Η τελευταία προειδοποίηση Μητσοτάκη πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας



Η «συμπεριφορά» των πολιτών το Σαββατοκύριακο θα επηρεάσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με το αν θα λάβει επιπλέον μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Η φράση που ακολουθεί από το διάγγελμα Μητσοτάκη ερμηνεύεται ως η τελευταία προειδοποίηση πριν από την καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας.

«Το οπλοστάσιο των μέτρων περιορισμού που μπορεί να πάρει η κυβέρνηση έχει σχεδόν εξαντληθεί. Το κακό θέλει έναν κρίκο δίπλα του για να απλωθεί. Και αυτή την αλυσίδα του τρόμου μπορούμε να τη σπάσουμε αν κάνουμε ένα βήμα πίσω. Αν μείνουμε σπίτι, αποφεύγοντας όλες τις περιττές επαφές.

Αυτό το Σαββατοκύριακο είναι μία ευκαιρία να δείξουμε την κοινωνική μας ευθύνη: Αφού δεν θα έχουμε καμία επαγγελματική υποχρέωση, δεν κυκλοφορούμε! Μένουμε στο σπίτι και διαβάζουμε, ακούμε μουσική, βλέπουμε ταινίες, επικοινωνούμε με τους δικούς μας, αυτούς που αγαπάμε. Πάμε για έναν περίπατο ή για τρέξιμο μόνοι. Και σε κάθε περίπτωση αποφεύγουμε τις συναθροίσεις.

Με λίγα λόγια, αν οι πολίτες δεν κόψουν τις άσκοπες βόλτες τις επόμενες ημέρες υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουμε απαγόρευση κυκλοφορίας από τη Δευτέρα.

Αποκρυπτογραφώντας τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μπορούμε να καταλάβουμε ότι οι του δηλώσεις ήταν το τελευταίο… καμπανάκι πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας. «Απ’ όλους εμάς και τη συμπεριφορά μας εξαρτάται, τελικά, αν η κυβέρνηση χρειαστεί να πάρει ακόμα πιο δραστικά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας», είπε χαρακτηριστικά ο Κ. Μητσοτάκης.

Από το Newsroom του eleftherostypos.gr

7 σχόλια στο άρθρο “Η τελευταία προειδοποίηση Μητσοτάκη πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας

  1. Γιά πρώτη φορά στήν Ἱστορία τῆς Ἐκκλησίας μας διακόπτεται ἡ τέλεση τῆς Θείας Λειτουργίας, ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

    Η απαγόρευση της λατρείας, για την προστασία της υγείας, παραβιάζει τη θρησκευτική ελευθερία Κυριάκος Κυριαζόπουλος Καθηγητή του Εκκλησιαστικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ.
    — Απαγορεύεται από το Σύνταγμα (αρθ. 13 παρ. 2) και από το διεθνές δίκαιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων (αρθ. 9 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και αρθ. 18 του Διεθνούς Συμφώνου για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα) η πλήρης κατάργηση της συλλογικής διάστασης της ελευθερίας της λατρείας, εξαιτίας οποιουδήποτε νόμιμου συνταγματικού ή διεθνούς περιορισμού, περιλαμβανομένου και εκείνου της δημόσιας υγείας.

    Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΑΒΕ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    Η από 16-3-2020 απόφαση της διευρυμένης Διαρκούς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία αποφάσισε την τέλεση μόνο της θείας λειτουργίας της Κυριακής από τις 7 – 8 π.μ., με τήρηση των υγειονομικών κανονισμών αναφορικά με την αναλογία πιστών και τετραγωνικών μέτρων του ναού 1/10, όπως και στα καταστήματα των οποίων η λειτουργία επιτρέπεται.

    Οι βουλευτές της Ν.Δ. πως αισθάνονται ; Ούτε μια κουβέντα για την Ορθόδοξη Εκκλησία μας που υφίσταται ΔΙΩΓΜΟ κύριε Κων/νίδη, κυρία Βρυζίδου, κύριε Παπαδόπουλε και κύριε Αμανατίδη. Διωγμό από τη χαριτόβρυτη Ν.Δούλα της bilderberg !!

    1. Άντε με τις σαχλαμάρες…Εδώ κινδυνεύει να αποδεκατιστεί ο πληθυσμος και η κοινωνία και το μονο που μας λέτε είναι νομικές ερμηνείες…συνελθετε

      1. Έχασες τον ύπνο σου , πραγματικά έχεις μεγάλο κίνδυνο να εγκαταλήψεις τα εγκόσμια, οπότε ετοιμάσου (φέρετρο, αποτεφρωτήριο, σε ποιά λασπόνερα θα ρίξουν τη στάχτη σου……). Είχα την εντύπωση ότι είσαι παντοδύναμος, βλέπω ότι έναν αόρατο εχθρό τον τρέμεις. ΚΑΚΩΣ, τώρα που και οι παπάδες δεν σε απειλούν έπρεπε να χαίρεσαι τη ζωή σου.

        1. Εχετε λιγο πιστη και αυτοσεβασμο…ο θεος ειναι μεσα σου ,αμα χασεις μια δυο φορες την τελετη την κυριακη δεν θα σε εγκαταλείψει.Το να πας να κοινωνήσεις μαζι με αλλους 100 απο το ιδιο ποτηρι ειναι παντελως ανευθυνο οσο πιστος και να εισαι.Δειτε λιγο πιο συλλογιστηκα τα πραγματα,ο θεος δεν ελεγε αγαπατε αλληλους; Τους σκεφτεσαι οταν διαπράττεις τετοια πραξη;;

          1. Ταύτα ελογίσαντο και επλανήθησαν, απετύφλωσε γαρ αυτούς η κακία αυτών.
            Και ουκ έγνωσαν τα μυστήρια του Θεού, ουδέ έκριναν ότι συ ει Θεός μόνος, ο έχων την εξουσίαν ζωής και θανάτου.
            (ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ)

            Δεν δέχομαι μαθήματα εκκλησιολογίας από ακατήχητους και αλειτούργητους. Η πίστη μου στηρίζεται στην Αγία Γραφή (που μελετώ καθημερινά) και επιβεβαιώνεται από την εμπειρία μου.

  2. ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΟΝ ΙΟ Ο ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΧΤΥΠΑΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ.
    ΠΕΙΘΗΝΙΟ ΟΡΓΑΝΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ
    ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ,ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΥΠΑΡΚΤΟΥΣ Η ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ ΙΟΥΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ,ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ,ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ(ΒΟΛΙΚΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΓΕΜΙΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ),ΔΙΩΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ(ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΙ ΤΟΝ ΙΟ) ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ ΣΤΙΣ ΜΑΖΕΣ
    ΑΦΟΥ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΟΡΑΤΟΣ,ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ?

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.