Η πρόταση του καθηγητή Δημήτριου Ζησόπουλου για την εκδαπάνηση των 4 δις του προγράμματος της μετάβασης



Bottom-Up regional development model with millions of pico eco-friendly payments για την ΑΝΑΠΤΥΞΗ στην ΔΥΤΙΚΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Τεχνολογία και κοινωνία πάνε μαζί. Συνήθως μικρές δυνατές παρέες δυναστευουν τις αναπτυξιακές δυνάμεις κάθε τόπου. Στην Σμιξη επι του τότε παντοδύναμου Φώλια κανείς δεν άφηνε να γίνει τίποτε λέγοντας: «στο μέλλον όλα τα παϊρια θα παρουν μεγάλη αξία».

Αποτέλεσμα είναι ότι το ΝΤΑΒΟΣ δεν ήρθε ποτε.

Στην Κοζανη σήμερα στο ΠΑΔΥΜ έχουμε γόνιμη ανταλλαγή απόψεων. Οι περισσότεροι τείνουν να συμφωνήσουν στην Οικονομία του Υδρογόνου.

Αρκετοι συμφωνούν στην ανάγκη αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Ενας πρωτοετής φοιτητής του τμηματος Διοικητικής Επιστημης και Τεχνολογίας έφερε μια μέρα κάτι Γυμνασιακές σημειώσεις που είχε.

Ετσι ένα δωματιο 2χ2χ2 γεμάτο 10 ροτορες (flywheels) που περιστρέφονται με 2000 στροφές ανα λεπτό εχει αποθηκευσει ηλεκτρική ενέργεια 1 ΜWhour. Αυτή η τεχνολογια της εποχής του Αρχιμήδη είναι χρησιμη και σημερα αφου την χρησιμοποιεί η ΝASA ( https://ntrs.nasa.gov/search.jsp?R=19840014960) . ΑΛΛΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΘΑ ΓΪΝΕΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ όχι εδώ.

Ωσαυτως η ελικοείδης σωλήνα του ΑΡΧΙΜΗΔΗ χρησιμοποιείται από Αυστραλινή εταιρεία που σχεδιάζει συστήματα αεροπυρόσβεσης.

Είναι προφανές ότι η οικονομική διάσταση της Τεχνολογίας είναι κυρίαρχη στον πραγματικό κόσμο. Η φίλη Τουρκία παίρνει συνεχώς αρκετά GW από ηλεκτρικά εργοστάσια που χρησιμοποιούν γεωθερμία βαθέων φρεατίων. (γεωτρησεις μανδύα ?)

ΔΥΣΤΥΧΩΣ όλα αυτά δεν αφορούν την Δυτική Μακεδονία. Τέτοια έλεγε Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΔΗΣ στον κινηματογραφο ΦΙΛΙΠΠΟ το 1989 άλλα είναι αργα πια.

Οι διάφοροι ΑΣΩΤΟΙ (για να θυμηθουμε και το Ευαγγέλιο της Κυριακής) πρόεδροι ΔΕΗ και Περιφερειάρχες εδαπάνασαν την νομιμη μοιρα αυτων και ημών σε ασωτίες.

Στην εποχή που το δολάριο εχει αλλάξει όνομα (Sovereign Currency of United States is USN συμφωνα με φήμες https://kzchat.info/show/reno-prueba/npSQmHp9f4x-nWw.html ) πρεπει να αλλάξουμε και εμείς.

Η προταση είναι απλή:

Από τα 4 δις του προγραμματος μετάβασης ας εκδαπανήσουν οι γνωστοί-άγνωστοι τα μισα, ουτως ή άλλως δεν πρόκειται να γίνει τίποτε όπως πάντα.

Τα άλλα μισα ας τα δώσουν σε τοπικές επιχειρήσεις-καταναλωτες όχι στο μοντέλο ανάπτυξης ΤΟP-DOWN αλλα BOTTOM UP. Όπως το πεταγμα μια πεταλούδας στην ΧΙΛΗ αλλάζει τον καιρό στην ΚΟΖΑΝΗ έτσι και πολύ μικρες οικολογικά φιλικές πληρωμές μπορεί να απογειώσουν την ανάπτυξη. Τα συστηματα υπαρχουν όλοι διαγκωνίζονται να τα χρησιμοποιήσουν, ας τολμήσουμε

ΖΗΣΟΣ και άσε του άλλους να μη ΖΟΥΝ (007)

Ευλογημενη Μεγάλη Σαρακοστη

Δημήτριος Ζησόπουλος

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Η πρόταση του καθηγητή Δημήτριου Ζησόπουλου για την εκδαπάνηση των 4 δις του προγράμματος της μετάβασης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.