Νέα παρότρυνση Κασαπίδη στους πολίτες: «Όποιοι μπορούν να βάλουν ένα κηπάκο, 5 ζωντανά, κοτούλες, κατσικούλες, γουρουνάκια – Θα βοηθήσει στην ενίσχυση της αυτάρκειας του σπιτιού μας»



Στην κοινή συνέντευξη τύπου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για τις εξελίξεις με τον κορονοϊό, ο Περιφερειάρχης κ. Γ. Κασαπίδης αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στο πρόβλημα πιθανής έλλειψης πόρων στο άμεσο μέλλον.

Απαντώντας σε ερώτηση του KOZANILIFE.GR σχετικά με αναφορές του ΟΗΕ σε «ασιτία βιβλικών διαστάσεων» λόγω τη πανδημίας του κορονοϊού, ο κ. Κασαπίδης δήλωσε:

«Είναι ένα θέμα το οποίο φοβάμαι ότι θα μας απασχολήσει το επόμενο διάστημα. Όπως είχα επισημάνει προ 20ημέρου και έτυχα λοιδορήσεως από πρώην συναδέλφους του Κοινοβουλίου από την περιοχή και τους ευχαριστώ για την προβολή που βοήθησαν να πάρει η αναφορά μου γιατί τουλάχιστον ήθελα να ενημερώσω τους συμπολίτες μας ότι υπάρχει αυτός ο κίνδυνος. Δυστυχώς επιβεβαιώνομαι και από διεθνείς οργανισμούς.

Έχω ενημερώσει τα αρμόδια υπουργεία ώστε να γίνει ένας προγραμματισμός δράσεων και για την κατεύθυνση της παραγωγής αλλά και για κάποια προϊόντα στα οποία είμαστε πλεονασματικοί, διεκδικώντας εξαγωγές σε αγορές κυρίως της Ευρώπης, όπου θα παρουσιαστούν ελλείψεις τροφίμων και πρώτων υλών λόγω των επιπτώσεων του κορονοϊού. Στη Δυτική Μακεδονία προσπαθούμε να διαμορφώσουμε  το μοντέλο που θα εξασφαλίσει την επισιτιστική επάρκεια και την ασφάλεια τροφοδοσίας των εφοδιαστικών αλυσίδων.

Θα ήθελα να επαναλάβω την παρότρυνσή μου στους συμπολίτες μας στη Δυτική Μακεδονία, όποιοι μπορούν να φροντίσουν να βάλουν ένα κηπάκο, να βάλουν 5 ζωντανά, κοτούλες, κατσικούλες, γουρουνάκια. Θα μας βοηθήσει αυτό να ενισχύσουμε την αυτάρκεια του σπιτιού μας, του νοικοκυριού μας, να ενδυναμώσουμε την αφθονία τροφίμων στην Περιφέρειά μας και να βοηθήσουμε αν χρειαστεί, αχρείαστο να είναι, σε περίπτωση ανάγκης και συμπολίτες μας που δεν είναι σε θέση να το κάνουν αυτό γιατί μένουν σε αστικά κέντρα. Σε κάθε περίπτωση αυτό θα μας βοηθήσει να ανακαινίσουμε κάποιες αξίες στην κοινωνία μας, τις οποίες τις είχαμε παρεξηγημένες και φαίνεται πόσο μεγάλη είναι η αξία τους τώρα που το έχουμε ανάγκη. Ας μεριμνήσουμε για αυτό, τώρα που υπάρχει ακόμα χρόνος».

Α.Ν. για το KOZANILIFE.GR

28 σχόλια στο άρθρο “Νέα παρότρυνση Κασαπίδη στους πολίτες: «Όποιοι μπορούν να βάλουν ένα κηπάκο, 5 ζωντανά, κοτούλες, κατσικούλες, γουρουνάκια – Θα βοηθήσει στην ενίσχυση της αυτάρκειας του σπιτιού μας»

  1. Κ.περιφερειαρχα.
    Τελικα οι πολιτες
    που σε τιμησαν με
    την ψηφο τους
    ειναι ντιπ για ντιπ
    ΠΡΟΒΑΤΑΚΙΑ.

