Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας για το κλείσιμο των συνόρων και για την ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ – Τι θα έλεγε στον Μητσοτάκη



Μετά από πολλά χρόνια ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε στο Mega το οποίο είχε κλείσει επί ΣΥΡΙΖΑ και δήλωσε χαρούμενος που είναι στο Μεγάλο Κανάλι ενώ συμφώνησε με την πολιτική της κυβέρνησης στον Εβρο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στην Δώρα Αναγνωστοπούλου και στον Αντώνη Καρακούση ευχήθηκε μάλιστα καλή επιτυχία στο κανάλι. «Χαίρομαι που είμαι εδώ μαζί σας. Να ευχηθώ καλή επιτυχία. Εχει περάσει πολύς ο χρόνος από τότε που ήρθα ξανά στο Mega το οποίο τούτη τη φορά έχει κάτι που δεν είχε το προηγούμενο κανάλι: Αδεια λειτουργίας. Και αυτό είναι μια κατάκτηση να υπάρχουν κανόνες, να μην εκπέμπει κανένας παράνομα» είπε ξεκινώντας τη συνέντευξη.

Ερωτηθείς για την κριτική στην οποία του άσκησε η ΝΔ επειδή ήταν άφαντος το τριήμερο για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, ο κ. Τσίπρας απάντησε ως εξής: «Είναι αστείο η ΝΔ να βγάζει ανακοινώσεις, ανήμερα Καθαρά Δευτέρα και να με ψάχνουν. Πρωθυπουργός της χώρας δεν είμαι πλέον εγώ για να διαχειριστώ την κατάσταση, αλλά δυστυχώς για τη χώρα ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος λειτουργεί με ψευδαίσθηση αυτάρκειας και περισσή αλαζονεία».

Πρόσθεσε μάλιστα πως είναι εύκολο να κάνει κανείς αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση, είπε ότι την Παρασκευή «συγκάλεσα σύσκεψη με τους πρώην υπουργούς της κυβέρνησής μου» και «έκανα δημόσια δήλωση την προηγούμενη ημέρα την οποία δώσαμε στη δημοσιότητα». Για να επιμείνει: «Ο ελληνικός λαός ψήφισε κάποιον να διαχειριστεί την κρίση. Δεν ψήφισε εμένα. Εχω διαχειριστεί πολύ μεγάλες κρίσεις και χρηματοπιστωτική και εθνικές και πιστεύω ότι τις διαχειρίστηκα καλά».

Ο κ. Τσίπρας ερωτηθείς αν «καλώς ή κακώς έκλεισε η κυβέρνηση τα σύνορα» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία. Από τη στιγμή που υπάρχει αυτή η μαζική απόπειρα εισβολής στη χώρα κάθε κυβέρνηση θα έκανε αυτό που έκανε η σημερινή» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας.

“Η κυβέρνηση η δική μας είχε κλείσει τον Έβρο χωρίς τυμπανοκρουσίες και επικοινωνιακές πομφόλυγες”, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Υποστήριξε ότι στην παρούσα κρίση η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να ζητήσει από τους ευρωπαίους εταίρους να αποφασίσουν έμπρακτη βοήθεια στην Ελλάδα, και αλληλεγγύη στην κατανομή των προσφύγων. Ο κ. Τσίπρας επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση γιατί ανέχεται μία πολιτική που βλέπει την Ελλάδα σαν μαύρο κουτί και πρόσθεσε ότι “διεθνοποιώ δεν σημαίνει απλώς ενημερώνω αλλά διεκδικώ”. Στο πλαίσιο αυτό πρόσθεσε η κυβέρνηση θα έπρεπε να επιμείνει σε κυρώσεις κατά της Τουρκίας απειλώντας ακόμη και με βέτο..

Τσίπρας: Απαιτείται συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι υπάρχει «γεωπολιτική απειλή από την πλευρά της Τουρκίας» και ότι «οφείλουμε οι πολιτικές δυνάμεις να έχουμε ένα ελάχιστο πλαίσιο συνεννόησης αν όχι ομοφωνίας».

