Τι λέει ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καστοριάς για νεογέννητο μωρό που βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό – Έκκληση για κατάλληλο υλικό προφύλαξης



Στην εκπομπή «MEGA Mag» μίλησε ο Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Καστοριάς, Λάζαρος Παπαδόπουλος, για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή μετά την έξαρση του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, εδώ και αρκετές μέρες φωνάζουν ότι το νοσοκομείο της Καστοριάς με την αύξηση των κρουσμάτων που έχει, πρέπει να εξοπλιστεί σωστά με το κατάλληλο υλικό προφύλαξης για ασθενείς και υγειονομικό προσωπικό. Ακόμα, χρειάζεται επιπλέον εξειδικευμένο προσωπικό για να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ασθενών.

Για το νεογέννητο μωρό που βρέθηκε θετικό στον ιό, ο κ. Παπαδόπουλος υποστήριξε πως «έχοντας δεδομένα από την Κίνα, ξέραμε ότι δε μεταδίδεται αιματογενώς ούτε από το θηλασμό, αυτό σημαίνει ότι είναι απλή λοίμωξη όπως συμβαίνει με όλους τους νοσούντες». Είπε ακόμα ότι η μητέρα δεν είχε κλινικά συμπτώματα όταν γέννησε. Τώρα όλη η οικογένεια έχει κληθεί να εξεταστεί προκειμένου να διαγνωστεί αν κάποιο μέλος είναι θετικό ή όχι στον κορωνοϊό.

Τέλος, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε πως «όλες οι ηλικίες είναι ευάλωτες».

Δείτε το βίντεο από την τηλεόραση του Mega:

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.