Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στην Ενέργεια και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κοζάνης για το συνέδριο «παρωδία» της ΓΣΕΕ



Συνάδελφοι

Κατατέθηκε το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο ΒΡΟΥΤΣΗ-ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ που στέλνει στα αζήτητα χιλιάδες εργαζόμενους και συνταξιούχους. Βάζει ταφόπλακα στις διεκδικήσεις των συνταξιούχων για την χαμένη σύνταξη και δώρα των προηγούμενων ετών, καταδικάζει την Νέα Γενιά που με το ζόρι βρίσκει μεροκάματο, ανεβάζει όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για τους νέους εργαζόμενους. Επεκτείνει και θωρακίζει τον Νόμο Κατρούγκαλου, ιδιωτικοποιεί περαιτέρω την υγεία-πρόνοια.

Είναι το ασφαλιστικό σύστημα ΠΙΝΟΣΕΤ με την ελάχιστη συμμετοχή του κράτους, την μείωση των εργοδοτικών εισφορών και την ενοποίηση της κύριας σύνταξης με την επικουρική. Οι 3 πυλώνες είναι ότι πιο αντιδραστικό και αντεργατικό για την εργατική τάξη, ενώ χαρίζει τα απωθεματικά των ταμείων στην μεγαλοεργοδοσία.

Η απάντηση σ΄αυτό το αντιασφαλιστικό έκτρωμα έπρεπε να είναι αυτονόητη, όμως τα αυτονόητα για την πλειοψηφία της ΓΣΣΕ είναι πως να βάλουμε πλάτη για να περάσει η πολιτική των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων. Παρά τις προσπάθειες των Εργατικών Κέντρων Πτολεμαΐδας και Κοζάνης να μην κουνηθεί φύλλο απέναντι στην διάλυση του ασφαλιστικού, η απεργία στις 18 Φλεβάρη είχε επιτυχία γιατί οργανώθηκε από Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες και αλλά σωματεία πανελλαδικά που δεν τα «βρίσκουν» με τους σχεδιασμούς του κεφαλαίου.

Είναι προδοσία απέναντι στα συμφέροντα των εργαζομένων η ιερή συμμαχία που έχουν χτίσει οι ΓΣΕΕ-ΣΕΒ-Κυβέρνηση, συμμαχία που πρέπει με τους αγώνες τους οι εργαζόμενοι να την διαλύσουν αν θέλουμε πραγματικά να αλλάξει η ζωή μας προς το καλύτερο. Σε αυτή την προδοσία συμμετέχουν και τα Εργατικά Κέντρα Κοζάνης και Πτολεμαΐδας που ελέγχονται από τις εργοδοτικές και κυβερνητικές παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, οι πρόεδροι αυτών των Εργατικών Κέντρων είναι κολαούζοι των εργολάβων. Μήπως είδαν οι εργαζόμενοι τα Εργατικά Κέντρα να μπαίνουν μπροστά στους αγώνες των εργαζομένων στις εργολαβίες για την πληρωμή των δεδουλευμένων τους ή σε κάποιον άλλο αγώνα;

Σοβαρές ευθύνες έχει και η ΓΕΝΟΠ που δεν τόλμησε να πάρει απόφαση για το αντιασφαλιστικό Ν/Σ, σιώπησαν βοερά ούτος ώστε να δρομολογηθεί το έκτρωμα της κυβέρνησης. Για να μην τους αδικούμε το ίδιο έκαναν όταν περνούσε ο Νόμος Κατρούγκαλου. Παλιότερα έκαναν το παν να περάσει η πολιτική της Απελευθέρωσης Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, την μετοχοποίηση και την διάλυση του Ασφαλιστικού των εργαζομένων της ΔΕΗ, πέρασαν την τριχοτόμηση της ΔΕΗ.

Είναι οι ίδιοι που αγωνίζονται για την ΔΙΚΑΙΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ στην Απολιγνιτοποίηση. Οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές, που το πρωί, είτε διαδήλωναν δήθεν ενάντια στην Απολιγνιτοποίηση είτε συνόδευαν τους υπουργούς και το βράδυ κάποιοι συμμετείχαν σε εκδηλώσεις αγκαλιά με τους υπουργούς της ΝΔ κάποιοι άλλοι έστηναν φιέστες αποχώρησης από την ημερίδα για να προβάλλουν ένα ψευτοαγωνιστικό προφίλ τους.

