Γιόρτασε διαδικτυακά το 1ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας την επέτειο της 25ης Μαρτίου


 

Δυστυχώς, η φετινή συγκυρία με τις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε και την απειλή της πανδημίας δεν μας επιτρέπει να γιορτάσουμε την 25η Μαρτίου, όπως θα θέλαμε, στο σχολείο, στις πλατείες, στις παρελάσεις. Ωστόσο, αυτές οι δύσκολες στιγμές δε μας βάζουν κάτω. Φέτος, λοιπόν, μένουμε σπίτι και τιμούμε αυτή τη σημαντική επέτειο, αξιοποιώντας τα διαθέσιμα ψηφιακά εργαλεία. Φέτος, γιορτάζουμε διαδικτυακά.

Στο 1ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας, πιστοί στις αρχές μας να αναδεικνύουμε τη δημιουργικότητα των παιδιών και να τα ενεργοποιούμε στη μαθησιακή διαδικασία, αποφασίσαμε να στήσουμε μια διαφορετική γιορτή μέσα από τέσσερα απλά βήματα.

Δώσαμε στους μαθητές/-τριες τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τις γνώσεις και τη φαντασία τους, ώστε να γράψουν τα δικά τους κείμενα για το πώς βλέπουν την Επανάσταση του 1821. Εκείνοι/-ες ανταποκρίθηκαν αμέσως, γράφοντας θεατρικά και διηγήματα, εμπνεόμενοι από γεγονότα της Επανάστασης.

Στη συνέχεια, οι μαθητές/-τριες ηχογράφησαν τα κείμενά τους στο κινητό και απέστειλαν ηλεκτρονικά τις ηχογραφήσεις τους στους υπεύθυνους καθηγητές, μαζί με εικόνες που θα συνοδεύουν οπτικά τα κείμενά τους.

Οι υπεύθυνοι καθηγητές ένωσαν τις μαθητικές ηχογραφήσεις σε ένα ενιαίο ηχητικό, προσθέτοντας τραγούδια κι ένα μουσικό χαλί με το πολύ εύχρηστο και δωρεάν λογισμικό ήχου Audacity.

Τέλος, συνέθεσαν το τελικό ηχητικό με τις εικόνες που επέλεξαν οι μαθητές στο επίσης εύχρηστο και δωρεάν λογισμικό βίντεο Bolide Slideshow.

Έτσι, μέσα από αυτά τα τέσσερα βήματα προέκυψε το βίντεο που μπορείτε να δείτε:

 

 

Μέσα σε μόλις μισή ώρα, μέσα από τα δικά τους κείμενα, με τραγούδια και εικόνες οι μαθητές/-τριες του 1ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας μάς αφηγούνται την ιστορία της Επανάστασης του 1821, με τα ένδοξα αλλά και τα μελανά της σημεία. Απολαύστε, λοιπόν, την προσπάθεια των παιδιών.

Γιατί, όταν υπάρχει διάθεση, φαντασία, τόλμη και γνώση, όλα είναι εφικτά. Άλλωστε, αυτό δε μας διδάσκει και το 1821; Χρόνια πολλά σε όλους!

Συμμετέχοντες μαθητές/τριες
ΔΑΝΑΗ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ, ΕΛΙΖΑ ΚΑΒΟΥΡΑ,
ΕΝΙΛΙΣΑ ΚΑΤΣΕΛΙ, ΙΩΑΝΝΑ ΚΕΣΚΕΡΙΔΟΥ, ΝΟΤΑ ΚΟΥΚΗ,
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΝΤΟΓΟΥΛΙΔΗΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ,
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΛΕΥΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΑΡΚΟΥΛΗΣ,
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΟΥ, ΙΣΑΑΚ ΠΑΤΟΥΛΙΔΗΣ

Υπεύθυνοι καθηγητές:
ΑΛΩΠΟΥΔΗ ΕΙΡΗΝΗ, ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ
ΔΕΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ


Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.