους και τελειωνω καταχρωμενος του πολυτιμου χρονου ημων με το ημισυ ,της φρασεως εν τω μνηματι γεγραμμενηςτου Καζαντζακη….Δεν φοβαμαι τιποτα ,ειμαι ελευθερος

  13. Θιολογους αποφιτους τω δειμωτηκου

    - Edit

    Απαντήστε

    Μαζευτηκατε ολοι μαζι και καιταξτε μη κολλησετε κανεναν κορονοιο..αληθεια εσεις τι επαγγελεσθε;πατε στην πλατεια του χωριου σας και διπλα απ την εκκλησια το κυπαρισ που γερν ακουμπαει σενα κτιριο που γραφ μι κιφαλεα γραματα “διμωτηκω σχωλυο “. ΥΓ.ψαξτι πριν νιχτοσ κανα φαρμακιω για λεξουταλινι.αλου ρα!αρε μαναμ γιατι δε μεμαθις να γραφου κι να διαβαζου.αποψ μι χριαστυκαν.α ρε πατεραμ μαφσες ξιλου απελεκιτου!

  14. Ανωνυμε των 21.27 δεν καταλαβα .θες να πεις πως οι επιστημονες ηθελαν αλλα να γινουν κ αλλα εγιναν;δηλαδη ποιοι κατα τη γνωμη σου επεβαλλαν την καραντινα κ γιατι;για πες

  15. Ακος ψυχης -Θεολογος

    - Edit

    Απαντήστε

    Καταμαγια,εκεινοι οι πονηροι που βλεπαν με μισο ματι την εισοδο του Χριστου στα Ιεροσολυμα ,πανω σε ενα ταπεινο γαιδουρακι,περιμεναν να εχει πυρινη ρομφαια και να παιρνει κεφαλια!Ηθελαν εναν Χριστο δικο τους με αγρια μορφη και Χριστον που να διαχωριζει τα προβατα απο τα εριφια!Να διαχωριζει αμαρτωλους και μη!Θελαν εναν Χριστο,αποκλειστικα δικο τους!Εκεινοι συνεχιζουν να υπαρχουν εις την διαχρονιαν!Αυτοι που θελουν πρωτοκαθεδρια στη πιστη,εχουν τελευταια θεση στα κοινωνικα προβληματα,στις ανισοτητες,στην ανεργια,στην αδικια,στους αναγκεμενους και ανημπορους!Θεωρουν την καταρα ποινη του Θεου!Ο Θεος αγαπη εστι!και ανοιγει τα φτετα του και αγκαλιαζει ως φιλοστοργος Πατηρ ,πεπτωκοτες και μη,θεολογους και αθεολογητους!Αλλο εκκλησια και αλλο παραεκκλησια!
    Και ισχυριζονται χωρις ιχνος αιδους,ε! Και τι εγινε;μια χουφτα ανθρωποι πεθαναν,απο την πανδημια!μετρουν νεκρους με τις μικρες και στρουμπουλες τους χουφτες!Οταν πεθαινει ενας ανθρωπος και δη μικρο παιδι,πεθαινει η πλαση ολη!Φανταζεσαι Καταμαγια να μην ημουν και αθεολογητος!
    Ως αντιδωρο στις ελλογες παρατηρησεις σου!

    1. Αυτοί μέσα στα ράσα κρύβουνε φαλτσέτα,Ακος Ψυχής!Η συγχωρεμένη η γιαγιά μου έλεγε ”Ορία (πρόσεξε-φυλάξου )απ’ ατουνούς (απο αυτούς) που εφτάγνε τρανά μετάνοιας (που κάνουν μεγάλους σταυρούς)!!!Τι λές,είχε δίκιο;

  16. Ακος ψυχης -Θεολογος

    - Edit

    Απαντήστε

    Οσο πιο μεγαλες ενοχες εχει κανεις,τοσο μακρυτερες ειναι οι προσευχες του!
    Η αξια του ανθρωπου ειναι:να ζει και να πεθαινει ελευθερος χωρις ανταποδοτικα οφελη!
    Στην Καταμαγια

  17. Ακος ψυχης -Θεολογος

    - Edit

    Απαντήστε

    Εσυ που εγραψες τα ονοματακια σας κατω απο τον οχετο των υβρεων τι παιδικα-εφηβικα τραυματα κουβαλας στη μαυρη σου ψυχη;τι κληρονομικες και επικτητες ενοχες απεκτησες στην πορεια της ζωης σου;Ποιες ενοχες σημαδεψαν ανεξιτηλα ψυχη και σωμα;τι ηθελες να γινεις και κατι στραβωσε στην πορεια;ποια ηταν η ανακριβεια του αθεολογητου λογου μου και μετατραπηκες εις μυν που βρυχαται,ποια ηταν τα αναληθη θεολογικα και ιστορικα στοιχεια που παρεθεσα και πεταξαν φωτιες τα ματια σου,τι σε πονεσε ποιο πολυ αποσα διαβασες τι κομπλεξ σε βασανιζει ,τι εκπροσωπεις ποιον εξυπηρετεις και μιλας εξ ονοματος αλλων;αποσα εγραψα τιποτε δε σε ενοχλησε ενα μονο σε ενοχλησε:η αριστερη και ελευθερη πορεια μου.εσυ που μεβαλες κακο βαθμο ποιον δρομο πορευεσαι;χτες μου δωσες μια καταρα.εγω θα σου δωσω μιαν ευχη.ευχομαι η συνειδηση σου ,να ειναι πιο καθαρη απο την δικη μου.

