Πως περιγράφει Κοζανίτης την 15ήμερη διαμονή του στο Μιλάνο και την επίσκεψή του στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης



Είναι πολύς ο κόσμος της περιοχής της ευρύτερης περιοχής της Κοζάνης, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας που ταξιδεύει για επαγγελματικούς λόγους στην γειτονική Ιταλία.

Οι Δυτικομακεδόνες λόγω της σχέσης με την γούνα, είναι ένα πολύ στενά συνδεδεμένο κομμάτι πληθυσμού που επισκέπτεται την χώρα της Ιταλίας, όπου κατά συνέπεια ακολουθούν και πολλά ακόμα επαγγέλματα, όπως για παράδειγμα συνεργεία με τεχνίτες που βρίσκονται στις εκθέσεις για το στήσιμο των εκθέσεων.

Στην Ιταλία βρέθηκε ο Κοζανίτης Δ.Β. και μεταφέρει μέσα από το KOZANILIFE.GR το τι ακριβώς επικρατούσε κατά τη διαμονή του.  Ο ίδιος βρέθηκε στο Μιλάνο πριν από 15 μέρες, επέστρεψε το βράδυ της Τετάρτης 26 Φεβρουαρίου και αφού γύρισε στην Ελλάδα, επισκέφθηκε προληπτικά το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης.

«Όταν φτάσαμε στο αεροδρόμιο του Μιλάνο, για να εισέλθουμε στην χώρα μας θερμομετρούσαν με κάποιο ειδικό μηχάνημα, όπου αν διαπιστωνόταν ότι έχεις πυρετό, δεν σε άφηναν να περάσεις και γινόντουσαν οι κατάλληλες ενέργειες πρόληψης. Όλα αυτά 15 μέρες πριν, που δεν είχαν ακόμα εμφανιστεί κρούσματα στην Ιταλία.

Κατά τη διάρκεια που δουλεύαμε στις εκθέσεις μόδας για το στήσιμο και αφού ήδη ξέσπασε το ζήτημα με τον κοροναϊό, δουλεύαμε προληπτικά  με μάσκες, ενώ η κίνηση στα μαγαζιά εστίασης “άτυπα” έκλειναν πιο νωρίς, προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Κατά την διάρκεια της έκθεσης, δεν υπήρχε καθόλου κίνηση για πρώτη χρονιά. Όσα χρόνια δουλεύω, πρώτη φορά βλέπω τέτοια κατάσταση. Οι υπόλοιπες εκθέσεις που ακολούθησαν, ακυρώθηκαν.

Ακόμα και η πτήση μου ήταν περιπετειώδης. Κατά τη διάρκεια της πτήσης, ένας επιβάτης αισθάνθηκε αδιαθεσία και επικράτησε μια αναστάτωση, όπου λίγα λεπτά μετά αντιμετωπίστηκε το περιστατικό με γιατρό που βρισκόταν στο αεροπλάνο και συνεχίσαμε την πτήση μας κανονικά. Το πρώτο πράγμα που έκανα αφού έφτασα στην Ελλάδα, αναζήτησα τις ασφαλείς οδηγίες έτσι ώστε προληπτικά να μείνω ασφαλής και εγώ αλλά και οι άνθρωποι που έρχομαι σε επαφή. Επισκέφθηκα το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, όπου διαπίστωσα με μεγάλη μου έκπληξη, ότι υπάρχει αυστηρή απαγόρευση κατά την είσοδο. Με σταμάτησαν στην πύλη και με ρώτησαν που θέλω να πάω και για ποιον λόγο έρχομαι στο Νοσοκομείο και αν έχω ταξιδέψει στο εξωτερικό. Όταν εξήγησα ότι έρχομαι από Ιταλία, για να είμαι ειλικρινής, διαπίστωσα έναν φόβο στους ανθρώπους που συνομιλούσαν και μου, που το θεωρώ λογικό.Κάλεσαν μια νοσοκόμα, με εξέτασαν και αφού διαπιστώθηκε ότι δεν φέρω κάποια από τα συμπτώματα, μου υπέδειξαν τις ασφαλείς οδηγίες υγιεινής, να αποφεύγω να έρχομαι σε επαφή με πολύ κόσμο και αν διαπιστώσω το παραμικρό σύμπτωμα, βήχα, πυρετό, πόνο στο στήθος να απευθυνθώ αμέσως στο Νοσοκομείο Κοζάνης. Έχω να πω ένα μπράβο, για την ετοιμότητα του Νοσοκομείου μας». 

Σε κάθε περίπτωση, συνιστάται ψυχραιμία,  οι φορείς φαίνεται να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Η υπευθυνότητα όλων είναι ο παράγοντας υψηλής σημασίας για την εξέλιξη του θέματος.

Αργυρώ Ζιάμπα για το KOZANILIFE.GR

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Πως περιγράφει Κοζανίτης την 15ήμερη διαμονή του στο Μιλάνο και την επίσκεψή του στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.