Η εξομολόγηση της πωλήτριας της διπλανής πόρτας, με αφορμή την αυριανή διαμαρτυρία των υπαλλήλων των σούπερ μάρκετ



Είμαι πωλήτρια σε μεγάλο Σουπερ Μάρκετ σε επαρχιακή πόλη.Στις μέρες της κρίσης με τον περιβόητο κορονοϊό δεν έχω κλείσει μάτι από την κούραση , την αγωνία , το άγχος.Στη δουλειά που αυξήθηκε δεν προσλήφτηκαν νέα πρόσωπα , δουλεύουμε με μερική απασχόληση ( τετράωρο ) , η κατανάλωση αυξήθηκε μα ο μισθός έμεινε ίδιος , στο Ταμείο με τη μάσκα μοιάζω σα ζώο με φίμωτρο , με τα γάντια στα χέρια μοιάζω σαν χειρούργος γιατρός , βλέπω τον κάθε πελάτη σα ‘’ λεπρό ‘’ μη με κολλήσει και ντρέπομαι που το λέω.Οι τιμές ανεβαίνουν με εντολές των αφεντικών που το δικαιολογούν στο νόμο της προσφοράς και της ζήτησης.

Η κερδοσκοπία είναι ανεξέλεγκτη. Ο άνδρας μου σταμάτησε τη δουλεία γιατί έκλεισε το εργοστάσιο και περιμένει να πάρει τα 800 Ε για να ψωνιστούμε , μένει αναγκαστικά στο σπίτι και προσέχει τα παιδιά. Πέρα από τη δουλειά πρέπει να μαγειρέψω , να πλύνω , να σκουπίσω , να σιδερώσω και να ετοιμαστώ για την επόμενη μέρα. Τα παιδιά δεν προλαβαίνω να τα δώ και με τον άνδρα μου κοιμόμαστε σε χωριστά δωμάτια. Ο Προϊστάμενος μας συστήνει να χαμογελάμε , όμως πίσω από το χαμόγελο κρύβεται πόνος , κούραση , απελπισία. Πότε επι τέλους θα γυρίσουμε στην κανονικότητα ;

Για την αντιγραφή Βασίλης Μαρκόπουλος

8 σχόλια στο άρθρο “Η εξομολόγηση της πωλήτριας της διπλανής πόρτας, με αφορμή την αυριανή διαμαρτυρία των υπαλλήλων των σούπερ μάρκετ

  1. Δεν είσαι πωλήτρια είσαι υπάλληλος.Μην τα μπερδεύεις.
    Δυστηχώς η απασχόληση σου (τετράωρο) δεν δικαιολογεί την κούραση σου.
    Είσαι ως ζώο ή ιατρός γιατι δεν μπορείς να ξέρεις ποιος και εάν έχει τον κορονοιο καθώς όλοι είναι εν δυνάμη ασθενής ως προληπτικό μέτρο.
    Οσο για τις τιμές και την αισχροκέρδεια μπορείς να κάνεις ανώνυμες καταγγελίες σε πολλά τηλέφωνα με μια απλη αναζήτηση στο ιντερνετ θα τα βρεις.
    Οσο για τα προσωπικά σου προβλήματα εάν όντως δουλεύεις 4 ώρες (4ωρο) οπως δηλώνεις στην αρχή δεν είναι θέμα συζήτησης σε μια ενημερωτική σελίδα.

    1. Μίτσο δε μας είπες σε ποιο σούπερ μάρκετ είσαι υπεύθυνος?????

      Μόνο ένας τέτοιος αχρείος, σκυφτούλης, ξερο-γλύφτης θα μιλούσε έτσι σε έναν άνθρωπο ο οποίος αυτή ειδικά τη στιγμή εκτελεί λειτούργημα.

  2. Δε θα σχολιασω καν το κείμενο.. Πολυ σωστα η κυρια μας γνωστοποιεί γεγονότα που μπορει κάποιοι να μη γνωρίζουν. Το ματι μου επεσε σε ενα και μοναδικο σχόλιο.. Οπως φαινεται ο παραπάνω φίλος μας δε γνωριζει τα βιοποριστικα προβληματα της συγχρονης κοινωνιας εν μεσω κρισης και κορονοιου,Και πηρε τον χρονο να διορθώσει το άρθρο. Σιγουρα για να διορθώνει το πωλητρια με το υπάλληλος ο μπαμπας του τον εχει τακτοποιησει και ξερει πως ειναι ανώτερος μιας απλής υπαλλήλου… Λυπαμαι ηδη τον ενα δυο υπαλληλους που εχει γιατί παραπάνω δε θα εχει για να μη ξερει τι προβλήματα μπορει να αντιμετωπίσει μια υπαλληλος σουπερμάρκετ εστω και τετράωρη αυτη τη στιγμή… Σα σιγουρα μεγαλύτερη σου και με επιχείρηση δικια μου προσπαθωντας να προστατέψω τους υπαλληλους μου ολη αυτη τη περίοδο σαν εργοδότης που σεβεται τον εαυτο της θα σε συμβούλευα να αλλαξεις νοοτροπία γιατι ακομα κυκλοφορούν 60 +χρονοι εκθειάζοντας τους εαυτους τους για το ποσο πολλα λεφτα έβγαλαν ξεχνώντας οτι τον κόσμο θα τον αφησουν στα παιδια τους που δε χρειάστηκε καν να αναπτύξουν κοινωνικές δεξιότητες γιατι ειχαν λεφτά…μπορει και να κανω λάθος ωστόσο το σχόλιο παει σε ολα τα ακατεργαστα διαμάντια της κοινωνίας.. Α και ειναι δυστυχώς οχι δυστηχως.. Αλλα ενταξει εγραψες αρκετες μεγαλες λεξεις για σήμερα.Υπομονη σε όλους

    1. Μακαρι να προσεχετε τους υπαλλήλους σας.. Μπράβο..και”δηστηχοσ” οι νεοπλουτοι ετσι είναι

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.