Συλλυπητήρια μηνύματα για το θάνατο του πρώην Προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου – Έκδοση ψηφίσματος του Π.Σ. Δυτικής Μακεδονίας



Με θλίψη πληροφορηθήκαμε την είδηση του ξαφνικού θανάτου του π. Προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου.

Του Πολιτικού που οι πολίτες τις Καστοριάς τίμησαν για πολλά χρόνια να τους εκπροσωπεί στη Βουλή. Και αυτός τους το ανταπέδωσε με σημαντικα Έργα και υποδομές σε όλους τους τομείς τα οποία και αφήνει σαν κληρονομιά σε όλους μας.

Υπουργός σε πολλές κυβερνήσεις της Ελληνικής Δημοκρατίας και πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων ο Φίλιππος Πετσάλνικος αδιαμφισβήτητα μπαίνει στο πάνθεον των άξιων πολιτικών ανδρών της Ελλάδος.

Θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς και στους οικείους του.

Γραφείο Τύπου ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ


Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του Φίλιππου Πετσάλνικου, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τον θάνατο του Φίλιππου Πετσάλνικου. Η απώλειά του αφήνει ένα κενό στην πολιτική ζωή του τόπου και την αγαπημένη του Καστοριά.

Ο Φίλιππος Πετσάλνικος υπηρέτησε τους θεσμούς και τη δημοκρατία από όποια θέση κι αν βρέθηκε· Βουλευτής, Υπουργός, Πρόεδρος Βουλής.

Τον χαρακτήρισε το ήθος, το πάθος της προσφοράς, το πάθος για τις ιδέες του και τα πολιτικά του ¨πιστεύω¨.

Από τα έδρανα της Βουλής βρεθήκαμε πολλές φορές μαζί, με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, έχοντας πάντα ως γνώμονα το καλό της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.


ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Για την απώλεια του Φίλιππου Πετσάλνικου, πρώην προέδρου της βουλής, υπουργού και βουλευτή, το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια του στην οικογένειά του και τους οικείους του.


Έκδοση Ψηφίσματος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας για το Θάνατο του Φίλιππου Πετσάλνικου.

Η Πρόεδρος και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, με θλίψη πληροφορηθήκαμε τον αδόκητο θάνατο του Φίλιππου Πετσάλνικου, σπλάχνου της ακριτικής μας Περιφέρειας που ανήλθε επάξια στα ύπατα κυβερνητικά αξιώματα με την μακροχρόνια και δημιουργική του θητεία για την περιοχή και την χώρα μας.

Έντιμος και ηθικός άνθρωπος, προσηνής και καταδεκτικός, άφησε με το πέρασμά του στην κοινωνία μας τις καλύτερες εντυπώσεις ,τόσο ως άτομο, όσο και ως πολιτικός

Το Περιφερειακό Συμβούλιο συνήλθε εκτάκτως το Σάββατο 14 Μαρτίου 2020 και αποφάσισε ομόφωνα την Έκδοση Ψηφίσματος που έχει ως εξής

Να εκφράσει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του και να επιδώσει το παρόν ψήφισμα.

Να προβεί αντί στεφάνου σε δωρεά για ενίσχυση του Συλλόγου Γονέων και Ενηλίκων με Νεοπλασματική Ασθένεια και Φίλων αυτών ‘’Μαζί Σου’’, μετά από επιθυμία της οικογένειάς του.

Να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Η απόφαση αυτή πήρε α/α 52/20.


Αντί στεφάνου για το Φίλιππο Πετσάλνικο – Του Πασχάλη Μητλιάγκα

Ο Φίλιππος Πετσάλνικος υπήρξε μια προσωπικότητα με πολύχρονη και αδιάλειπτη πολιτική παρουσία και διαδρομή στο δημόσιο βίο της χώρας. Με τα δημόσια αξιώματα που κατέλαβε, συνέβαλε ουσιαστικά στην προώθηση πολλών ζητημάτων της περιοχής μας καθώς και της ιδιαίτερης πατρίδας του της Καστοριάς, η οποία τον τιμούσε όλα αυτά τα χρόνια και αυτός της το ανταπέδιδε αφειδώλευτα. Πέρα από την πολύχρονη γνωριμία και συνεργασία μας όλη αυτή την περίοδο, αξίζει να αναφέρω τρείς σημαντικές περιπτώσεις συνεισφοράς του, οι οποίες αγγίζουν τόσο την Καστοριά όσο και τους άλλους Νομούς στη Δυτ. Μακεδονία.

α) Στη μεγάλη συμβολή του, στην αντιμετώπιση των οξυμένων και πιεστικών προβλημάτων της σχολικής στέγης, ως συνέπεια του καταστροφικού σεισμού του Μαΐου του 1995.

β) Στο έντονο ενδιαφέρον του και στη στήριξη του ως Υφυπουργού Παιδείας, στην πρώτη ουσιαστική διεύρυνση Τμημάτων του τότε ΤΕΙ Δ.Μ. το οποίο απέκτησε οντότητα, ως ένα από τα μεγάλα Περιφερειακά Ιδρύματα της χώρας. Στην τεκμηρίωση και πρόταση του «Περιφερειακού Συμβουλίου Τεχνολογικής Εκπαίδευσης» (ΠΣΤΕ) στο οποίο προήδρευα τότε ως Νομάρχης της έδρας των Νομών της Περιφέρειας και με εισήγηση του τότε Προέδρου του ΤΕΙ Δ.Μ. κ. Κ. Δελλίδη συμπεριλήφθηκαν στο διευρυνόμενο Ίδρυμα και Τμήματα των γειτονικών Νομών Καστοριάς και Γρεβενών, καθώς η πρόταση έγινε αυτούσια αποδεκτή από το Υπουργείο Παιδείας.

γ) Στην ίδρυση και λειτουργία του «Κέντρου Τεχνολογικής Έρευνας» (ΚΤΕ) στα Κοίλα όπου σήμερα στεγάζονται η Βιβλιοθήκη και η Πρυτανεία του νέου Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας.

Καλό σου ταξίδι Φίλιππε.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.