  2. Δεστε εναν οραματιστη!το οραμα του εξαντλειτε σε δυο κοτες και δυο κατσικια!Στο μπαλκονι σου Ρηγα Φεραιο,οραματιστη,βαλε και δυο ματσακια βασιλικοκαι οταν θα βρεχει θα εχεις τζαμπα αγιασμο!και να σε κανουν και ενα αγαλμα στην πλατεια και απο κατω γριουλες,κλαιγοντας σπαραξικαρδια να λενε…τεξ του βουδ λαλεις!και για τεσε,τεξ και ταπες το βουδ λαλεις!(ας με συγχωρησουν οι ποντιοι για τα λαθη μου,εγω Βολιωτης ειμαι!Εμεις λεμε το ..τρια πλια και ενα τσον

  3. Ακος ψυχης -Θεολογος

    - Edit

    Απαντήστε

    Δεστε εναν οραματιστη!το οραμα του εξαντλειτε σε δυο κοτες και δυο κατσικια!Στο μπαλκονι σου Ρηγα Φεραιο,οραματιστη,βαλε και δυο ματσακια βασιλικοκαι οταν θα βρεχει θα εχεις τζαμπα αγιασμο!και να σε κανουν και ενα αγαλμα στην πλατεια και απο κατω γριουλες,κλαιγοντας σπαραξικαρδια να λενε…τεξ του βουδ λαλεις!και για τεσε,τεξ και ταπες το βουδ λαλεις!(ας με συγχωρησουν οι ποντιοι για τα λαθη μου,εγω Βολιωτης ειμαι!Εμεις λεμε το ..τρια πλια και ενα τσονΑχ!βρε Πατριωτη Ρηγα κατι πολιτικοι που υπαρχουν!Ρηγας Φεραιος λεγεται ο Δημος του Βολου,στον οποιο γεννηθηκα!

  4. «Ηπανδημία του κορονοϊού «θα προκαλέσει πείνα βιβλικών διαστάσεων» αναφέρεται σε συνέντευξη προς την εφημερίδα The Guardian (Fiona Harvey), του εκτελεστικού διευθυντή του Παγκόσμιου Προγράμματος Σίτισης του ΟΗΕ.
    Ο κόσμος πρόκειται να αντιμετωπίσει εκτεταμένη πείνα «βιβλικών διαστάσεων» λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ το χρονικό περιθώριο για δράση, πριν λιμοκτονήσουν εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι, είναι πολύ μικρό, προειδοποιεί ο David Beasley, εκτελεστικός διευθυντής του Παγκόσμιου Προγράμματος Σίτισης του ΟΗΕ.
    Περισσότερες από 30 χώρες στον αναπτυσσόμενο κόσμο είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν εκτεταμένο λιμό, ενώ σε 10 από αυτές τις χώρες υπάρχουν ήδη περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι στα όρια της πείνας, δήλωσε στον Guardian και πρόσθεσε: «Δεν μιλάμε για ανθρώπους που θα πηγαίνουν να κοιμηθούν πεινασμένοι.
    Μιλάμε για ακραίες συνθήκες, κατάσταση έκτακτης ανάγκης – ανθρώπους που κυριολεκτικά θα βαδίζουν στο χείλος της λιμοκτονίας.

    Υ.Γ. Βέβαια υπάρχουν και άνθρωποι που ζουν μόνον για να κάνουν επίδειξη ετσιθελισμού αλλοιώς
    θα σκάσουν !

      1. Να δώ αν θα μπορείς να αγοράζεις πατάτες Αιγύπτου ή Γαλλίας, λεμόνια Τουρκίας ή Αργεντινής !!!!

