Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ζητάει να ανοίξουν τα σύνορα – «Με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες θα ζήσουμε μαζί!»



Να ανοίξουν τα σύνορα ζητά η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για “εικόνες ντροπής σε Έβρο και σε Λέσβο”. Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα διαλαλεί στην ανακοίνωσή της: ” Με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες θα ζήσουμε μαζί!”

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή της η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα εξής:

Άμεση αποσυμφόρηση των νησιών! Κανένα κλειστό κέντρο κράτησης!

Τα τελευταία 24ωρα, η κατάσταση στον Έβρο και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και τεταμένη, με τις αυξημένες προσφυγικές ροές που στέλνει η Τουρκία ως μοχλό πίεσης και γεωπολιτικού χαρακτήρα τακτική. Η παντελής έλλειψη σχεδίου από πλευράς κυβέρνησης για τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος, έχει ως αποτέλεσμα άνθρωποι να είναι εγκλωβισμένοι στον Έβρο και διωκόμενοι στα νησιά, κυρίως στη Λέσβο.

Η κυβέρνηση ακολουθώντας το δόγμα “αποτροπή” και κλειστές δομές κρίνει πως θα ανακόψει τις προσφυγικές ροές, τη στιγμή που άνθρωποι προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα με κίνδυνο τη ζωή τους.

Οι εικόνες ντροπής από τον Έβρο και τη Λέσβο κάνουν το γύρο του κόσμο. Χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται στοιβαγμένοι περιμένοντας την δυνατότητα να περάσουν στο ελληνικό έδαφος, ενώ παράλληλα δέχονται επιθέσεις από την αστυνομία. “Αγανακτισμένοι πολίτες” με καταφανώς ρατσιστική και φασιστική ρητορική, χυδαιολογούν εναντίον προσφύγων, μεταξύ των όποιων μικρά παιδιά, απαγορεύοντάς τους ως αυτόκλητοι συνοριοφύλακες να αποβιβαστούν στην ακτή. Στήνονται μπλόκα στους δρόμους περιμετρικά του καταυλισμού της Μόριας, ώστε να αποτραπούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες από το να προσεγγίσουν το σημείο. Τα περιστατικά των ημερών αποπνέουν μόνο ρατσισμό και μίσος, δηλητηριάζοντας την ελληνική κοινωνία.

Οι πρόσφυγες θα πρέπει να τύχουν της προστασίας που το διεθνές δίκαιο επιβάλλει και η ελληνική κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να μην το εφαρμόζει. Η κυβέρνηση με την έλλειψη οποιουδήποτε σχεδιασμού είναι η μόνη υπεύθυνη για το δράμα αυτών των ανθρώπων.

Καλούμε όλους τους/τις αλληλέγγυους/-ες, τους φορείς της κοινωνίας των πολιτών, τους νέους και τις νέες, και όλους τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες να σταθούν στο πλάι των προσφύγων και μεταναστών με ανθρωπιά και αλληλεγγύη.

Να μπει ένα τέλος στην Ακροδεξιά κατηφόρα.
Με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες θα ζήσουμε μαζί!

Από το capital.gr

9 σχόλια στο άρθρο “Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ζητάει να ανοίξουν τα σύνορα – «Με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες θα ζήσουμε μαζί!»

  1. Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ
    1. Τάχθηκε στο πλευρό των 10 κοριτσιών που επέλεξαν να μιμηθούν τους Μόντι Πάιθον, στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, ένα περιστατικό προσβολής της παρέλασης. 30|10|2019 | Πηγή: iefimerida.gr –
    2. Να ανοίξουν τα σύνορα ζητά η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ . ΑΥΤΗ Η ΣΤΡΟΥΓΚΑ ΤΕΤΟΙΟ ΤΥΡΙ ΒΓΑΖΕΙ

    Ποτέ στην Ιστορία δεν ξανάγινε τέτοιο πράγμα !
    Η είσοδος μεταναστευτικών ρευμάτων είναι παγκόσμια ελεγχόμενη. Με την πρόσκληση και την επιλογή της φιλοξενούσας χώρας.
    Η περίπτωση της Ελλάδας πρέπει να είναι η πρώτη και μόνη τους τελευταίους αιώνες.
    Και σε αριθμούς που, έτσι κι αλλιώς, δεν τους αντέχει. Και από περίεργα κυκλώματα λαθρο-διακινητών, κι από ΜΚΟ που κανείς δεν γνωρίζει από που καθοδηγούνται, πως χρηματοδοτούνται και τι επιδιώκουν.
    Παραβιάζουν ανοικτά και κατάφωρα το Δίκαιο, Εθνικό και Διεθνές, ανεξέλεγκτα και ατιμώρητα!

