Καιρός: Τι δείχνει η μακροπρόθεσμη πρόγνωση για Κυριακή Αποκριάς και Καθαρά Δευτέρα – Ο καιρός της Τσικνοπέμπτης



Με τάσεις να μας τα… χαλάσει εμφανίζεται ο καιρός για το εορταστικό τριήμερο της Αποκριάς και της Καθαρά Δευτέρας… Τι δείχνουν σήμερα τα προγνωστικά καιρικά μοντέλα.

Με… άγριες διαθέσεις φαίνεται πως ετοιμάζεται -σύμφωνα με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία- να μπει ο Μάρτης, καθώς το καιρικό μοντέλο GFS «βλέπει» κακοκαιρία για την επόμενη Κυριακή της Αποκριάς και ανήμερα την Καθαρά Δευτέρα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά δείχνει σήμερα η μακροπρόθεσμη τάση για το επόμενο Σαββατοκύριακο και την Καθαρά Δευτέρα και μένει να δούμε τα επόμενα 24ωρα, αν θα επιμείνει το καιρικό μοντέλο σε αυτή την καταγραφή της σημερινής τάσης ή θα την μετατοπίσει για… αργότερα.

Με δεδομένη, πάντως, την καλοκαιρία που θα επικρατήσει από τη Δευτέρα και για αρκετές ημέρες και τη φετινή περιοδικότητα εμφάνισης κακοκαιριών ανά 6-7 24ωρα, είναι πολύ πιθανό να επιβεβαιωθεί η σημερινή τάση.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Τσικνοπέμπτη»

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και γρήγορα και στην υπόλοιπη χώρα. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Από το βράδυ στα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6, στο Ιόνιο 7 και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, που Βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων, 6 με 7 και στα Αιγαίο από το βράδυ θα φτάσουν τοπικά τα 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες.

Με πληροφορίες από το dokari.gr, ethnos.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.