Σ. Τσιόδρας: «Θα πρέπει να σταματήσουμε να φοράμε γάντια μιας χρήσης σε εξωτερικές δραστηριότητες»



Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας στην καθιερωμένη ενημέρωση την Πέμπτη 9 Απριλίου αναφέρθηκε και στα γάντια μιας χρήσης που κατά κόρον χρησιμοποιούν πολλοί συμπολίτες μας εκτός σπιτιού, καθιστώντας σαφές πως η πρακτική αυτή μπορεί να αποδειχθεί ακόμη πιο επικίνδυνη κι από το να μην φορά κανείς τίποτα στα χέρια.

“Λίγες είναι οι ενδείξεις ότι η χρήση τους προσφέρει προστασία. Οι προθέσεις είναι καλές, αλλά η εκτεταμένη χρήση είναι πολλές φορές μάταιη. Πολλοί φορούν γάντια για να προστατευτούν, αλλά έχουν και κινδύνους. Η υπερβολική εξάρτηση από τα γάντια προσφέρει ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας και μπορεί να προκαλέσει εφησυχασμό”, τόνισε, σημειώνοντας πως μικρές εγκοπές μπορεί να “επιτρέψουν” στον κορονοϊό να “επιτεθεί”, ενώ ακόμη σημείωσε πως το να φορά κανείς γάντια μπορεί να τον κάνει να τηρεί λιγότερο συχνά από ό, τι πρέπει τους κανόνες υγιεινής, όπως το πλύσιμο των χεριών. «Θα πρέπει να σταματήσουμε να φοράμε γάντια σε εξωτερικές μας δραστηριότητες. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δε συστήνει τη χρήση γαντιών ως μέσο πρόληψης. Ας αφήσουμε τα γάντια στους εργαζόμενους του τομέα της υγειονομικής περίθαλψης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας.

Με πληροφορίες από το newsit.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.