Βροχές και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας τη νέα εβδομάδα



Νεφώσεις καλύπτουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 20/04, όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα του μετεωρολογικού δορυφόρου.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας βροχές και ενδεχομένως μεμονωμένες καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, με τα φαινόμενα στα βόρεια να είναι τοπικά έντονα. Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η κατανομή του ολικού υετού (βροχές / καταιγίδες) έως το βράδυ της Δευτέρας 20/04.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, από την Τρίτη 21/04 έως και την Πέμπτη 23/04 ο καιρός θα διατηρηθεί βροχερός σε πολλές περιοχές της χώρας, χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη θα παρουσιάσουν ενίσχυση με τις εντάσεις τους να φτάνουν και τα 8 μποφόρ.

Παράλληλα, η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά και στο Βόρειο Αιγαίο θα σημειώσει πτώση της τάξης των 10 βαθμών τουλάχιστον, όπως φαίνεται στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί και ο οποίος παρουσιάζει την εκτιμώμενη πτώση της θερμοκρασίας την Τρίτη 21/04.

Από το meteo.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.