Σε τρεις ημέρες έραψαν 850 ιατρικές μάσκες μοδίστρες στην Πτολεμαΐδα


 

Ρεκόρ κατέγραψε μία μοδίστρα με τις δύο βοηθούς της στην Πτολεμαΐδα, αφού σε διάστημα τριών ημερών , κατασκεύασαν 850 Ιατρικές Μάσκες, καθώς και 15 καπέλα για τους Υγειονομικούς στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, με παραλήπτες Ομάδες εργαζομένων που μάχονται στο μέτωπο κατά του Κορωνοϊού, εντός κι εκτός Δυτικής Μακεδονίας.

Στην διαδικτυακή πρόσκληση που απηύθυναν πριν από έξι ημέρες , ζητώντας υφάσματα, ειδικότερα σεντόνια, εξηγώντας παράλληλα τους λόγους της πρωτοβουλίας τους αυτής, ανταποκρίθηκαν υφασματέμποροι της πόλης, ο Δήμος Εορδαίας αλλά και μεμονωμένοι Πολίτες, κίνητρο για να «πάρουν φωτιά» οι ραπτικές μηχανές.

Οι τρεις μοδίστρες προσηλωμένες στο στόχο τους, έραβαν και γάζωναν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα, ώστε να παραδώσουν έγκαιρα τις Ιατρικές Μάσκες, τις οποίες προωθούσαν στο Νοσοκομείο, σε κοντινά στρατόπεδα, στην Αστυνομία, ακόμη και στον Έβρο. 250 Μάσκες διατέθηκαν στους κατοίκους της Πτολεμαΐδας, ενώ, σήμερα Παρασκευή θα κατασκευάσουν επί πλέον 250 μάσκες για το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Αίτημα τους προς κάθε αρμόδιο φορέα να συνεχίσουν το έργο αυτό, προσβλέποντας στη στήριξη των συμπολιτών τους, ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης σε όλους εκείνους, που καθημερινά σε επικίνδυνες συνθήκες, αγωνίζονται για τη δική μας Υγεία και Ασφάλεια .

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου


Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.