Παπαστράτος: Οραματίζεται έναν κόσμο χωρίς… τσιγάρο την επόμενη δεκαετία



Η Παπαστράτος στοχεύει μέχρι το τέλος του 2021 να έχουν εγκαταλείψει το τσιγάρο ένα εκατομμύριο καπνιστές στη χώρα μας, έχοντας την πλήρη στήριξη της μητρικής εταιρείας, Philip Morris

Από το ethnos.gr:

Από τα λόγια… στην πράξη περνάει η Παπαστράτος, η οποία αναλαμβάνει δράση για να υλοποιήσει το όραμα που έχει θέσει για έναν κόσμο χωρίς τσιγάρο. Η εταιρεία, η οποία εδώ και μερικά χρόνια έχει σταματήσει να παράγει τα παραδοσιακά τσιγάρα και έχει εστιάσει στα καπνικά προϊόντα νέας γενιάς, με αιχμή τα IQOS ανακοίνωσε σήμερα ότι στοχεύει μέχρι το τέλος του 2021 να έχουν εγκαταλείψει το τσιγάρο ένα εκατομμύριο καπνιστές στη χώρα μας, έχοντας την πλήρη στήριξη της μητρικής εταιρείας, Philip Morris.

Πρόκειται για έναν αρκετά φιλόδοξο στόχο, ο οποίος όπως ανέφεραν τα στελέχη της Παπαστράτος σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μπορεί να υλοποιηθεί υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει συστράτευση δυνάμεων προς αυτή την κατεύθυνση. «Εάν «εργαστούμε όλοι μαζί σαν κοινωνία, μπορούμε να τα καταφέρουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος, Χρήστος Χαρπαντίδης. «Αυτόν τον στόχο», σημείωσε ο ίδιος, «η Παπαστράτος δεν μπορεί να τον πετύχει μόνη της, αλλά χρειάζεται ανοικτός ειλικρινής διάλογος αλλά παράλληλα χρειάζονται και δράσεις άμεσα.

«Σε αυτό το ταξίδι», συμπλήρωσε, «δεν μπορούμε να είμαστε μόνοι. Έχουν και άλλοι πολύ σημαντικό ρόλο όπως είναι η Πολιτεία και οι Αρχές. Χρειάζεται ένα ρυθμιστικό πλαίσιο έτσι ώστε τα νέα προϊόντα να αξιολογούνται από τις Αρχές για τη σωστή ενημέρωση των καταναλωτών, ενώ παράλληλα η ιατρική και επιστημονική κοινότητα πρέπει να μελετήσει τα νέα προϊόντα βάζοντας στο μικροσκόπιο τις επιστημονικές έρευνες που τους αφορούν».

Η Παπαστράτος πρόκειται να ξεκινήσει καμπάνια ενημέρωσης σε 20.000 σημεία λιανικής πώλησης έτσι ώστε τα προϊόντα νικοτίνης να μην πωλούνται στους ανήλικους ενώ θα συνεχίσει τις συνεργασίες της με smoke free πρωτοβουλίες που έχουν σκοπό να θέσουν τέλος στο τσιγάρο, όπως η διεθνής έκθεση Θεσσαλονίκης και το Οικονομικό Φόρουμ Δελφών.

Ήδη, τα τελευταία τρία χρόνια περίπου 300.000 άνθρωποι- πρώην καπνιστές – στην Ελλάδα άφησαν πίσω τους το τσιγάρο είτε διακόπτοντας τη χρήση του είτε πηγαίνοντας σε καλύτερες εναλλακτικές όπως ηλεκτρονικά τσιγάρα και θερμαινόμενα προϊόντα καπνού. Ο επικεφαλής της Παπαστράτος υπογράμμισε ότι η εταιρεία σύντονα θα φέρει στην ελληνική αγορά και άλλα προϊόντα προκειμένου να δώσει στους καταναλωτές και άλλες εναλλακτικές να κόψουν το κάπνισμα.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανέφερε ότι η εταιρεία Παπαστράτος είναι συμβατή με την νέα εποχή, είναι συμβατή με την ανάγκη να υπηρετηθεί η δημόσια υγεία. Όπως είπε, «η εταιρεία Παπαστράτος και οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει είναι τέτοιες που δείχνουν ότι είναι συμβατή με την εποχή και σέβεται το ανώτατο αγαθό που είναι η υγεία του ανθρώπου».

Πρόσθεσε, επίσης, ότι οι προσπάθειες που γίνονται προς την ποιότητα ζωής και την καλύτερη υγεία της μέσης οικογένειας μέσα από μια εμβληματική μεταρρύθμιση του υπουργείου πρέπει να διαφυλαχθεί και εξέφρασε την ικανοποίησή του που η εταιρεία Παπαστράτος με σημαντικές πρωτοβουλίες στηρίζει αυτή τη προσπάθεια.

Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος συνεχάρη την εταιρεία για την πρωτοβουλία της εναντίον του καπνίσματος που φέρει τον τίτλο «Αφήνουμε το τσιγάρο στην προηγούμενη δεκαετία». Όπως είπε, «η πρωτοβουλία της εταιρείας Παπαστράτος έχει πολλούς συμβολισμούς σε ότι αφορά το ίδιο το επιχειρείν, την υπευθυνότητα του επιχειρείν απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και το πως πρέπει να δραστηριοποιείται το επιχειρείν σε μια πραγματικά δημοκρατική ελεύθερη κοινωνία υπό όρους ανθρωπισμού και αλληλεγγύης».

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.