Αλλαγή του τρόπου Διεξαγωγής του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης ζητά η Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις»



Από: Δημοτική Κίνηση ΄Κοζάνη Τόπος να ζεις΄

Προς: κα Τουμπουλίδου Νούλα, Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης

Κοιν: κο Μαλούτα Λάζαρο, Δήμαρχο Κοζάνης

Κοζάνη 23-4-2020

Θέμα: Δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης,

Κα Πρόεδρε,

Μας κοινοποιήθηκε χθες 22-4-2020 η πρόσκληση για την επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 27-04-2020 και από ώρα 12:00 εώς 14:00 δια περιφοράς μέσω Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου με 17 θέματα. Πολλά από αυτά δε, είναι σοβαρά και σύνθετα που κατά την γνώμη μας δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με «δια περιφοράς ψηφοφορία».

Παράλληλα, έχουμε διαπιστώσει πως ήδη πολλά συλλογικά όργανα άλλων Δήμων ή και άλλων φορέων συνεδριάζουν επιτυχώς μέσω τηλεδιάσκεψης.

Είναι προφανές πως οι αρνητικές συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού επιβάλλουν να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας των συλλογικών οργάνων, αλλά από την άλλη θα πρέπει να εξαντλούνται τα περιθώρια για να υπάρχει ουσιαστική συζήτηση και δημοκρατική αντιπροσώπευση για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των διάφορων θεμάτων.

Προτείνουμε επομένως αυτό που και προφορικά ζητήσαμε στη συνάντησή μας με τον κο Δήμαρχο στις 07-04-2020, την πραγματοποίηση δηλαδή της συνεδρίασης μέσω τηλεδιάσκεψης. Σε περίπτωση που αυτό δεν μπορεί τεχνικά να γίνει μέχρι την Δευτέρα 27-04-2020 προτείνουμε την αναβολή του Δημοτικού Συμβουλίου εώς ότου αυτό καταστεί εφικτό.

Δημοτική Κίνηση ‘Κοζάνη Τόπος να ζεις’

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.