Καστοριά: «Εμφύλιος» για το ποιος έφερε τον κορονοϊό στην περιοχή!



Στην έκθεση του Μιλάνο είχαν ταξιδέψει 300 γουνοποιοί και κανείς δεν έχει νοσήσει μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον πρόεδρό τους, Απόστολο Τσούκα

Για κοινωνικό στιγματισμό των γουνεμπόρων στην Καστοριά λόγω της εξάπλωσης του ιού στο νομό μίλησε την Κυριακή ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών «Ο Προφήτης Ηλίας», Απόστολος Τσούκας. «Η Καστοριά έχει χωριστεί στη μέση, οι μισοί κατηγορούν τους γουνοποιούς ότι ευθύνονται για τα πολλά κρούσματα κορονοϊού στον νομό. Μπορώ και επίσημα να επιβεβαιώσω ότι δεν υπάρχει κανένα κρούσμα γουνέμπορα που ήταν στο Μιλάνο, ούτε μέλος της οικογένειάς του», δήλωσε το πρωί της Κυριακής στην τηλεόραση του ANT1 ο κ. Απόστολος Τσούκας.

Επεσήμανε πως 300 γουνέμποροι είχαν επισκεφθεί την έκθεση του Μιλάνο στην Ιταλία τον προηγούμενο μήνα και δεν νόσησε κανένας ούτε και μέλος της οικογένειάς τους. «Μας έχουν στιγματίσει. Μας κατηγόρησαν ότι είναι ντροπή μας που δεν πήγαμε στα νοσοκομεία. μετά την επιστροφή μας στην Καστοριά. Αυτό είναι λάθος. Μόλις επέστρεψα από το Μιλάνο πριν πάω στο σπίτι μου ακόμα επικοινώνησα με το νοσοκομείο για να λάβω προληπτικά μέτρα. Ωστόσο, μου απάντησαν ότι πρέπει πρώτα να νοσήσω και μετά να επισκεφθώ στο νοσοκομείο», δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών «Ο Προφήτης Ηλίας», συνιστώντας ψυχραιμία.

Από το ethnos.gr

8 σχόλια στο άρθρο “Καστοριά: «Εμφύλιος» για το ποιος έφερε τον κορονοϊό στην περιοχή!

  1. Δε θέλω να ρίξω λάδι στη φωτιά, όμως ο διαχειριστής της σελίδας μπορεί πάντα να μην ανεβάσει το σχόλιο.

    Το λογικό σφάλμα του συλλογισμού του προέδρου είναι πως θεωρούνται και οι 300
    γουναράδες φορείς. Είναι όμως πολύ πιθανό να κόλλησε μόνο ένας ο οποίος δεν νόσησε αλλά μετέδωσε τον ιό.

  2. Οταν μια ασχημη κατασταση εξελισσεται σε τραγωδια γιατι φευγουν ανθρωποι το να αισθανομαστε ακομα κ ενοχικα καλο ειναι για να μαθουμε να σεβομαστε τον διπλανο μας αλλα για να αποκτησουμε κ κοινωνικη παιδεια αφου για την αλλη αδιαφορησαμε λογω νεοπλουτισμου….

  3. Έλα που αρρώστησε ..γουνεμπορος κύριε πρόεδρε..και άσε τα συντεχνιακά τερτιπια…η Καστοριά δεν συνορεύει με την Κίνα…φέρατε την γριπη από το Μιλάνο..ενώ ξέρατε τη γίνετε στη β.ιταλια…180 περίπου νεκροί την ημέρα…δεν σας ενδιεφερε το κοινωνικό σύνολο της πόλης και η υγεία…αλλά το προσωπικό κέρδος…πως λέγετε ένας έμπορος που πάει εν γνώση του σε μια πόλη με θανατηφόρο ιός εν γνώση του.με σκοπό το κέρδος..και αδιαφορεί αν γυρνοντας στην ιδιαίτερη πατρίδα του θα κολλούσε τους πάντες και κάποιοι η ποιο άτυχοι και αδύναμοι στην υγεία πεθεναν…..πρώτα το χρήμα λοιπόν….

    1. Πάντα ειμασταν καλύτεροι στον καταμερισμό ευθυνών απ ότι στο να αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα!
      Γιαυτό και οι προτάσεις για λύσεις πάντοτε ξεκινούν με εκφράσεις του τύπου “αν είχαμε λίγο χρόνο ακόμα…” αν περισσότεροι το σκεφτόμασταν απ την αρχή…. “” αν ήθελαν όλοι….. ” άστα βράστα δηλαδή….

  4. Η έκθεση mifur ήταν από τις 20 έως τις 23 Φεβρουαρίου και στις 23 άρχισαν να γίνονται γνωστά τα κρούσματα σε περιοχή 40 χιλιομέτρων από το Μιλάνο, και μακρυά από τα αεροδρόμια κλπ. Αυτό που δε ξέρετε προφανώς είναι ότι το Μιλάνο βγήκε πολύ στη δημοσιότητα αλλά μήπως έχετε κόσμο που ήταν στο Μόναχο στη Γερμανία ; Όσοι είχαν τη νόσο εκεί δε τους έκαναν εξετάσεις για τον ιό σκόπιμα για να μη ξεσπάσει ντόρος. Για σκεφτείτε το αυτό ! Όσο για τους γουναράδες αν δεν αρρώστησε κανείς έως τις 7 Μαρτίου, δεν υπάρχει θέμα !

  5. Ιωάννης Πλιάτσος

    - Edit

    Απαντήστε

    Αυτή η γούνα πια! Έφυγαν ζώα και μόλυναν τα οικοσυστήματα, τα βυρσοδεψεία ρυπαίνουν το περιβάλλον και κυρίως τον υδροφόρο ορίζοντα, σπαταλάνε φυσικούς πόρους όπως νερό, καλλιεργητικές εκτάσεις κ.α. ταλαιπωρούν τα ζώα, τα κουφάρια δεν ξέρουμε πού πάνε και τι γίνεται με αυτά, τιμές δεν πιάνουν στην αγορά, τώρα έφερε και τον ιό στην περιοχή… Ε τι περιμένετε; γιατί δεν έχετε καταλάβει ότι η βιομηχανία της μόδας είναι δαπανηρή και δεν μπορεί να την σηκώσει η περιοχή! Τέλος στην γούνα ΤΕΛΟΣ.

  6. Ακριβώς δεν έχει σημασία αν νοσήσει μεταφέρεις όμως το μικρόβιο
    Είναι ανευθυνότητα αυτών των πολιτών αν δεν τεθικαν σε κατοίκων περιορισμό αυτοβούλως Δυστυχώς δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση τους και να έχω αυτό το βάρος στη συνείδηση μου.
    Φυσικά αυτό συμβαίνει αν έχεις συνείδηση και έχεις κατάλαβει το βάρος των πράξεων σου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.