    1. Η Τασία Χριστοδουλοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ) πρόωρα είχε κάνει σαφείς τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. «Θα ανοίξουμε τα σύνορα, όποιος θέλει θα έρχεται, θα πηγαίνει όπου θέλει»

      Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ : το μήλο παίφτει κάτω από τη μηλιά

  2. Ο ελληνικός λαός τι λέει για αυτούς τους ΣΥΡΙΖΑιούς; Ευτυχώς που το 1821 δεν είχαμε τέτοιους αλλιώς δεν θα υπήρχαμε ούτε σαν ιδεα

    1. Πάλι καλά που είναι οι νεολαία του σύριζα που ονειρεύεται τέτοιες ανοησίες σκέφτηκε να τα ζητούσε κάποιος νορμάλ εκεί θα είχαμε θέμα

      1. οπως το 1821 δεν απελευθερωθηκαμε μόνοι μας , μας απελευθέρωσαν , έτσι και τώρα ( από τη μεταπολίτευση και μετά) μας απελευθέρωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση.
        Μας έδωσαν χρήματα, τα φάγαμε.
        Βοηθείστε στο μεταναστευτικό είπαν(για να μειώσουμε το χρέος), δε βοηθάμε.
        Μπορουμε να γυρίσουμε στη δραχμή και τρώμε φασόλια και ρεβιθια μόνο, τα Χριστούγεννα λίγο χοιρινό, αντε και σε καμία αργία.
        Δεν παράγουμε τίποτα γιατί πολύ απλα ειμαστε τεμπέληδες.
        Βασιλεύει το κερνα μας κερνα μας.
        Να ποιος θα πάει στα χωράφια για δουλειά.
        Αλλά εκεί ξεχασα , έχουμε ράτσα Βουλγάρους και Αλβανούς.
        χαιρετώ τη χαη σοσαιετι Καλό Βράδυ.

  3. Το να διαβάζω την ανακοίνωση των Νεολαιών είναι σαν να διαβάζω και τα σχόλια διαφόρων στο φεις που γράφουν πυρ στο ψαχνό από τους ηρωικός μας φανταρους. Αηδία και για τουν μεν και για τους δε. Σα τον άλλον στο νησί να βρίζει χυδαία μια γυναίκα με το μωρό της μέσα στην βάρκα. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει; η πυρ στο ψαχνό η όλοι είμαστε αδέρφια και το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια;

  4. Από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου ως τις 18.00 το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας η συνολική εικόνα διαμορφώνεται ως εξής:
    Αποτράπηκαν 24.203 προσπάθειες παράνομης εισόδου στη χώρα. iefimerida.gr – 2-3-20

    Καταλαβαίνετε τη ΣΥΡΙΖΑΙΙΚΗ παραφροσύνη;
    Για να είμαστε δίκαιοι : Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής σε μία στροφή 180 μοιρών από τη μέχρι τώρα «σκληρή» στάση προανήγγειλε μέτρα τα οποία ουσιασιτκά θα μονιμοποιήσουν τους αλλοδαπούς παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα.13 NOE 2019Mail: IHAHellas@gmail.com

  5. Αυτό είναι καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
    Είναι δικαίωμα του πολίτη ενός κράτους, να απαιτεί από το Κράτος να του παρέχει ασφάλεια. Επομένως, δεν είναι δικαίωμα των λαθρομεταναστών να εισβάλλουν στην Ελλάδα αλλά είναι υποχρέωση της Ελλάδας να προστατεύει τους πολίτες της.
    Έχω την εξής απορία. Οι περισσότεροι από τους λαθρομετανάστες, θέλουν να πάνε στην Γερμανία και σε χώρες της δυτικής Ευρώπης. Στην διαδρομή από το Αφγανιστάν μέχρι τα μικρασιατικά παράλια, δεν υπάρχουν αεροδρόμια; Αντί να πληρώνουν 5-6 χιλιάδες ευρώ στους δουλέμπορους και να σκυλοπνίγονται στα φουσκωτά, γιατί δεν αγοράζουν ένα αεροπορικό εισιτήριο με 300-400 ευρώ και να πάνε με ασφάλεια εκεί που θέλουν να πάνε;

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.