Διαφορετική Ανάσταση που μαρτυρεί τη θεότητα του Ιησού Χριστού – Του γέροντα Νεκτάριου Μουλατσιώτη



Διαφορετική Ανάσταση, η οποία μαρτυρεί τη θεότητα του Ιησού Χριστού. Είπε «σε τρεις μέρες θα αναστηθώ» και σε τρεις αναστήθηκε. Μετά την Ανάστασή Του εμφανίστηκε περίπου σε 500 άτομα που τον είδαν αναστημένο.

Ο ίδιος ο Θεός που είναι το υπέρτατο ον ενσαρκώνεται, δηλαδή παίρνει σάρκα και οστά ανθρώπου, όπου ο ίδιος Θεός θυσιάζεται για τη σωτηρία των ανθρώπων. Ενώ στις άλλες «θρησκείες» οι άνθρωποι κάνουν θυσίες. Στον χριστιανισμό ο ίδιος ο Θεός θυσιάζεται από αγάπη επάνω στον Σταυρό, για εμάς τους ανθρώπους και η Ανάσταση του Χριστού είναι αυτή που σκορπά τη ζωή, τη χαρά, την ευτυχία.

Οι Εβραίοι εόρταζαν επί μια εβδομάδα την εορτή του Πάσχα, στα εβραϊκά «πεσσάχ» που σημαίνει πέρασμα και το πέρασμά τους αυτό ήταν όταν πέρασαν την Ερυθρά θάλασσα, φεύγοντας από τη δουλεία του Φαραώ και πηγαίνοντας στη γη της επαγγελίας που τους υποσχέθηκε ο Θεός.

Αυτό το διαφορετικό Πάσχα πριν 2000 περίπου χρόνια που εόρταζαν οι Εβραίοι, συνέβηκε να γίνει την ίδια περίοδο που έγιναν όλα τα γεγονότα στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού.

Πολύ απλά όπως έλεγαν και οι παλαιοί:

Μεγάλη Δευτέρα ο Χριστός με τη μαχαίρα, εννοώντας το φραγγέλιο που κράτησε ο Χριστός με εκείνα τα φοβερά «ουαί» απέναντι στους γραμματείς και φαρισαίους.

Μεγάλη Τρίτη ο Χριστός εκρίθη. Κρίθηκε από τους γραμματείς και φαρισαίους όπου Τον καταδίκασαν σε θάνατο.

Μεγάλη Τετάρτη, ο Χριστός εχάθη διότι πήγε στο Όρος των Ελαιών για να προσευχηθεί.

Μεγάλη Πέμπτη, ο Χριστός ευρέθη όπου έχουμε το Μυστικό Δείπνο και μετά παραδίνεται.

Μεγάλη Παρασκευή, ο Χριστός στο καρφί, δηλαδή την ημέρα που σταυρώθηκε ο Ιησούς Χριστός.

Μεγάλο Σάββατο, ο Χριστός στον τάφο και

Κυριακή του Πάσχα, ο Χριστός ανέστη.

Αυτά είναι τα γεγονότα που έγιναν στο πρόσωπο του Χριστού και τα θυμάται κάθε χρόνο η Εκκλησία μας, όχι απλά για να τα φέρουμε στη μνήμη μας, αλλά να βρούμε τη δύναμη μέσα από αυτά τα Άχραντα Πάθη του Χριστού μας, να αντλήσουμε δύναμη για να ξεφύγουμε από την παγίδα του διαβόλου και να ζούμε αιώνια.

Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ
Τρίκορφο Φωκίδος

16 σχόλια στο άρθρο “Διαφορετική Ανάσταση που μαρτυρεί τη θεότητα του Ιησού Χριστού – Του γέροντα Νεκτάριου Μουλατσιώτη

  1. Ποιος μιλαει;ο παπα ροκας που ζει σε ενα μοναστηρι απο χρυσαφι!μεχρι και αλογα για τον ιπποδρομο εκτρεφει!υποκριτης!φαρισσιος!πουλαει καθε μερα, πουλαει τον Χριστο!πουλαει την αληθεια!Καραντινα μεχρι να βρεθει το εμβολιο της αντιβλακειας!Αυτος!η παχυλη γαστερα πουλαει τον Χριστο,οχι για 30 αργυρια,αλλα για χιλιαδες ευρω!τα μαθηματα σου οχι σε μας,αλλα σε χαμηλομυαλους σαν εσενα!Οζοθηκη!Καλη Ανασταση σε ολους εκτος απο σενα!Εσυ την ανασταση την βιωνεις εδω, σαυτο τον κοσμο,με ολα τα αγαθα του ισαακ και του Αβραμ!Αλογοσυρτη(μιας και εκτρεφεις αλογα ιπποδρομου)

  2. To μήνυμα της Ανάστασης του Χριστού εμπνέει, χαροποιεί, συγκλονίζει.
    Video από το αραβικό δορυφορικό κανάλι SAT 7. Διάρκειας 1.47 λεπτά.
    σε μεγάλο εμπορικό κέντρο της Βηρυτού στο Λίβανο, τραγουδούν το Χριστός Ανέστη.
    https://www.youtube.com/watch?time_continue=12&v=KFgawJ0PboU&feature=emb_logo

  3. Το πιο Ισχυρό πρόσωπο στην Ιστορία όλου του κόσμου ήταν ο Χριστός.
    Αυτός δεν είχε δούλους και παρόλα αυτά τον καλούσαν Κύριο. Δεν είχε κανέναν τίτλο σπουδών και ωστόσο τον αποκαλούσαν Διδάσκαλο.
    Δεν είχε φάρμακα αλλά τον καλούσαν Γιατρό ψυχών και σωμάτων.
    Δεν είχε στρατό κι όμως οι βασιλιάδες τον φοβόντουσαν.
    Δεν νίκησε ποτέ στρατιωτικές μάχες και παρόλα αυτά κατέκτησε τον κόσμο.
    Δεν διέπραξε κάποιο έγκλημα κι όμως σταυρώθηκε.
    Ετάφη και παρόλα αυτά ζει. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !!

    1. καταμάγια-Αραψ

      - Edit

      Απαντήστε

      Θα με κολάσεις πασχαλιάτικα αλλά χαλάλι!Τι χρειαζόμαστε τα σχολεία και τα πανεπιστήμια αφού η αλήθεια και η γνώση βρίσκονται στα ευαγγέλια και τις ιερές γραφές των πατέρων της εκκλησίας μας;Τι χρειαζόμαστε γιατρούς,νοσοκομεία και κλινικές αφού η πίστη γιατρεύει και σώζει;Τι θέλουμε στρατό,ναυτικό και αεροπορία αφού έχουμε βασιλιά και στρατηγό το Χριστό;(Κάποιος όμως να το πει στον Ερντογκάν να το μάθει γιατί μάλλον το αγνοεί!)Τι θέλουμε τα στόπ και τα φανάρια αφού ως ορθόδοξοι μας περιμένει η αιώνιος ζωή;(Τώρα θα πει το ”σάπιο μήλο” πως ειρωνεύομαι…)

  4. Συμφωνω ο Χριστος ηταν ΤΕΛΕΙΟΣ,αυτοι που τον υπηρετουν δεν ειναι τελειοι!τον εκμεταλλευονται για να πλουτιζουν! Ο Χριστος ειναι ο Βασιλιας του κοσμου,οι δεσποταδες οι καρναβαλιστες του κοσμου! Ο Χριστος αν και βασιλιας,δεν ειχε που την κεφαλην κλιναι,οι δεσποταδες εχουν θερινες κατοικιες για διακοπες!παχυλοι εως νουν!λατερνιστες με φρου φρου και αρωματα!ενας αξιζε ο Αντωνιος Σιατιστης και Νεαπολεως.ΑΣΚΗΤΗΣ.Καλη Ανασταση

