Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας προσανατολίζεται από Τετάρτη η κυβέρνηση



Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

Αν και το θέμα έχει συζητηθεί σε συσκέψεις υπό τον πρωθυπουργό, κρίθηκε σκόπιμο να μην εφαρμοστεί από τις αρχές της βδομάδας. Ωστόσο και σύμφωνα με απόλυτα διασταύρωνες πληροφορίες του parapolitika.gr επ αυτού αναμένονται αποφάσεις εντός της βδομάδας.

Συγκεκριμένα στην κυβέρνηση εξετάζουν να επιβάλουν το μέτρο της καθολικής απαγόρευσης στην κυκλοφορία από το μεσημέρι της ερχόμενης Τετάρτης. Καθοριστικό ρόλο ως προς την τελική απόφαση αναμένεται να παίξει η εξέλιξη του αριθμού των κρουσμάτων κατά τις δυο επόμενες μέρες.

Παντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δείχνει να υπεραμύνεται του μέτρου, αφού πιστεύει ότι η απαγόρευση στην κυκλοφορία, θα συμβάλει καθοριστικά ως προς την επίτευξη του στόχου που έχει θέσει η κυβέρνηση.

Τι σημαίνει καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας;

Παρουσιάζει εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι σημαίνει πρακτικά απαγόρευση των μετακινήσεων, από τη στιγμή που θα αποφασιστεί από την κυβέρνηση και αυτό το μαύρο. Με βάση το νόμο θα απαγορευτούν συνολικά οι μετακινήσεις των πολιτών.

Οι μόνοι που θα εξαιρούνται θα είναι οι περιπτώσεις ατόμων που εργάζονται στον κρατικό μηχανισμό ή ενδεχομένως έχουν ειδική άδεια από κάποιον επίσημο κρατικό φορέα που να δικαιολογεί τις μετακινήσεις τους. Επίσης ελεύθερα θα μπορούν να κυκλοφορούν μόνο τα φορτηγά και τα οχήματα που μεταφέρουν τρόφιμα, φάρμακα και προϊόντα που είναι απαραίτητα για τον εφοδιασμό των μονάδων που θα είναι ανοικτές.

Θα επιτρέπονται κατ’ εξαίρεση οι μετακινήσεις ασθενών που πρέπει να μεταβούν σε διαγνωστικά ή ιατρικά κέντρα με την επίδειξη ιατρικής βεβαίωσης. Οι δυνάμεις της αστυνομίας θα περιπολούν επί 24ώρου βάσεως σε όλη την Αττική και θα ελέγχουν εξονυχιστικά τους πολίτες.

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω το θέμα της καθολικής απογοήτευσης στις μετακινήσεις, εξετάζεται σοβαρά από την κυβέρνηση.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ετέθη επι τάπητος κατά την διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου. Εκεί αποφασίστηκε να επανεξεταστεί το πρωί της Τετάρτης. Με βάση τις εκτιμήσεις των ειδικών, θεωρείται εξαιρετικά απίθανο να μην προχωρήσει η κυβέρνηση και στην επιβολή του συγκεκριμένου μέτρου.

Από τα parapolitika.gr

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη ξεκαθάρισε ότι όσα ακούγονται περί ολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας δεν ευσταθούν. Δεν πρόκειται να κλείσουν οι δρόμοι. Θα κλείσουν όμως από την Τετάρτη όλα τα μαγαζιά εκτός από τα σούπερ μάρκετ, τους φούρνους, τα φαρμακεία και τα πρατήρια βενζίνης.

