Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δ. Σαββόπουλος: «Ζητούσαμε εδώ και 15 ημέρες επιπλέον μέτρα για την Καστοριά»



Στην έκτακτη εκπομπή του MEGA για τον κορωνοϊό μίλησε ο Δημήτρης Σαββόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, σχετικά με την κατάσταση με τον κορωνοϊό στην περιοχή του.

«Από τις 11 Μαρτίου έχουμε στην Καστοριά 57 επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ κατέληξαν επτά. Στο νοσοκομείο Καστοριάς βρίσκονται 10 και στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης νοσηλεύονται 32-33», σημείωσε ο κ. Σαββόπουλος.

«Τις τελευταίες τρεις μέρες μόλις ένα κρούσμα την ημέρα μπήκε νοσοκομείο. Είναι ενθαρρυντικό, αλλά δεν πρέπει να εφησυχάσουμε», πρόσθεσε.

«Υπάρχει μεγάλη ανησυχία. Το εγχείρημα με την απόφαση της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας για τα έξι χωριά δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα», ανέφερε ο ίδιος.

«Έχουμε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων αναλογικά με τον πληθυσμό μας. Εδώ και 15 μέρες όλες οι αρχές, περιφέρειες, δήμοι, ζητούσαμε να ληφθούν επιπλέον μέτρα στην Καστοριά», τόνισε ο κ. Σαββόπουλος.

«Μετά από 57 κρούσματα σε 45,000 στον νομό, γίνεται ιχνηλάτηση αλλά και όσα τεστ απαιτεί το νοσοκομείο να γίνουν. Ο ΕΟΔΥ έχει κάνει συμβάσεις και με ιδιωτικά εργαστήρια και η ροή των τεστ είναι ικανοποιητική», επεσήμανε.

«Η ιχνηλάτηση πια περνάει σε δεύτερο στάδιο. Είμαστε σε ειδικό καθεστώς, υπάρχει απαγόρευση σε όλο το νομό από οχτώ το βράδυ μέχρι 8 το πρωί. Το ζητήσαμε εμείς γιατί υπάρχει μεγάλος αριθμός κρουσμάτων», κατέληξε ο κ. Σαββόπουλος.

Δείτε το βίντεο:

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.