Σημαντικές δωρεές στα Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας – Δείτε αναλυτικά



Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ευχαριστεί θερμά την εταιρεία ΑΛΦΑ Αθανάσιος Κουκουτάρης ΑΕΒΕ για την ευγενική χορηγία – δωρεά νοσοκομειακού και ιατροφαρμακευτικού υλικού, για την ενίσχυση του έργου του προσωπικού του Νοσοκομείου Κοζάνης και Καστοριάς στον δύσκολο αγώνα που διεξάγει για τη νοσηλεία κρουσμάτων κορωνοϊού COVID – 19 και για τον περιορισμό της διασποράς αυτού.

Η δωρεά περιλαμβάνει:

1)Νοσοκομείο Κοζάνης
5 ηλεκτροκαρδιογράφους 12 καναλιών
15 ηλεκτρονικά πιεσόμετρα,
10 στηθοσκόπια,
3 ambu,
1000 μάσκες μιας χρήσης
1000 ποδονάρια
300 στολές μιας χρήσης

2)Νοσοκομείο Καστοριάς

2 μηχανήματα CPAP,
2 μηχανήματα BiPAP,
10 στοματορινικές μάσκες CPAP
5 ηλεκτροκαρδιογράφους 12 καναλιών.

Τέτοιες πρωτοβουλίες στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε είναι σημαντικές, γιατί στηρίζουν την ευρύτερη εθνική μάχη ενάντια στον κορωνοϊό.


Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ευχαριστεί θερμά το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» για την ευγενική χορηγία – δωρεά νοσοκομειακού και ιατροφαρμακευτικού υλικού, για την ενίσχυση του έργου του προσωπικού του Νοσοκομείου Καστοριάς στον δύσκολο αγώνα που διεξάγει για τη νοσηλεία κρουσμάτων κορωνοϊού COVID – 19 και για τον περιορισμό της διασποράς αυτού.

Συγκεκριμένα η εταιρεία πρόσφερε 500 ολόσωμες φόρμες προστασίας, 3.000 χειρουργικές μάσκες, 200 γυαλιά προστασίας κλειστού τύπου ,10.000 αποστειρωμένα γάντια, 2 φορητούς αναπνευστήρες για χρήση σε ασθενοφόρα καθώς και 1 βρογχοαναρρόφηση δικτύου.

Τέτοιες πρωτοβουλίες στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε είναι σημαντικές, γιατί αναβαθμίζουν τις προσφερόμενες Υπηρεσίες Υγείας προς τους συμπολίτες μας, ενώ παράλληλα αποδεικνύουν την έμπρακτη αλληλεγγύη προς τους συνανθρώπους μας.


Η ταχύτατη και έμπρακτη ευαισθητοποίηση του ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΧΡΗΣΤΙΔΗ προσφέροντας δωρεά στο Νοσοκομείο μας δύο (2) αναπνευστήρες για την ΜΕΘ, μια (1) αναρρόφηση και δέκα (10) ροόμετρα οξυγόνου για την αντιμετώπιση του ιού covid 19 αναδεικνύει την αλληλεγγύη και τη διάθεση προσφοράς που τους διακρίνει. Θα θέλαμε να εξάρουμε την στάση σας αυτή δημόσια και να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας πιστεύοντας ότι θα βρει και άλλους μιμητές για το κοινό καλό. Η παρούσα επιστολή αποτελεί την ελάχιστη ένδειξη εκτίμησης για την αξιέπαινη σας πράξη.


Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το κατάστημα της NOVA στην Πτολεμαΐδα υπό την διεύθυνση του κ. Βασιλακάκη Σταύρου, για την προσφορά 2 (δύο) tablet για τους ασθενείς επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19 ώστε να είναι δυνατή η επικοινωνία με τους
οικείους τους, όσο και για την δωρεά θέασης των μικρών μας φίλων στον παιδότοπο του Παιδιατρικού Τμήματος του Νοσοκομείο μας.

Συγχαίρουμε δημοσίως την πρωτοβουλία αυτή, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΤΟΥ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ


ΠΑΡΟΧΗ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΔΥΟ ΓΕΝΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΕ ΚΟΖΑΝΗ ΚΑΙ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Στην αγορά ιατρικού εξοπλισμού για τις ανάγκες των δύο Γενικών Νοσοκομείων σε Κοζάνη και Πτολεμαϊδα προχώρησε το Επιμελητήριο Κοζάνης.

Συγκεκριμένα για το «Μαμάτσειο» Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης η προμήθεια αφορά συσκευή προηγμένης τεχνολογίας μηχανικού αερισμού (αναπνευστήρας) που χρησιμοποιείται για την υποστήριξη ασθενών με αναπνευστικές δυσκολίες, ενώ για το «Μποδοσάκειο» Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας ο εξοπλισμός αφορά παρακλίνιο monitor, ειδική οθόνη-κλίνη για την παρακολούθηση ζωτικών παραμέτρων και αξιόπιστες μετρήσεις.

Να σημειωθεί ότι η προμήθεια και διάθεση του παραπάνω εξοπλισμού έγινε μετά από σχετική συνεννόηση με τα δύο νοσοκομεία και τις ανάγκες τους, όπως αυτές έχουν καταγραφεί από το προσωπικό και τις διοικήσεις τους.

Ο εξοπλισμός για τα δύο νοσοκομεία, που θα χρησιμοποιηθεί για τη φροντίδα ασθενών καθώς και το υλικό (προστατευτικές μάσκες) που παραδόθηκε μία εβδομάδα νωρίτερα σε μέλη του ΕΒΕ και σε εργαζόμενους υπηρεσιών, εντάσσεται στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊου και την όσο το δυνατόν καλύτερη προστασία της υγείας των πολιτών.

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.