«Υπήρξε προσπάθεια εργαλειοποίησης του προσφυγικού από τη πλευρά Ερντογάν” είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι ” το κρίσιμο σήμερα δεν είναι να αντιπαρατεθούμε μεταξύ μας αλλά να συνειδητοποιήσουμε ότι βρισκόμαστε απέναντι σε μια γεωπολιτική απειλή από την πλευρά της Τουρκίας, η οποία δεν περιορίζεται στο προσφυγικό αλλά επεκτείνεται στην αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας…Και οφείλουμε οι πολιτικές δυνάμεις. να έχουμε ένα ελάχιστο επίπεδο συνεννόησης”.

Ζήτησε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών τονίζοντας πως έχουμε μια ακραία επιθετική κίνηση από πλευρά της Τουρκίας. «Η εισβολή είναι μια μια φράση που δεν θα χρησιμοποιούσα. Αυτό σημαίνει πόλεμο. Ας είμαστε προσεκτικοί» είπε προσθέτοντας ότι είμαστε στα πρόθυρα εθνικής κρίσης. «Δεν κάνει συμβούλιο; Ας με πάρει τηλέφωνο. Εγώ έκανα τρία συμβούλια πολιτικών αρχηγών. Δείχνει αυτάρκεια; Αλαζονεία λέω εγώ. Και από πάνω μας κάνουν και πλακίτσα “πού είμαι την Καθαρά Δευτέρα; Αυτό είναι ανευθυνότητα» τόνισε.

Τσίπρας: Είμαι πρόθυμος να βάλω πλάτη παντού

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι απαιτείται αποσυμφόρηση των νησιών. Δήλωσε μάλιστα ότι είναι πρόθυμος να πάει και ο ίδιος στα νησιά για να βάλει πλάτη να πειστούν οι τοπικές κοινωνίες. «Θα πάω στον Εβρο, θα πάω και στα νησιά αλλά το θέμα δεν είναι επικοινωνιακές κινήσεις, αλλά η πολιτική που ακολουθείς» είπε. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τον φόβο ότι βρισκόμαστε μπροστά σε αδιέξοδο».

Τσίπρας: Τι θα έλεγα στον Μητσοτάκη

Ερωτηθείς τι θα έλεγε τετ α τετ στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι θα του ζητούσε να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και να είναι πιο διεκδικητικός με την ΕΕ. «Διεθνοποιώ το ζήτημα δεν σημαίνει ενημερώνω τους συμμάχους, αλλά διεκδικώ έμπρακτη στήριξη και πάνω απ’ όλα κυρώσεις» είπε.

Όλα όσα συμβαίνουν στις τελευταίες ημέρες δεν θα έπρεπε να μας αιφνιδιάζουν, είπε ο κ. Τσίπρας, γιατί ο πρόεδρος Ερντογάν είχε δηλώσει ότι θα σταματήσει να τηρεί την Δήλωση Ευρώπης-Τουρκίας.

Αναφερόμενος στο τι πρέπει να πράξει τώρα η χώρα μας, ο κ. Τσίπρας είπε ότι “η Ελλάδα οφείλει να διεκδικήσει από την ΕΕ ουσιαστική στήριξη…Αυτοί οι άνθρωποι, που είναι δυστυχισμένοι δεν έρχονται για να μείνουν στην Λέσβο και στην Λήμνο, αλλά για να περάσουν στην Ευρώπη. Τι κάνουν οι Ευρωπαίοι; Μας χτυπάνε την πλάτη και λένε ότι το πρόβλημα είναι η φύλαξη των συνόρων, ενώ είναι η επίδειξη ουσιαστικής αλληλεγγύης… Σήμερα που καλέσαμε τους αξιωματούχους στον Έβρο τους κάναμε ένα επικοινωνιακό δώρο, γιατί είναι σαν να ταυτιστήκαμε με τους σκληρούς της Ευρώπης”. Σημείωσε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν έχουν κάνει μέχρι στιγμής καμία δήλωση κατά της Τουρκίας. ‘Ασκησε κριτική στον πρωθυπουργό γιατί δεν ασκεί πίεση στην Ευρώπη και ανέφερε χαρακτηριστικά: “Η κυβέρνηση θα πρέπει να ζητήσει από τους ευρωπαίους εταίρους να αποφασίσουν κυρώσεις κατά της Τουρκίας”.

