Να ακολουθούν πιστά τις εντολές της πολιτείας προτρέπει τους πιστούς ο Μητροπολίτης Σιατίστης κ. Αθανάσιος

Να ακολουθούν πιστά τις εντολές της πολιτείας προτρέπει τους πιστούς της επαρχίας του ο μητροπολίτης Σιατίστης κ. Αθανάσιος, ώστε να διασφαλιστεί η υγεία όλων.

Με εγκύκλιο που εξέδωσε λόγω των έκτακτων μέτρων της Κυβέρνησης, τονίζει πως «είναι ευκαιρία να παραμείνουμε στο σπίτι και να βιώσουμε καλύτερα τις οικογενειακές μας στιγμές, μαζί με τους ανθρώπους που αγαπάμε και μας αγαπούν και να ασχοληθούμε με τις ουσιώδεις αξίες της ζωής» και συμπλήρωσε πως «από εκεί με ευλάβεια, προσοχή και κατάνυξη, να τελούμε τις ακολουθίες της μεγάλης τεσσαρακοστής, κάνοντας το σπίτι μας εκκλησία».

Επειδή ο πρώτος θάνατος που επήλθε από τον μολυσματικό ιό στη Δυτική Μακεδονία ανήκε σε άτομο από τη Σιάτιστα, ο κ. Αθανάσιος, θέλοντας να εμψυχώσει τους κατοίκους, επισημαίνει πως «δεν πρέπει να φοβόμαστε, απλά να προσέχουμε, έχοντας ακλόνητη πίστη, ταπείνωση, πειθαρχία, αλλά και απόλυτη εμπιστοσύνη στην πρόνοια του Θεού».

Σε άλλο σημείο ο μητροπολίτης Σιατίστης στέλνοντας μήνυμα προς τους ιερείς της επαρχίας του, σημειώνει πως «τώρα είναι η ώρα της εκκλησίας» και τους παροτρύνει να σταθούν δίπλα στον κόσμο, έτσι ώστε κανείς αυτές τις στιγμές, να μην νοιώθει μόνος και απομονωμένος.

Ο κ. Αθανάσιος κλείνει την εγκύκλιό του υπογραμμίζοντας πως «η πίστη που δίνει ελπίδα αλλά και το γνήσιο ορθόδοξο φρόνημα των αγίων της εκκλησίας μας είναι τα σημαντικότερα στηρίγματα της κοινωνίας απέναντι σε αυτήν την πανδημία».

Πηγή: orthodoxia.info, Αναστάσιος Βόπης

 

 

 


Kaplanoglou Photography | Νέα πακέτα γάμου και βάφτισης για τις ανάγκες και απαιτήσεις σας
Δημιουργίες Like a Dream | Ολοκληρωμένα πακέτα προτάσεων στολισμού γάμου και βάφτισης

 

 

127 Shares

6 σχόλια στο άρθρο “Να ακολουθούν πιστά τις εντολές της πολιτείας προτρέπει τους πιστούς ο Μητροπολίτης Σιατίστης κ. Αθανάσιος

 1. ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

  Η απαγόρευση της λατρείας, για την προστασία της υγείας, παραβιάζει τη θρησκευτική ελευθερία Κυριάκος Κυριαζόπουλος Καθηγητή του Εκκλησιαστικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ.
  — Απαγορεύεται από το Σύνταγμα (αρθ. 13 παρ. 2) και από το διεθνές δίκαιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων (αρθ. 9 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και αρθ. 18 του Διεθνούς Συμφώνου για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα) η πλήρης κατάργηση της συλλογικής διάστασης της ελευθερίας της λατρείας, εξαιτίας οποιουδήποτε νόμιμου συνταγματικού ή διεθνούς περιορισμού, περιλαμβανομένου και εκείνου της δημόσιας υγείας.

  1. Να μηνύσεις το κράτος στα αρμόδια δικαστήρια.Να ξυρίσεις τον αρχιεπίσκοπο και τους λοιπούς μητροπολίτες που συμμορφώθηκαν με τις υποδείξεις των υγειονομικών υπηρεσιών.Να απαγορέψεις στον Τσιόρδα να ψέλνει.Να αφορίσεις τον Μητσοτάκη.Κάνε ό,τι νομίζεις σωστό,είναι δικαίωμά σου!Μετά,όμως!Τώρα κάτσε στο σπιτάκι σου και χαλάρωσε!

 2. Σεβασμιότατε αν κάνατε θεία λειτουργία με πιστούς σε επιτρεπόμενο αριθμό (κάτω των 10), και με την απόλυση κοινωνούσαν όσοι ήθελαν (σε απόσταση 5 μέτρων ) θα υπήρχε πρόβλημα ; Ποιός θα σας κατηγορούσε για διασπορά του ιού ;
  Για πόσο διάστημα θα αφήσετε τους πιστούς χωρίς τη θεία Μετάληψη ; Ο Αλέξης Μητσοτάκης θα το κανονήσει ;

  1. Η οσία Μαρία η Αιγυπτία ήτανε σαράντα χρόνια στην έρημο και κοινώνησε ΜΙΑ φορά λίγο πριν αποδημήσει. Φρόντισε ο Θεός. Εσείς γιατί αγχώνεστε; Δεν πιστεύω για τη σωτηρία σας να στηρίζεστε στις δικές σας ενέργειες…

   1. Η Διαρκής Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος αποφάσισε την τέλεση μόνο της θείας λειτουργίας της Κυριακής από τις 7 – 8 π.μ., με τήρηση των υγειονομικών κανονισμών αναφορικά με την αναλογία πιστών και τετραγωνικών μέτρων του ναού 1/10. 16-3-2020
    ΣΧΕΔΟΝ MHΔΕΝΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΟΥ ΙΟΥ. Έτσι δεν λειτουργούν τα ανοικτά καταστήματα;

    Διαφωνείτε με την απόφαση της Συνόδου και συμφωνείτε με τον αήθη τρόπο επιβολής της απαγόρευσης ;

    1. Δε συμφωνώ με κανένα από τα δύο. Η Εκκλησία της Ελλάδος τι είναι, οργανισμός; Δεν έχει αγάπη ο θεσμός να δώσει. Ο κόσμος δεν είναι χαζός που σας ξεπετάει με πέντε λεπτάκια στο Χριστός Ανέστη. Κι όσοι θλίβονται για την κατάντια της εκκλησίας ως κοινότητας αγάπης δεν έρχονται ούτε τότε.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.