Ενημερωτική συνάντηση μεταξύ του Περιφερειάρχη και της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη Τόπος να Ζεις»



Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου συνάντηση μεταξύ του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη και αντιπροσωπείας της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη Τόπος να Ζεις».

Η συνάντηση έγινε μετά από αίτημα της Δημοτικής Κίνησης και είχε ως αντικείμενο την κοινοποίηση των θέσεων της στον κο Περιφερειάρχη για την Δίκαιη Μετάβαση, καθώς και την ενημέρωσή του σχετικά με θέματα που άπτονται του Δήμου Κοζάνης όπως η διαδικασία παραχώρησης του Στρατοπέδου Μακεδονομάχων, η αξιοποίηση του Σιδηροδρομικού Σταθμού και του αεροδρομίου Κοζάνης και άλλα θέματα που χειρίστηκε η Κίνηση κατά τη διάρκεια της θητείας της ως δημοτική αρχή και σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την πορεία της περιοχής κατά την διαδικασία μετάβασης σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο.

Από την πλευρά του ο κος Περιφερειάρχης ενημέρωσε την αντιπροσωπεία της Δημοτικής Κίνησης για όλες τις τελευταίες εξελίξεις καθώς και για τις προθέσεις της Περιφερειακής Αρχής στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα σχετικά με τα υπό συζήτηση θέματα.
Κατά τη διάρκεια της εποικοδομητικής αυτής συνάντησης διαπιστώθηκε ότι η δοκιμασία στην οποία εισέρχεται βίαια η περιοχή είναι εξαιρετικά κρίσιμη και απαιτεί ευρείες κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες και συναινέσεις.

Δεδομένου ότι ο χρόνος μέχρι το 2023 είναι ελάχιστος για την ολοκλήρωση ενός πλήρους σχεδιασμού παραγωγικής μετάβασης, απαιτείται ένα άμεσο σχέδιο στήριξης της οικονομικής και κοινωνικής συνοχής και πρόθεση της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη Τόπος να ζεις» είναι να φανεί χρήσιμη στην κοινωνία και να συμβάλει με κάθε δυνατό τρόπο στην διαδικασία της δίκαιης μετάβασης και στην αποτροπή της οικονομικής και κοινωνικής κατάρρευσης του τόπου. Η μετάβαση για να είναι δίκαιη πρέπει να γίνει με την συμμετοχή της κοινωνίας και να βάζει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης και σεβασμό στο περιβάλλον.

Η Δημοτική Κίνηση θα συνεχίσει τις δράσεις της με ανάλογες συναντήσεις παράλληλα με εκδηλώσεις ενημέρωσης των πολιτών για τις ραγδαίες εξελίξεις που συμβαίνουν στον τόπο μας και μας αφορούν όλους.

Για τη Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις»

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.