Για τη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Εχουν δικαίωμα στην ουτοπία….

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι “μόλις ανέλαβε απέσυρε δυνάμεις από τον Έβρο και τους μετέφερε στα Εξάρχεια”. Για την θέση της νεολαίας του κόμματός του (σ.σ. κατά του φράχτη στον Εβρο) είπε ότι οι νέοι άνθρωποι έχουν δικαίωμα να ονειρεύονται ακόμη και την ουτοπία και πρόσθεσε ότι “εμείς όμως οφείλουμε με βάση τις αξίες μας να διαφυλάξουμε την εθνική ασφάλεια”.

‘Ασκησε επίσης κριτική για λάθη και παραλείψεις τους τελευταίους επτά μήνες και καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι “αφήνει τα νησιά να βουλιάζουν για να μην δυσαρεστήσει γαλάζιους δημάρχους στην ηπειρωτική Ελλάδα”. Συνεχίζοντας ανέφερε ότι στην παρούσα κρίση ο κ. Μητσοτάκης “δεν συγκαλεί το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών παρότι λέει ότι αντιμετωπίζουμε απόπειρα εισβολής…Η κυβέρνηση επιδεικνύει ανεύθυνη στάση και η κυβέρνηση οφείλει να σοβαρευτεί”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στα πρόσφατα επεισόδια στην Λέσβο και στην Χίο αποδοκιμάζοντας τις συμπεριφορές και από τις δύο πλευρές, και τις υπερβολές των δυνάμεων της Αστυνομίας αλλά και από τους κατοίκους. Αυτά θα πρέπει να μείνουν εδώ και να μην διεισδύσουν στο μεδούλι της ελληνικής κοινωνίας”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Πέτσας: «Καταλαβαίνουμε γιατί ο Τσίπρας είχε εξαφανιστεί. Γιατί δεν είχε τίποτα να πει»

Με μια σύντομη ανακοίνωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε τις δηλώσεις Αλέξη Τσίπρα στο MEGA για την κρίση στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Ο Στέλιος Πέτσας σχολίασε χαρακτηριστικά: «Καταλαβαίνουμε γιατί ο Τσίπρας είχε εξαφανιστεί. Γιατί δεν είχε τίποτα να πει».

Πηγή: iefimerida.gr

4 σχόλια στο άρθρο “Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας για το κλείσιμο των συνόρων και για την ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ – Τι θα έλεγε στον Μητσοτάκη

  1. ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΑ ΨΑΡΙΑ ΤΟΥ
    Μάζεψε πάσης φύσεως ρετάλια, απολειφάδια και «οσφυοκάμπτες» (κατά Πανούση), τα ονόμασε προοδευτικό μέτωπο , ενώ στην πραγματικότητα εγκαθίδρυσε μια «γελοιοκρατία» (κατά τον κ. Νίκο Κωνσταντόπουλο).
    Βαθιά ανιστόρητος φάνηκε πρόθυμος να «λύσει» το Σκοπιανό έξω απ’ το ιστορικό του πλαίσιο.
    Σκληρός με τον λαό, εύκολος με τα αφεντικά: Σόρος, Ρότσιλντ, Μέρκελ, Τραμπ και Σία.
    Διχαστικός: «ή θα τους τελειώσουμε ή θα μας τελειώσουν». Υβριστικός: «ετερόκλητοι όχλοι»..

  2. Αδιανόητο. Βγαίνει και μιλάει και υπάρχει και κόσμος που τον ακούει και τον ψηφίζει. Πηγαίνετε ρε σεις να ψηφίζετε μικρά κόμματα ή λευκό, μην απέχετε από τις εκλογές, μην αφήνουμε άλλους να αποφασίζουν για μας. Οτιδήποτε εκτός από ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ είναι προτιμότερο. Καταστρέφουν την Ελλάδα!

  3. ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΩΛΗΤΗΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ; ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΩΛΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Ο ΚΟΥΛΗΣ. ΑΝΤΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΛΙ ΤΟ ΦΘΗΝΟΠΩΡΟ ΡΕ @@@@ΜΟΤΟ ΜΟΥ ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΠΟΙΟΝ ΦΟΥΣΤΗ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ;

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.