  18. Ομολογια πιστεως κανουν οι ανθρωποι μονοι τους με τον θεο,ομολογια πιστεως δημοσια κανουν οι υποκριτες και οι φαρισαιοι.και για να σας προλαβω πριν ξανα εξαπολυσετε τον οχετο των υβρεων και πειτε πως ειμαι αθεος αρα δεν εχω γνωμη στον τροπο εκτελεσης των παραεκκλησιαστικων σας καθηκοντων σας λεω πως κα σεις δεν εισθε οι αρμοδιοι ουτε σε επιστημονικες αναλυσεις ουτε στους χειρισμους της επιστημης οταν αντιμετωπιζει κρισεις.αν σας ενοχλει το ασφικτικο κ πιεστικο περιβαλλον στο οποιο βρισκεστε αφηστε επιτελους τις κρισεις και τις επικρισεις εναντιον ολων.παντως πρεπει να παραδεχτω πως εχετε μια επαρση κ σιγουρια πως εσεις κ μονο εσεις κ οι ομοιοι σας ειστε οι σωσμενοι κ ολοι εμεις οι υπολοιποι τα μαυρα προβατα που βγηκαν απο το κοπαδι.Αμην κ ο σωζων εαυτον σωθητω.Να ιλι υμας και βαι εμας!

  19. Ακος ψυχης θεολογος

    - Edit

    Απαντήστε

    Οσο για σενα ανωνυμε που με αποκαλεσες συνδικαλισταρο μακαρι να ημουν.τα λογια μου πειραξαν τις κουφιες ιδεες σου,που ταρακουνηθηκαν και τις χορευω οπως θελω εγω.ωδινεν ορος και ετεκεν μυν. Κ επιστημονικοτερα αφοδευσεν η φορβας εν αλωνιω μεσω…..

  20. Συγνωμην βρε παιδια !τελικα μπορει να μας πει κανεις ,αν ο Θεολογος ειναι Μαθηματικος και ο Μαθηματικος ειναι Θεολογος;γιατι μπερδευτικα λιγο!γραφουν απο εδω, γραφουν απο εκει,μεχρι να τελειωσει ο ενας,το εστειλε ο αλλος το σχολιο!
    Παντως για αποφοιτοι δημοτικου δεν μου φαινονται!Που να ξεραν και γραμματα!Απαντουν πριν παρουν το αρθρο,ετοιμα τα εχουν;

  21. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤ ΣΧΟΛΙΟ ΤΩΝ 19:14\26\4\20.ομολογια ψυχης
    Οι βαρειες ενοχες κ το δραμα που με βασανιζει :
    ‘ εκλεβα αυγα απο τα κοτετσια για να αγορασω κανα αυγο!
    ‘Εκανα κοπανα απο την ωρα της γυμναστικης
    ‘Μισουσα τους γονεις μου που με γεννησαν
    ‘Εσπρωχνα τους γερους στα πεζοδρομια
    ‘Εσπαγα τζαμαριες με την μπαλα κ δεν τις πληρωνα!
    ‘Δεν πηγαινα κατηχητικο
    ‘Δεν ελεγα στους γονεις μου να παν στις ομιλιες της χουντας κ ετρωγα ξυλο απο το δασκαλο!
    ‘Ηθελα να γινω χορευτης αλλα με παρεσυρε το ρεμα κ εγινα μαθηματικος του δημοτικου!
    ‘Μηπως κ ο ακος ψυχης ηταν στα νιατα του κλεφτοκοτας κ για να σχωρεθουν τα ποθαμενα του εγινε θεολογος β’ ταξης του γυμνασιου κ ο παπους του ηταν αρχιληστης κλεβοντας κουνελια απο τη θεια του;
    Α ρε κολαση που μας περιμενει!

    1. Ακος ψυχη συχωρεσε με αν κατηγγειλα τις αμαρτιες σου,χωρις την αδεια σου!Επισης πηρες το απολυτηριο με 13 και με την βοηθεια των εξαπτερυγων που κρατουσες για τον Μητροπολιτη,μπηκες με μεσον στην Θεολογικη!Εχω εντονη αισθηση του χιουμορ!Πιστευω να το εχεις καταλαβει!

  22. Ακος ψυχη συχωρεσε με αν κατηγγειλα τις αμαρτιες σου,χωρις την αδεια σου!Επισης πηρες το απολυτηριο με 13 και με την βοηθεια των εξαπτερυγων που κρατουσες για τον Μητροπολιτη,μπηκες με μεσον στην Θεολογικη!Εχω εντονη αισθηση του χιουμορ!Πιστευω να το εχεις καταλαβει!

  23. Εχουν κ υτοσαρκασμο οι μαθηματικοι!τι θαλεγες ακος ψυχης να πιουμε κανα τσαγακι με τη ληξη της καραντινας;ημαστε κ στις ευπαθεις ομαδες !

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.