Κωνσταντίνος Ε. Σιαμπανόπουλος: Να μη ξεχνάμε… – Γράφει ο Γιώργος Τζέλλος



Πριν δέκα χρόνια στις 19 Φεβρουαρίου 2010 είχαν γίνει στην Αιανή τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αείμνηστου Δασκάλου Κωνσταντίνου Ε. Σιαμπανόπουλου απο τον τότε Υπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο , που είχε έρθει καλεσμένος απο το Δήμο Αιανής.

Ο Κωνσταντίνος Ε. Σιαμπανόπουλος ζούσε για ένα όραμα.

«Να κρατήσει τούτος ο τόπος την αξία της διαχρονικότητάς του».

Αυτή του τη φράση συναντά ο αναγνώστης που περιηγείται στις σελίδες του βιβλίου του «ΑΙΑΝΗ», αυτή η φράση είναι χαραγμένη στην προτομή του Δασκάλου που κοσμεί την κεντρική πλατεία Αιανής.

Το παρακάτω κείμενο είναι απόσπασμα απο τον χαιρετισμό μου
“Ποιος ήταν όμως ο Δάσκαλος Κωνσταντίνος Σιαμπανόπουλος και αξίζει μια τέτοια μεγάλη τιμή ;

Για να μιλήσει κανείς στοιχειωδώς χρειάζεται μισή μέρα……….

Περιορίζομαι να πω μονάχα πως ο Κωνσταντίνος Σιαμπανόπουλος ήταν ένας μεγάλος Οραματιστής και ένας υπέροχος Δημιουργός. Η ύπαρξη του ταυτισμένη με την παραγωγή έργου. Η προσφορά του τεράστια και με μεγάλη ιστορική , οικολογική , πολιτιστική και εθνική σημασία.

Ελάχιστοι έχουν προσφέρει όσα αυτός.

Η Αιανή, ο τόπος που αγάπησε πιο πολύ, η γενέτειρα του το Χρώμιο, τα χωριά του Δήμου μας, η Κοζάνη, ολόκληρος ο νομός και κάτοικοι του, οι επερχόμενες γενεές θα τον ευγνωμονούμε , διότι διέσωσε, συγκέντρωσε και προέβαλε κατά τρόπο θαυμάσιο πολλά στοιχεία του λαϊκού μας πολιτισμού και με αυτό τον τρόπο συντέλεσε στη διάσωση της ιστορικής μνήμης.

Σας καλώ κύριε Υπουργέ να πραγματοποιήσετε τα αποκαλυπτήρια της προτομής του σπουδαίου αυτού Ανθρώπου, που η ιστορία θα τον κατατάξει στους κορυφαίους του τόπου μας και της Ελλάδας.”

Γιώργος Τζέλλος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.