9 σχόλια στο άρθρο “Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας προσανατολίζεται από Τετάρτη η κυβέρνηση

  1. Ε φυσικά θα μας απαγορεύσουν να κυκλοφορούμε… Αλλά όσοι δουλεύετε στην μονάδα 5 της Πτολεμαΐδας και όχι μόνο εκεί.. Σε όλους τους χώρους της ΔΕΗ να πάτε κανονικά στις δουλειές σας.. ..να έρχεστε σε επαφή 2.000 ατόμων… Να εργάζεστε όλοι εκεί παρέα και όλα μια χαρά… Βρε πάτε καλά?… Τι είναι αυτά τα πράγματα?.. Κοιτάξτε τα άμεσα μέτρα για αυτούς τους ανθρώπους εκεί μέσα που θέτουν πολλές ζωές σε κίνδυνο όπως και τη δική τους και αφήστε αυτά που ξέρετε ….κλείστε την μονάδα 5…είναι μεγάλος κίνδυνος για την διασπορά του ιού… Λέμε πως πήραν μέτρα… Τπτ δεν πήραν.. Όλοι μαζί δουλεύουν χωρίς καμία ενημέρωση… Και ποίος μου λέει εμένα πως όταν αυτοί οι άνθρωποι επιστρέψουν σπίτια τους δεν θα έχουμε τον ιό?… Έχουν οικογένειες.. Έχουν παιδιά.. Έχουν γονείς…. Τι περιμένετε?… Μπορείτε να μου πείτε?….. Πρέπει να συμβεί το κακό?… Εκεί να λάβετε μέτρα και να κλείσετε όλες τις μονάδες.. Και αν όχι να τις κλείσετε εκεί που κρίνετε απαραίτητο να δουλεύουν λίγοι και με προστασία… Όχι αυτό το μπάχαλο που επικρατεί… Εκεί κύριε Μητσοτάκη θέλουμε να σας δούμε.. Εκεί κύριε Μητσοτάκη πρέπει να βάλετε άμεσα μέτρα…μιλάμε για χιλιάδες οικογένειες… Κάντε κάτι πριν είναι αργά….!!!
    Από μια μάνα.. Μια γυναίκα.. Μια σύζυγο… Μια αδερφή… Τρέμει η ψυχή μας στην επιστροφή των ανθρώπων μας στο σπίτι μετά από αυτό το χάος που λέγετε ΔΕΗ!!!!

  2. Έχω την απορία…. Εάν συμβεί κάτι εκεί μέσα…(ο θεός να βάλει το χέρι του και να προστατέψει όλους τους εργαζόμενους).. Θα γίνουν μηνύσεις?… Θα πέσουν πρόσημα?…..

  3. Με εμάς τους αγρότες και αν χάσουμε τις καλλιέργειες της χρονιάς τι θα γίνει; Μπορεί κάποιος υπεύθυνος να πάρει και για μας μια απόφαση;

    1. Δίκιο έχεις φίλε μου αγρότη… Νομίζω όμως προτεραιότητα έχει η υγεία μας…… Πιστεύω πως θα προτιμήσεις να χάσεις κάτι από τις καλλιέργειες σου παρα έναν άνθρωπο σου… Ξέρω πως με αυτές τις καλλιέργειες ζείτε.. Αυτά περιμένετε για το ψωμί σας… Κάντε υπομονή και κουράγιο..όλοι μας θα έχουμε χάσιμο από όλο αυτό που συμβαίνει… Αλλά προτρέχει η υγεία μας νομίζω….. Και εύχομαι να σας αποζημιώσουν κάποια στιγμή αν υπάρξει πρόβλημα στις καλλιέργειες σας…!!!

      1. Όλα αυτά τα μέτρα τα ανακοινώνουν για να βγάλουν την ουρά τους απ’ έξω σε περίπτωση που κάποιος τους πει ότι δεν έκαναν τίποτα. Αλλιώς γιατί να χάσουνε αυτοί το παντεσπάνι τους; Για το ψωμί του λαού; Ω, μη γένοιτο!

      2. Από τις αγροτικές καλλιέργειες, δεν ζουν μόνο οι αγρότες αλλά όλοι μας. Χωρίς παραγωγή, τι θα τρώμε;

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.