  5. ..έχει όραμα…έχει να πέσει πείνα από Σεπτέμβρη στον κοσμακη..παγκόσμια πρωτοτυπία..άνεργοι μακροχρόνιοι είναι όσοι είναι από 12εως 25 μήνες όσοι είναι 26..36..56… καλύτερα να πεθάνουν τους ανεβάζουμε τα ποσοστά..λεφτά για τους ημιτελούς που έχουνε Κεκ λεφτά υπάρχουν για τους αληθινά έχοντες ανάγκη…να ψοφήσουν…έβγαιναν τα βρομοκαναλα που πλέον δε πληρώνουνε τη δόση της άδειας…αλλά πληρώνονται για να τρομάζουμε τον κοσμακη και να λιβανιζουνε τον Κούλη..για τα Κάπιταλ κοντρόλ…τώρα που είναι…αντί να πάρει 4000 γιατρούς κ νοσοκόμους με το που βγήκε πήρε δύο χιλιάδες για μπάτσους ούτε σχολή ούτε ΑΣΕΠ..έκοψε το κεα..από φτωχούς ανάπηρους..χωρίς να τους πει ούτε το λόγο ..και σένα πρωινό έδωσε δωράκι σε ένστολους 150 έτσι σε όλους…γιατί δεν τα δώσε σε ανέργους.σε φτωχούς οικογενειάρχες..σε φοιτητές.φατε τώρα μείωση μισθού κ δικαιωμάτων λόγο κορωνουιου..75 χρόνοι μ.ο τα θύματα με υποκείμενα νοσήματα…τέτοια εποχή πέρσι πόσοι 75χρονους έφαγε η απλή γριππη..ας βγουνε τα ποσοστά πόσοι πέθανε πέρσι και πόσοι φέτος το ίδιο διάστημα..έχουνε να πλουτίσουν πάλι κάποιοι..όχι χρυσό κ σπίτια κ αυτοκίνητα θα αρπάξουνε…και Άδωνης θα ζητά πάλι το πενταευρω…για να σε δει γιατρος γιατί τα χουνε μοιράσει σε μπάτσους για να σε φέρνουμε κ σε καναλάρχες για να τα τρώνε μαζι

    1. Τα σχόλια είναι ενός (το πολύ δύο) εμπαθούς και ζημιώνουν την καλή εικόνα του ιστολογίου .

      Ανώνυμος 24/04/2020 στις 19:08 – Edit και Ανώνυμος 24/04/2020 στις 21:59 – Edit το ίδιο σχόλιο !!!!

      1. Μηπως εισαι
        εξαπτερυγο του
        κασαπιδη;;;
        Λεω εγω τωρα.
        Γιαυτο δεν σε
        αρεσουν τα σχολια.
        Και εμενα δεν αρεσουν
        οι δηλωσεις που κανει.

  6. Το μήνυμα είναι σαφέστατο και δυστυχώς σωστό … μπαίνουμε σε οικονομικό Αρμαγεδώνα … παγκοσμίως … ρίχτε μια μάτια πιο πέρα από την αυλή του σπιτιού σας … Δεν έχω καμία κομματική σχέση … είμαι Έλληνας της διασποράς. Καλο μας κουράγιο και δύναμη με περισυλλογή!

  7. Απο το βλεμμα του το κακομοιρικο ,καταλαβαινεις τον γιγαντα Πολιτικο!Εξ ονυχος τον…λαγωο!

  8. Μηπως εισαι
    εξαπτερυγο του
    κασαπιδη;;;
    Λεω εγω τωρα.
    Γιαυτο δεν σε
    αρεσουν τα σχολια.
    Και εμενα δεν αρεσουν
    οι δηλωσεις που κανει.

  9. ΓΙΩΡΓΟ,ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΣΥΖΗΤΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΟΥ
    ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ Ο ΠΑΙΣΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ.
    ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΕΣΥ ΩΣ ΛΥΣΗ.,ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΡΧΗ.
    ΑΝ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ,Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΤΕΤΟΙΑ,ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΩΣ ΑΝΙΚΑΝΟ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ.
    ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΟΛΛΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ,ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΠΕΙΝΑΣ.(ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΦΥΣΙΚΑ).
    ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΙΤΙΟΥΣ(ΕΙΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ)
    ΟΤΑΝ ΠΧ ΕΧΕΙΣ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΓΕΙΣ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΒΑΜΒΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΣΑΓΕΙΣ ΕΙΣΑΙ ΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΣΟΥ ΣΑΝ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ.
    ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΓΕΙΣ ΣΠΙΡΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ.
    ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ.ΟΥΤΕ ΑΛΛΗΓΟΡΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΕΚΤΙΘΕΣΑΙ.

