«Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις σάντουϊτς από τον Λάτσκο!» – Πως περιγράφει αναγνώστης του KOZANILIFE.GR τις ξακουστές γεύσεις του Λάτσκου στην Κοζάνη



Το κατάστημα Λάτσκος στον κεντρικό πεζόδρομο της Κοζάνης είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την Κοζανίτικη Αποκριά εδώ και πάνω από μισό αιώνα!

Ποιος δεν έχει φάει το ξακουστό σπέσιαλ σάντουιτς ή ποπ κορν, τις γνωστές «φούσκες» στην καθιερωμένη βόλτα του αυτές τις μέρες; Με σύμμαχο τον καλό καιρό, πολλές χρονιές έκανε την εμφάνισή του και το πασίγνωστο παγωτό του Λάτσκου που οι Κοζανίτες τιμούσαν κατά την Αποκριά!

Επισκέπτης στην Κοζάνη, αναγνώστης του KOZANILIFE.GR, περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο την πρώτη του επαφή με τα καθιερωμένα προϊόντα του καταστήματος Λάτσκου…

 

 

«Από την πρώτη στιγμή που τους ανακοίνωσα ότι φέτος απόκριες θα κάνω στην Κοζάνη, με τρέλαναν. Τι ποιος; Ο μπαμπάς μου με τον συνεργάτη του τον κύριο Κώστα. Ο μπαμπάς σπούδαζε στην πόλη και ο συνεργάτης του, Κοζανίτης στην καταγωγή. Και οι δύο είχαν αρκετά χρόνια να πάνε έστω και για βόλτα στην Κοζάνη. Εγώ βέβαια δεν έφταιγα σε τίποτα… αλλά, πλήρωνα το τίμημα της απουσίας τους από την πατρίδα!

– Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ από τον ΛΑΤΣΚΟ, μικρέ.

– Με γάλα κακάο να το συνοδεύσεις, συμπλήρωνε με ταχύτητα ο κυρ-Κώστας, θαρρείς και έπρεπε να τα καταπιεί ταυτόχρονα σάντουιτς με γάλα ο ίδιος.

– Στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης εδώ και 70 χρόνια, σηκώνοντας το δάχτυλο!

– Και παγωτό… χειροποίητο!!! Η τρίτη γενιά της οικογένειας κρατάει ακόμα την συνταγή του παππού, του κυρ- Μανώλη, φώναζε ο Κοζανίτης σαν να του ΄παιρνες το δίκιο

Και κάπου εκεί ξεχνούσαν την ύπαρξη μου και ξεκινούσαν να κουβεντιάζουν σαν να κάνουν πάλι βόλτα στον πεζόδρομο της Κοζάνης.

Όταν επέστρεψα έτρεξα πρώτα από το γραφείο τους.

– Ελάτε να δείτε φωτό και βίντεο από την όμορφη πόλη σας!!!

Δεν πρόλαβα να τελειώσω την πρότασή μου και οι 2 φίλοι που θαρρείς και περίμεναν όρθιοι τον ερχομό μου, πετάχτηκαν μπροστά μου.

Μόλις έπιασαν το τάμπλετ μου στα χέρια τους, ακούμπησα μπροστά τους τις κίτρινες σακούλες, με τα ιδρωμένα πλέον από το ταξίδι ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ και τους τραγανούς α΄α΄ξηρούς καρπούς.

Ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που κατάφερα να ζωντανέψω τέτοιες μνήμες χωρίς να το ξέρω: εικόνα, ήχος, μυρωδιά, γεύση!!! Τελικά είχαν δίκιο σε ό,τι και αν μου έλεγαν τόσο καιρό πριν.

Πανέμορφη Κοζάνη λοιπόν… καλή αντάμωση!!! Όπως κατάλαβες θα σου ξανάρθω και πιο σύντομα απ όσο νόμιζα!!!

Και μάλιστα τώρα θα έχω παρέα ξεναγούς και χορηγούς 2 σε 1…»

Α.Ν. για το KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.