Το Σ.Ε.Ε.ΕΝ στην αντίπερα όχθη από την σήψη και την υποταγή που επιβάλλουν οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές, οργανώνει και διεκδικεί δεδουλευμένα, παλεύει για την κατάργηση του δουλεμπορίου, αποκαλύπτει τα εργοδοτικά εγκλήματα και δεν τα συγκαλύπτει, διεκδικεί αυτά που έχουν σήμερα ανάγκη οι εργαζόμενοι στους χώρους εργασίας της ΔΕΗ Α.Ε.

Στις 25 Φλεβάρη, οι εργατοπατέρες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, τα τσιράκια του ΣΕΒ επιδιώκουν με την κυβέρνηση, τα ΜΑΤ και τους εισαγγελείς να κάνουν ένα συνέδριο παρωδία. Το Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας θα στείλει νόθους Συνέδρους στο Συνέδριο παρωδία της ΓΣΕΕ, από Σωματεία μεταξύ άλλων ζαχαροπλαστών, μετάλλου, ψυκτικών, ιδιωτικών υπαλλήλων με 850 ψηφίσαντες σε 8 ώρες.

Αυτοί είναι που θα πάνε στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ. Ξεδιάντροποι υπηρέτες των εργολάβων, των κυβερνήσεων και των μεγαλοεργοδοτών. Είναι προδότες της εργατικής τάξης και θέλουν απομόνωση.


Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΝΑ ΓΝΗΣΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ – ΟΧΙ “ΣΥΝΕΔΡΙΟ” ΠΑΡΩΔΙΑ ΜΕ ΜΑΤ, ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης καταδικάζει την απόφαση της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ (Παναγόπουλος- Κιουτσούκης- Βασιλόπουλος- Καραγεωργόπουλος) να πραγματοποιήσει ένα «συνέδριο» παρωδία, μόνο και μόνο για να κατοχυρώσουν τις καρέκλες τους για τα επόμενα χρόνια.

Οι διαδικασίες που προβλέπονται από τα καταστατικά των σωματείων ή η συζήτηση που θα έπρεπε να αναπτυχθεί σε ένα τέτοιο συνέδριο με βάση τα οξυμένα προβλήματα που όλοι βιώνουμε μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς είναι για αυτούς πολύ ψιλά γράμματα. Αποτελούν διαχρονικά τους στυλοβάτες της εκάστοτε κυβέρνησης και εργοδοσίας για να περνάει ανεμπόδιστα η σφαγή των δικαιωμάτων μας. Το παράδειγμα με το αντιασφαλιστικό νόμο έκτρωμα των Κατρούγκαλου-Βρούτση, και η τοποθέτηση του Παναγόπουλου όσον αφορά το νομοσχέδιο και το ότι γίνεται πολύ φασαρία για το τίποτα είναι τρανταχτό παράδειγμα.

Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο και τις υπηρεσίες, στην εστίαση και τους άλλους χώρους δουλειάς τους έχουμε πάρει χαμπάρι. Ιδιαίτερα στα σούπερ μάρκετ γνωρίζουν από πρώτο χέρι την προσπάθεια που κάνει η εργοδοσία να παρέμβει στο εργατικό κίνημα. Στήνοντας σωματεία σφραγίδες, με εκβιασμούς, απειλές και νοθείες εκλέγονται οι έμπιστοι της εργοδοσίας των σουπερ μάρκετ ως εκπρόσωποι των εργαζομένων.

Δεν μπορούν πια να κρυφτούν για αυτό φτάσανε στον απόλυτο εξευτελισμό να ζητάνε την προστασία της κυβέρνησης και να ανακοινώνουν ότι το «συνέδριο» θα γίνει παρουσία του πρωθυπουργού, του υπουργού προστασίας του Πολίτη, του εισαγγελέα του Αρείου πάγου και πλήθους κατασταλτικών μηχανισμών.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να κάνουν στην άκρη τον φόβο και την τρομοκρατία της εργοδοσίας. Η προστασία που λαμβάνει αυτή η συνδικαλιστική μαφία της ομάδας Παναγόπουλου-Κιουτσούκη-Βασιλόπουλου-Καραγεωργόπουλου και των στηριγμάτων τους εδώ στη περιοχή, την πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Νομού Κοζάνης ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΑΚΕ δείχνει ποιόν φοβούνται. Φοβούνται τα γνήσια εργατικά ζωντανά σωματεία που με μαζικές δημοκρατικές διαδικασίες οργανώνουν τον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στην επίθεση των κυβερνήσεων και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της περιοχής να οργανωθούν και να συμμετέχουν ενεργά στη δράση και τη ζωή του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΏΝ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.