    1. Ο κύριος Κασαπίδης είναι ένας ευγενικότατος,καλοπροαίρετος,προσιτός και έντιμος άνθρωπος.Δυστυχώς (για μερικους απο εμάς και ευτυχώς για πάρα πολλούς) είναι έντονα θρησκευόμενος.Αυτό σημαίνει πως είναι επιρρεπής σε απόψεις και πρακτικές που είναι παρωχημένες και περιορίζει τις δυνατότητες για ουσιαστικές δράσεις!Κάτι που τον καθιστά ανεπαρκή για μια τόσο υπεύθυνη θέση,αυτήν του περιφερειάρχη.Θα τον δεχόμουν όμως για φίλο και θα έπινα πολύ ευχαρίστως κανένα τσιπουράλι,που και που!

  10. Ακος ψυχης -Θεολογος

    - Edit

    Απαντήστε

    Επεται συνεχεια!
    Σε καταδικασαν απλοι λαικοι,αλλα εδειξες ΕΚΕΙΝΟΝ,γιατι ηξερες οτι στο βουνο ηταν και Ο Αρχιεπισκοπος!Γιανα γινεις ηρωας και αντιστασιακος,απο την αλλη μερια!
    Το ιδιο εγινε και με τον Χριστο!Οι Ιουδαιοι δεν ασχοληθηκαν με τον Βαραββα,εναν κατσικοκλεφτη,αλλα εδειξαν ΕΚΕΙΝΟΝ! Τον Χριστο!Εκεινος ειχε την δυναμη,εκεινος την δοξα,εκεινος τον Σταυρο!Δυο φορες καταδικαστηκες!μηπως ειναι και δυο συνταξεις που παιρνεις απο την αντισταση;και μηπως οι συνταξεις ειναι παχυλες,δεσποτικες;Μεχρι να στηθει ο Ανδριαντας στην μεση της πλατειας,θα γραφω μερα νυχτα,μερα !νυχτα!

  11. ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΛΕΕΙ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΤΙ ΞΕΡΕΙ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΤΟ 2010 ΨΗΦΙΖΑΝ ΔΕ ΨΗΦΙΖΑΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΕΒΓΑΖΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΙ ΑΝ ΤΟΥΣ ΡΩΤΟΥΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΑΠΑΝΤΟΥΣΑΝ ΛΟΓΩ ΤΡΟΙΚΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΣ ΛΕΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΟΤΕΣ ΣΤΟ ΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΟ ΒΟΔΙΑ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΚΗΠΟ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ ΚΙ ΑΝ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΑΙΟΥ

  12. Ακος ψυχης θεολογος

    - Edit

    Απαντήστε

    Το σχολιο των 16.46 της ,25/4/20 ηταν σχολιο στα σχολια αυτων που σχολιαζουν τον σχολιασμο των αρθρογραφων και επειδη το σχολιο μου μπηκε σε αλλα σχολια ,αυτων που σχολιαζουν τα σχολια του αρθρου σας.Συγνωμην !
    για την λαθος θεση του σχολιου μου!
    ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ. Το σχολιο μου επρεπε να παει στα σχολια των σχολιαζοντων την επανατοποθετηση του Ανδριαντος του Αξιομακαριστου και φλογερου Πατριωτη ,του εν τοις κολποις του Αγιου Θεου Αναπαυομενου!

  13. ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΥΡΙΕ ΚΑΣΑΠΙΔΗ ΑΝΑΡΡΩΤΙΕΜΑΙ ΤΙ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ ΕΧΕΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ…. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΙΧΩΣ ΕΣΑΣ…. Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΠΑΡΤΕ ΚΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ… ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΚΩΛΟΚΟΤΡΟΝΙΤΣΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ… ΕΜΠΡΟΣ ΠΙΣΩ ΛΟΙΠΟΝ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ….ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΣ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.