Σωτήρης Τσιόδρας: Ποιες μάσκες είναι επικίνδυνες για το γενικό κοινό



Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο εφαρμογής του μέτρου χρήσης μάσκας από το γενικό κοινό, ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα και σε συγκεκριμένους χώρους, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για το θέμα του κορονοϊού, καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, την Πέμπτη.

Μετά από αναλυτική ενημέρωση για τις πρόσφατες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC), η ειδική Επιτροπή εμπειρογνωμόνων συμφώνησε με τα συμπεράσματα του ECDC, σύμφωνα με τα οποία με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα και σε ειδικές συνθήκες συγχρωτισμού θα μπορούσαν να υπάρξουν οφέλη από τη χρήση της μάσκας.

«Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την εφαρμογή ενός παρόμοιου μέτρου, ανάλογα με την πορεία της επιδημίας και σε συγκεκριμένους χώρους, κυρίως για την αποφυγή διασποράς του ιού από ασυμπτωματικούς ή από ασθενείς με ήπια συμπτώματα», ανέφερε ο κος Τσιόδρας.

Με δεδομένη την τρέχουσα κατάσταση της επιδημίας στη χώρα μας, η Επιτροπή δεν συνιστά τη γενικευμένη χρήση μάσκας, εντούτοις, θα επανατοποθετηθεί εάν αυτό κριθεί απαραίτητο, σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα και τα διαθέσιμα στοιχεία.

Όσον αφορά στη χρήση ιατρικών μασκών με βαλβίδα (υψηλής προστασίας), δεν συστήνονται και μάλιστα είναι και επικίνδυνες όταν χρησιμοποιούνται από το γενικό κοινό, καθώς μπορεί να μεταδώσουν τη νόσο, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της Επιτροπής.

Από το mononews.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Σωτήρης Τσιόδρας: Ποιες μάσκες είναι επικίνδυνες για το γενικό κοινό

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.