Και κάπως έτσι η Κορονο-ΠΛΑΚΑ μάλλον τελείωσε – Γράφει ο Δημήτρης Καραθανάσης



Του Δημήτρη Καραθανάση:

Και κάπως έτσι η Κορονο-ΠΛΑΚΑ ΜΑΛΛΟΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ

Γι αυτό και σίγουρα τα σχολεία και όλοι οι χώροι με δημόσιες δραστηριότητες ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ, ούτε για να κάνουμε dolcevita, ούτε για να ξαμοληθούν τα παιδιά στις παιδικές χαρές και στις καφετέριες.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν έως τώρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όσο αυστηρά και αν φαίνονται μάλλον ΔΕΝ είναι και τόσο, και πρέπει να τα εφαρμόζουμε κατά γράμμα.

Στην Ιταλία (αλλά και στη χώρα μας άλλωστε) αν η κατάσταση ξεφύγει και κολλήσουν όλοι θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας τα εξής δεδομένα (από τα μέχρι τώρα στατιστικά):

Μέχρι τώρα η θνησιμότητα εκεί αγγίζει το 7,5%.

Δηλαδή στο 1.000.000 που θα προσβληθούν, οι 75.000 θα πεθάνουν. Ας σκεφτούμε στα 10.000.000 τι έχει να γίνει.

Και όταν μιλάμε για τέτοιους αριθμούς (εκατομμύρια), το ποσοστό θνησιμότητας δεν θα είναι 7,5%, αλλά πολύ παραπάνω, καθότι κανένα σύστημα υγείας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες σοβαρά περιστατικά.

Και όλα αυτά σε ένα σύστημα υγείας θεωρητικά καλύτερο από το Ελληνικό.

Ας μην ολιγωρούμε λοιπόν.

Όσο πιο πιστά ακολουθήσουμε τα μέτρα για περιορισμό μετακινήσεων στις ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ, τόσο πιο γρήγορα και πιο ανώδυνα θα περάσει αυτή η υγειονομική κρίση, Θα καθυστερήσουμε τη μετάδοση τόσο ώστε να δώσουμε και στους επιστήμονες το χρόνο που χρειάζονται για νέα εμβόλια κατά του ιού.

15 μέρες χωρίς διασκέδαση, χωρίς αθλοπαιδιές, χωρίς ψώνια, χωρίς φίλους, χωρίς δια ζώσης επαφή γενικά ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΟΙΧΙΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ μπροστά σε αυτό που θα υποστούμε αν χαθεί κάθε έλεγχος…

Το χρωστάμε σε ανθρώπους που έχουμε δίπλα μας με χρόνια και σοβαρά προβλήματα υγείας, για να συνεχίσουμε να τους έχουμε δίπλα μας και μετά το πέρας αυτής της τόσο σοβαρής υγειονομικής κρίσης…

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ σε όλους μας!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.