Πτολεμαΐδα: Να ανασταλεί η λειτουργία των εργασιών στην Μονάδα V

Tην αναστολή λειτουργίας των εργασιών στην υπό κατασκευή Μονάδα Πτολεμαΐδα V λόγω της πανδημίας του κορονοϊού ζήτησαν από την Κυβέρνηση ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδα Τάσος Τσιλφίδης στη διάρκεια κοινής, διαδικτυακής συνέντευξης τύπου το πρωί , για τη διασφάλιση της Υγείας των εργαζομένων και κατ’ επέκταση της Δημόσιας Υγείας, ενώ, αίτημα κατατέθηκε στον Εισαγγελέα Κοζάνης για την άμεση παρέμβαση του.

Ο Δήμαρχος Εορδαίας χαρακτήρισε την εν λόγω Μονάδα «Υγειονομική βόμβα» για την οποία κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη ώστε να διακοπεί η λειτουργία της και μίλησε για σωρεία καταγγελιών αλλά και για την «κραυγή αγωνίας» των εργαζόμενων που συνωστίζονται τόσο στους εργασιακούς τους χώρους όσο και κατά την μεταφορά τους με τα Λεωφορεία από και προς την Πτολεμαΐδα V προσθέτοντας ότι «έχουμε έτοιμη μηνυτήρια αναφορά». Σημείωσε ακόμη ότι και οι πέντε βουλευτές της Π Ε Κοζάνης έκαναν παρεμβάσεις για το θέμα αυτό και αναφέρθηκε στη χθεσινή απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας για 15νθήμερη παύση λειτουργίας της Μονάδας όμως σήμερα το πρωί συνεχίζονται οι εργασίες. Ερωτηθείς για τυχόν κρούσματα εργαζομένων απάντησε αρνητικά, «δεν υπάρχει κάτι επίσημα», και υπογράμμισε την ανάγκη τήρησης όλων των Μέτρων για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορονοϊού, γιατί, οι επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολες.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Εργατικού κέντρου Τάσος Τσιλφίδης μετέφερε την απάντηση του Πρωθυπουργού στην παρέμβαση του Προέδρου της ΓΣΕΕ κ. Παναγόπουλου, πως « μπορεί να πάει πίσω το έργο» απαρίθμησε όλες τις Ενέργειες που έγιναν μέχρι σήμερα για το επίμαχο θέμα επισημαίνοντας πως θα πρέπει να « λειτουργούμε συλλογικά», καθώς και στην επιστολή του προς τον Εισαγγελέα Κοζάνης όπως και στην υπόσχεση του τελευταίου πως « θα κάνει ότι μπορεί. Πιστεύω θα εισακουστούμε». Τόνισε με έμφαση ότι θα πρέπει να αποφευχθεί ο συνωστισμός στους εργασιακούς χώρους και να παραμείνει το απαραίτητο Εργατικό Δυναμικό, αξίωσε την ένταξη των εργαζομένων στο μέτρο των 800 Ευρώ. « Η ΤΕΡΝΑ μπορεί να σταματήσει τις εργασίες το Σάββατο του Λαζάρου αλλά από το μπορεί μέχρι να ισχύσει η απόφαση, είναι μία απόσταση».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

 
 
 

Goody’s Burger House Κοζάνης | Υπηρεσία delivery και take away για τις αγαπημένες σας γεύσεις
Inox βάσεις | Νέες inox βάσεις για γάντια και αντισηπτικό για τις επιχειρήσεις
Δημιουργίες Like a Dream | Τα πάντα για τον στολισμό ενός ονειρεμένου γάμου και βάφτισης
Kaplanoglou Photography | Νέα πακέτα γάμου και βάφτισης για τις ανάγκες και απαιτήσεις σας

 
 

8 Shares

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Πτολεμαΐδα: Να ανασταλεί η λειτουργία των εργασιών στην Μονάδα V

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.