Ν. Χαρδαλιάς από Νεάπολη Κοζάνης: «Δεν υπάρχει κάτι που μας απασχολεί αλλά λαμβάνουμε υπόψη τα γενικότερα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά της περιοχής»



Την παράταση της καραντίνας για άλλη μια εβδομάδα για τις περιοχές της Δαμασκηνιάς και της Δραγασιάς για προληπτικούς λόγους ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος μαζί με τον αρμόδιο γενικό γραμματέα Βασίλειο Παπαγεωργίου, επισκέπτονται σήμερα περιοχές που βρίσκονται σε καραντίνα στη βόρεια Ελλάδα προκειμένου να έχουν επαφές με τους τοπικούς φορείς.

“Δεν υπάρχει κάτι που μας απασχολεί αλλά λαμβάνουμε υπόψη τα γενικότερα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά της περιοχής” σημείωσε. “Μένουμε στο σπίτι, για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω” είπε, τονίζοντας πως πρόκειται για πάνδημο αίτημα. “Δεν πρέπει να πρέπει ούτε λεπτό να κάνουμε πίσω από αυτήν την εθνική και πατριωτική προσπάθεια” τόνισε.

“Είναι πολύ δυνατό το μήνυμα ειδικά από αυτές τις περιοχές”, είπε ο κ. Χαρδαλιάς και εξέφρασε η ευγνωμοσύνη προς τους κατοίκους και το υγειονομικό προσωπικό.

Με ελικόπτερο της πυροσβεστικής έφθασαν το πρωί στη Νεάπολη Κοζάνης, όπου είχαν συνάντηση με το δήμαρχο της περιοχής και τον Περιφερειάρχη δυτικής Μακεδονίας. Υπενθυμίζεται ότι η Δαμασκηνιά και η Δραγασιά, στο Βόϊο Κοζάνης είναι τα πρώτα δύο χωριά που τέθηκαν σε αυστηρή καραντίνα, η οποία παρατάθηκε χθες μέχρι τις 6 Απριλίου, καθώς από τα 4 από 19 κατοίκους που εξετάστηκαν πριν από λίγες μέρες βρέθηκαν θετικοί.

Από την ΕΡΤ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.