      1. Αγιος Κοσμας ο Αιτωλος:
        Στηνκολαση εσεις οι χριστιανοι θα εχετε το κεφαλι σας εξω,γιατι θα πατατε στους ωμους κληρικων

        1. Αγιος Κοσμας ο Αιτωλος: αν συναντήσεις άγγελο και ιερέα μαζύ πρώτα θα φιλήσεις το χέρι του ιερέα μετά θα χαιρετήσεις τον άγγελο. Για τον απλούστατο λόγο, ότι οι ιερείς διακονούν τα μυστήρια της Εκκλησίας. Ο άγγελος δεν μπορεί να κάνει το ψωμί και το κρασί , ΣΩΜΑ και ΑΙΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥ. Η αμαρτωλότητά του δεν μειώνει την εγκυρότητα του μυστηρίου.

  5. Ο Χριστος ειναι φως αληθινο!Οι υπηρετες του,”λειτουργοι του υψιστου,”ειναι υποκριτες!ζΜοιραζουν τα ιματια του Χριστου!Αγοραζπουν και πωλουν Χριστο!Ο Χριστος ηταν Ο ΛΟΓΟΣ του θεου.το δεσποταριο ειναι αγραμματοι εμπαιζοντες τον Χριστον και εξαγοραζοντες τον Χριστον και θησαυριζουν θησαυρους επι της γης.ολοι με μερσεντες και εξοχικα,σαν τον Παπα Γρηγορη του Καζαντζακη.Οζοθηκες με ρασα καλυπτοντες τις παχυλες γαστερες τους

  6. Έχω πάει στο μοναστήρι. Έχει πολλά ζώα, μέχρι καμήλες. Πάντως εκτός από την ιερωσύνη της αποστολικής διαδοχής (που οι ορθόδοξοι ιερείς το έχουνε καμάρι, όπως οι Φαρισαίοι τα “παιδιά του Αβραάμ”) υπάρχει και η πνευματική ιερωσύνη που περιλαμβάνει όλους τους ανθρώπους, ιερείς/κοσμικούς, άντρες/γυναίκες κ.α. Έτσι ο Χριστός, αν υπάρχει, εκπροσωπείται πιστεύω και η Καινή διαθήκη εφαρμόζεται.

  7. Δεν μιλαμε για ολους,υπαρχει και λιγοι αξιοι!οι περισσοτεροι πλανημενοι απο τον διαβολο,το μυαλο τους στα αργυρια!πιο σκοτεινοι και απο τα ρασα τους.μονο για αμαρτια μιλανε,μονο το μαυρο βλεπουν!κρινουν τους παντες!ειναι υποκριτες,πουλανε και αγοραζουν τον χριστο.Χριστος Ανεστη,χωρις τους συγχρονους φαρισαιους που μακραινουν τα ρασα τους για να φανουν πιο πιστοι!Εγγονια του Αννα και του Καιαφα.

  8. Και το εμβολιο για τον κορονοιο ποιος θα το βρει; Οι παπαδες η οι αγγελοι;μακαριοι οι πτωχοι τω πνευματι,οτι αυτων εστι η υποκρισια!για παραμυθακια ,πρωτοι ειστε!οταν ο παπας πεσει σε σφαλμα,ειναι λειτουργος του υψιστου,οταν ο ανθρωπος πεσει σε σφαλμα,στο πυρ το εξωτερο!καραντινα που χρειαζεσαι,μεχρι τον kovid του 2029!

  9. Τα κηρυγματα σας σκοτεινα σαν τα ρουχα σας!μονο αμαρτωλουςβλεπετε!και πιο πολυ κρινετε την νεολαια!Μακαρι η ψυχη σας να ηταν τοσο καθαρη σαν την ψυχη των νεων!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.