Νέα επεισόδια με πετροπόλεμο και δακρυγόνα στον Έβρο – Βίντεο: Επιχειρεί στις Καστανιές η υδροφόρα «Αίαντας»



Νέα επεισόδια στον Έβρο – Πληροφορίες για τραυματισμό αστυνομικού

Ο «Αίαντας» στα σύνορα – Επιχειρεί στις Καστανιές η υδροφόρα

Νέα επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη αυτήν την ώρα στα ελληνοτουρκικά σύνορα μεταξύ προσφύγων, μεταναστών και της αστυνομίας. Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και στρατός. Οι πρόσφυγες – μετανάστες επιτίθενται εκσφενδονίζοντας πέτρες και ξύλα κατά των παρατεταγμένων δυνάμεων που προσπαθούν να τους απωθήσουν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας αστυνομικός έχει τραυματιστεί στο πόδι από πέτρα και στο σημείο έχει σπεύσει ασθενοφόρο. Την ίδια ώρα τις συνεχιζόμενες προσπάθειες παραβίασης των συνόρων και «εισβολής» στην ελληνική επικράτεια αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Εβρο.

Απετράπη η είσοδος σε 10.000 πρόσφυγες και μετανάστες

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις από χθες το πρωί ως σήμερα το πρωί αποτράπηκε είσοδος στην ελληνική επικράτεια (όλο τον Έβρο) σε 10.000 άτομα. Ακόμα, 73 άτομα που δεν προέρχονταν από την εμπόλεμη περιοχή του Ιντλίμπ εισήλθαν παράνομα σε ελληνικό έδαφος, συνελήφθησαν και σχηματίστηκαν δικογραφίες. Σε συνδρομή των επιχειρησιακών δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ και του Σώματος Στρατού Ξηράς ο «Αίαντας» έκανε ρίψεις νερού κρατώντας σε απόσταση τους πρόσφυγες και τους μετανάστες από τα σύνορα.

Το λευκό όχημα το οποίο οι αστυνομικοί αποκαλούν «Αίαντα» είχε κάνει την εμφάνιση του στη λεωφόρο Λαυρίου, με αφορμή τις διαδηλώσεις των κατοίκων κατά του ΧΥΤΑ στην Κερατέα. Δεν χρησιμοποιήθηκε κατά των πολιτών αλλά για την κατάσβεση των πυρκαγιών που υπήρχαν από τα επεισόδια.

Αξιωματικοί της Αστυνομίας πάντως που έχουν παρακολουθήσει τις επιδείξεις όπλων από αμερικανικές, ισραηλινές, γερμανικές και γαλλικές εταιρείες, τις κατατάσσουν στα ηπιότερα όπλα αποτροπής. Κι αυτό γιατί με το κανόνι νερού που διαθέτουν, οι αστυνομικοί μπορούν να διαλύουν φλεγόμενα οδοφράγματα αλλά και να τα στρέψουν κατά των διαδηλωτών όταν οι διμοιρίες των ΜΑΤ δέχονται πυρά από βόμβες μολότοφ.

Το καλοκαίρι των «Αγανακτισμένων», ο «Αίαντας» είχε καθημερινή παρουσία στη Ρηγίλλης, σε πολύ κοντινή απόσταση από την πλατεία Συντάγματος. Ο «Αίαντας», τον οποίο η Ελλάδα προμηθεύτηκε από το Ισραήλ, έχει χωρητικότητα περίπου έξι τόνων νερού, ενώ διαθέτει υποδοχείς για χρωστικές ουσίες ή και δακρυγόνα. Συνολικά η ΕΛΑΣ διαθέτει τέσσερα ειδικά διαμορφωμένες υδροφόρες ενώ τα συγκεκριμένα οχήματα τα είχε προμηθευτεί από το Ισραήλ.

Πηγή βίντεο: nantiareport.gr

Παναγιωτόπουλος: Τα σύνορά μας φυλάσσονται άριστα

αφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, από τις Καστανιές του Έβρου, όπου βρέθηκε μαζί με τη στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με σκοπό να αξιολογήσει την κατάσταση. «Ήρθαμε σήμερα εδώ στις Καστανιές του Έβρου πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για να αποκτήσουμε εικόνα της κατάστασης ιδίοις όμμασι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος.

«Διαπιστώσαμε ότι τα σύνορα φρουρούνται και προφυλάσσονται άριστα. Θα ήθελα να συγχαρώ όλες τις δυνάμεις που επιχειρούν εδώ τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων της αστυνομίας και του λιμενικού που επί δύο μερόνυχτα κάνουν το καθήκον τους να διασφαλίσουν το απαραβίαστο των ελληνικών συνόρων που είναι και τα σύνορα της Ευρώπης» συμπλήρωσε ο υπουργός.

SMS σε πρόσφυγες και μετανάστες από την κυβέρνηση

Από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί με μηνύματα να αποτρέψει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που προσπαθούν περάσουν τα ελληνικά σύνορα στέλνουν στα κινητά τους οι ελληνικές Αρχές.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η ελληνική κυβέρνηση χρησιμοποιεί όλα τα πρόσφορα μέσα για την ενημέρωση των ανθρώπων που παρακινούμενοι από fake news κινούνται ή συγκεντρώνονται σε συγκεκριμένα σημεία των ανατολικών μας συνόρων.

Στο συγκεκριμένο SMS υπογραμμίζεται ότι η Ελλάδα ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορά της στο μέγιστο επίπεδο. Αναλυτικά το περιεχόμενο του μηνύματος: «Από το ελληνικό κράτος: Η Ελλάδα ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας των συνόρων της μέγιστο επίπεδο. Μην επιχειρήσετε να περάσετε παράνομα τα σύνορα».

Από το ethnos.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.