Ο Γ. Αμανατίδης στην εκδήλωση του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια με θέμα: «ΕΛΠΕ και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας»



Η Διοίκηση του Ομίλου ΕΛΠΕ, υλοποιώντας τον στρατηγικό της σχεδιασμό για Ενεργειακή Μετάβαση και Βιώσιμη Ανάπτυξη, ανακοίνωσε την υλοποίηση επένδυσης του μεγαλύτερου φωτοβολταϊκού πάρκου της χώρας στην Δυτική Μακεδονία, ύψους 130 εκατ. ευρώ που θα δημιουργήσει 300 θέσεις εργασίας κατά τη φάση κατασκευής και 20 μόνιμες θέσεις εργασίας κατά τη λειτουργία, οι περισσότερες εκ των οποίων θα καλυφθούν από την περιοχή εγκατάστασης. Θα παράγει 300 γιγαβατώρες ετησίως, ενέργεια ικανή να εξυπηρετήσει 75.000 νοικοκυριά.

Ήμουν παρών στην εκδήλωση. Είμαι παρών στη διαμόρφωση του «νέου μέλλοντος», στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση της βέλτιστης δυνατής πολιτικής προς όφελος της χώρας και της περιοχής μας.

Βέβαια οι ανάγκες για απασχόληση είναι πολύ μεγαλύτερες ενώ αντίστοιχες επενδύσεις έχουν μικρό αποτύπωμα στη δημιουργία θέσεων εργασίας, που θα μας λείψουν στα επόμενα χρόνια.

Πολύ σημαντικό όμως είναι το γεγονός ότι η υλοποίηση ξένων επενδύσεων στην περιοχή, εκτός από τις επενδύσεις της ΔΕΗ, φέρνουν στο προσκήνιο και σηματοδοτούν ένα φιλοεπενδυτικό περιβάλλον σαν την μόνη προοπτική για ομαλή μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή.

Είμαι σίγουρος και ευελπιστώ ότι θα ακολουθήσουν και άλλες επενδύσεις έντασης εργασίας που θα συμβάλλουν στο στόχο που οραματιζόμαστε όλοι για την περιοχή μας. Την ανάπτυξή της σ’ ένα υγιές περιβάλλον με θέσεις εργασίας που θα αντισταθμίσουν όσες θα λείψουν, κατά το δυνατόν, από τη μετάβαση στο “νέο μέλλον”. Στην προσπάθεια αυτή δεσμεύομαι να είμαι ενεργό μέλος μαζί με την Περιφέρεια, τους Δήμους, τους πολίτες, τους επιχειρηματίες, την κοινωνία των πολιτών και τους συναδέλφους μου στη Βουλή συμβάλλοντας στη μετεξέλιξη της περιοχής μας.

Γι’ αυτό και οι ευχαριστίες που διατυπώθηκαν στο πρόσωπό μου στην εκδήλωση του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ που έγινε στην Αθήνα, την Δευτέρα 17/2/2020, τις θεωρώ άλλη μία παρότρυνση για μεγαλύτερη προσπάθεια, ως Βουλευτής, η οποία άλλωστε είναι σε εξέλιξη.

 

 

Γιώργος Αμανατίδης
Βουλευτής Ν. Κοζάνης – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.