Ακυρώθηκαν οι εκπαιδευτικές εκδρομές λυκείων της Κοζάνης στην Ιταλία λόγω Κοροναϊού – Τι λέει η Διευθύντρια της Β/θμιας Εκπαίδευσης



-Αποκλείονται όλες οι εκδρομές με προορισμό την Ιταλία, μέχρι νεωτέρας
– Ασφαλής προορισμό το εσωτερικό τη χώρας

Σε αναστολή βρίσκονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές από την Ελλάδα προς τη γειτονική Ιταλία μέχρι νεωτέρας, λόγω του Κοροναϊού,  έπειτα από σχετική απόφαση των Υπουργείων Παιδείας και των δυο χωρών, αφού η Ιταλία τελεί σε κατάσταση αυξημένου κινδύνου τις τελευταίες ημέρες .

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του KOZANILIFE.GR, στην Κοζάνη ακυρώθηκαν οι πενθήμερες εκδρομές της Γ’ τάξης Λυκείου του 3ου και 4ου ΓΕΛ, έπειτα από την σχετική Υπουργική απόφαση την οποία παρέλαβε η Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης για την προσωρινή απαγόρευση να ταξιδέψουν οι μαθητές στη γειτονική χώρα.

 Οι μαθητές του 3ου και 4ου Γενικού Λυκείου Κοζάνης, ήταν προγραμματισμένο να ταξιδέψουν στην Ιταλία στις 3 και 6 Μαρτίου αντίστοιχα, ενώ λόγω του σύντομου διαστήματος, έχουν προβεί ήδη σε προκαταβολές. Για το χρηματικό ποσό το οποίο έχουν καταβάλει οι μαθητές ως προκαταβολή, γίνεται προσπάθεια να τους επιστραφεί ώστε να μην επιβαρυνθούν οικονομικά επιπλέον οι μαθητές στον νέο προορισμό που θα επισκεφτούν, εφόσον η ακύρωση δεν προκύπτει από δική τους υπαιτιότητα αλλά λόγω της επιδημίας. Τα δύο σχολεία έχουν επιλέξει το νησί της Κρήτης ως νέο προορισμό για την εκδρομή τους.

Την περασμένη Κυριακή επέστρεψαν άλλα τρία Λύκεια του Νομού Κοζάνης από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από Βαρκελώνη και Λισσαβόνα, όπου δεν υπάρχει καμία ανησυχία όπως τόνισε η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης κα. Βασιλική Βόντσα.

Όπως ανέφερε στο KOZANILIFE.GR η κα. Βόντσα, μέχρι στιγμής αποκλείονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές με προορισμό την Ιταλία, ενώ τα Λύκεια τα οποία έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για άλλους προορισμούς του εξωτερικού, συνιστάται να ενημερώνονται από το ΚΕΕΛΠΝΟ όπου θα υποδεικνύει τους ασφαλείς προορισμούς, υπό την καθοδήγηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

«Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με το ΚΕΕΛΠΝΟ ώστε να υποδείξουμε τους ασφαλείς προορισμούς στους μαθητές.  Καλό θα ήταν πριν γίνει οποιαδήποτε ενέργεια να ερωτάται το ΚΕΕΛΠΝΟ, ώστε να γνωρίζουμε τις συνθήκες στην αντίστοιχη χώρα τη δεδομένη στιγμή. Πιστεύουμε ότι αν τηρηθούν με ασφάλεια όλοι οι κανονισμοί, δεν θα εξαπλωθεί στη χώρα μας, επιφυλασσόμαστε για ότι προκύψει στο μέλλον».

Μέσα  στους ασφαλείς προορισμούς εντάσσονται όλοι οι προορισμοί στο εσωτερικό της Ελλάδας, ενώ σύμφωνα με τις ασφαλείς οδηγίες, οι χώρες με θερμό κλίμα θεωρούνται πιο ασφαλείς, από αυτές με ψυχρό κλίμα.

Σε κάθε περίπτωση, οι οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ προς κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να ταξιδέψει στο εξωτερικό είναι σαφής και κατατοπιστικές, αφού υπάρχει γραμμή επικοινωνίας για τον κόσμο, με τις αντίστοιχες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Αργυρώ Ζιάμπα για το KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.