Λάζαρος Μαλούτας: «Όταν η πολιτεία θέτει ζήτημα δημόσιας Υγείας, η γνώμη μας δεν μετράει» – Τι λέει ο Δήμαρχος Κοζάνης για πιθανή μεταφορά των εκδηλώσεων το καλοκαίρι



Έπειτα από την κοινή Υπουργική απόφαση για τον κοροναϊό και  την ακύρωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων Πανελλαδικά στις πόλεις που έχουν εκδηλώσεις, ο Δήμαρχος Λάζαρος Μαλούτας δήλωσε στο KOZANILIFE.GR:

«Όταν η πολιτεία θέτει ζήτημα δημόσιας υγείας, ότι γνώμη και να έχουμε εμείς δεν μετράει, μετράει η γνώμη της πολιτείας που είναι υπεύθυνη για την Δημόσια Υγεία. Από τη στιγμή που βγήκε Υπουργική Απόφαση, δεν υπάρχει περιθώριο να συμπεριφερθούμε αλλιώς, είναι μονόδρομος».

Σχετικά με το ζήτημα των φανών, δεν είναι απόλυτα σαφές αν βρίσκονται μέσα στο πλαίσιο της απαγόρευσης και των κυρώσεων όπως προβλέπει ο νόμος για όσους δεν συμμορφώνονται με την κοινή Υπουργική απόφαση.

Οι ξενοδοχειακές μονάδες για το τριήμερο της Αποκριάς στην Κοζάνη, βρισκόταν στο 100% της πληρότητας, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει εικόνα για την πρόθεση των επισκεπτών, αν οι ξενοδόχοι έχουν δεχτεί ακυρώσεις κρατήσεων.

Η πρόθεση του Δήμου Κοζάνης σχετικά με το ζήτημα αν θα ήταν μία καλή ιδέα οι εκδηλώσεις να μεταφερθούν το καλοκαίρι, όπως ανακοίνωσε ο κ. Πελετίδης στην πόλη της Πάτρας, ο κ. Μαλούτας συμπλήρωσε:

«Οι φανοί και όλες οι αποκριάτικες εκδηλώσεις, έχουν ένα βαθύ έθιμο και ιστορία. Δεν έχει συζητηθεί κάτι, αλλά υπάρχουν τόσες εκδηλώσεις που μπορούμε να συζητήσουμε για να διοργανώσουμε το καλοκαίρι».

Ο Δήμος Κοζάνης για το οικονομικό ζήτημα της Αποκριάς, έπειτα από την αναβολή των εκδηλώσεων, θα έχει άμεση επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και με όλους τους Δήμους που έχουν καρναβαλικές εκδηλώσεις ώστε να δουν το ζητήματα που προκύπτουν σε κάθε Δήμο. «Θα θέσουμε το ζήτημα να διεκδικήσουμε κάποια αποζημίωση», συμπλήρωσε ο κ. Λάζαρος Μαλούτας.

Αργυρώ Ζιάμπα για το KOZANILIFE.GR

6 σχόλια στο άρθρο “Λάζαρος Μαλούτας: «Όταν η πολιτεία θέτει ζήτημα δημόσιας Υγείας, η γνώμη μας δεν μετράει» – Τι λέει ο Δήμαρχος Κοζάνης για πιθανή μεταφορά των εκδηλώσεων το καλοκαίρι

  1. Ε τοτε ας βγει μια αποφαση να αναψουν οι φανοι μηπως και γευτουμε την αποκρια και φετος ντροπη να μην γινουν ενω δεν υπαρχει αποφαση!!οσο για την δημοσια υγεια ας μας πει ο κυριος κικιλιας στα σχολεια,στα γηπεδα,στις εκκλησιες,στις δημοσιες υπηρεσιες,στα μεσα μαζικης μεταφορας ο ιος δε μεταδιδεται?μονο στο καρναβαλι γινεται αυτο?

    1. Μεταδίδεται σε ολα τα παραπάνω αλλα αποτελούν και μεγαλύτερη προτεραιότητα απο το καρναβάλι.
      Το αν ή οχι θα επιβληθεί κάποια απαγόρευση δεν εξαρτάται μόνο απ το ποσοστό επικινδυνότητας μετάδοσης αλλα και την σημαντικότητα του έργου που έχει να επιτελεστεί.
      Συνεπώς, το σχολείο το κλείνουμε δυσκολότερα απ το να αναβάλουμε την αποκριά.
      Δε νομίζω να ναι τόσο δύσκολο να το καταλάβουμε αυτό και να θέτουμε τέτοια ζητήματα και να εξισώνουμε καταστάσεις με τέτοιο παραλογισμό.

  2. Ναι γιατί άμα κόψουμε το ποδόσφαιρο μπορεί ο λαός να ασχοληθεί με την κυβέρνηση και τα πεπραγμένα της γενικός…άσχημο πράγμα να ξυπνά ο λαός..για τι ξυπνά κακοδιαθετος..όπως στη Χιο που τους πήρε ο διάολος…

    1. Στο παράτυπο μεταναστευτικό πολύ αργό ξύπνημα.
      Για τον καρνάβαλο δεν υπάρχει κανένας λόγος να μασκαρευτούμε. ………αθυρόστομα !

  3. Ο δήμος να εκτελέσει τις εντολές που έχει.. Να ακυρώσει ότι πρέπει να ακυρωθεί.. Να λάβει τα μέτρα του όπως και όσο μπορεί και εσείς που θέλετε φανους και πανηγύρια βγείτε στην πλατεία σας ντυθείτε καρναβάλια χορέψτε διασκεδάστε.. Δεν σας απαγορεύει κανείς…. Νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε υπομονή για έναν χρόνο… Δεν θα πάθουμε τπτ.. Του χρόνου να είμαστε καλά πάλι απόκριες θα έχουμε… Το μόνο που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να ευχόμαστε να μην έχουμε μεγάλη εξάπλωση του ιού γιατί θα έχουμε αναστάτωση μεγάλη και πολύ κόσμο άρρωστο… Είναι κρίμα… Κάντε λιγάκι υπομονή… Υγεία να έχουμε ..καλά και τα πανηγύρια αλλά τι να το κάνω όταν υπάρχει κίνδυνος?…..και πάνω από όλα να ευχόμαστε να μην φτάσουμε στο σημείο να κλείσουν σχολεία εκκλησίες κλπ… Τότε θα απορώ …θα σκέφτεστε πάλι το καρναβάλι?…. ΥΠΟΜΟΝΉ ΠΑΙΔΙΆ ΚΑΙ ΌΛΑ ΘΑ ΞΑΝΆ ΈΡΘΟΥΝ!!!!

    1. Μπράβο που καθησυχάζετε. Μακάρι να είχατε και βήμα στην τηλεόραση. Αλλά μόνο η τρομολαγνεία πουλάει!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.