Ιερό μνημόσυνο Μακαριστών Ιερέων στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κάτω Κώμης Κοζάνης



Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020, τελέστηκε στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κάτω Κώμης Κοζάνης ιερό μνημόσυνο υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως των ψυχών των μακαριστών ιερέων που υπηρέτησαν και διακόνησαν στην ενορία της Κάτω Κώμης, καθώς και ιερέων που καταγόταν από την Κάτω Κώμη.

Το ιερό μνημόσυνο τέλεσε μετά την θεία λειτουργία ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, πατήρ Παναγιώτης Κοτσαλίδης, ο οποίος μνημόνευσε τα ονόματα των κεκοιμημένων ιερέων και των πρεσβυτέρων και μίλησε για τους μακαριστούς ιερείς που υπηρέτησαν πιστά και αφοσιωμένα την ενορία της Κάτω Κώμης, ως ακούραστοι λειτουργοί της εκκλησίας και της ενορίας της Κάτω Κώμης.

Ο Ιερός Ναός της Κάτω Κώμης ήταν γεμάτος από κατοίκους του χωριού και από συγγενείς των ιερέων, οι οποίοι όλοι μαζί προσευχήθηκαν για την ανάπαυση των ψυχών των μακαριστών πατέρων-ιερέων και πρεσβυτέρων.

Τα ονόματα των ιερέων και πρεσβυτέρων που μνημονεύτηκαν είναι:

ΙΕΡΕΙΣ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΕΣ
Πατήρ Κωνσταντίνος Τζήκας Αλεξάνδρα
Πατήρ Ιωάννης        Αργυρία
Πατήρ Κωνσταντίνος Χρήστου                              Βάϊα
Πατήρ Ιωάννης Χρήστου                    Βασιλική
Πατήρ Κωνσταντίνος Γάτας          Ευαγγελία
Πατήρ Γεώργιος Γάτας                   Σταυρούλα
Πατήρ Ιωάννης Γάτας    Χιονία
Πατήρ Κωνσταντίνος Γάτας     Μαρία
Πατήρ Απόστολος Μάστορας      Μαρία
Πατήρ Παρασκευάς Γκάντος          Πανάγιω
Πατήρ Κωνσταντίνος Μάστορας από Καισαρειά Κοζάνης
Πατήρ Νικόλαος Τσιρέκας από Άνω Κώμη Κοζάνης 
Πατήρ Ιωάννης Τιάκας από Άνω Κώμη Κοζάνης 
Πατήρ Ζήνων Παπαδημητρίου από Άνω Κώμη Κοζάνης
Πατήρ Δημήτριος Παπαδημητρίου από Άνω Κώμη Κοζάνης 

(διετέλεσε και Αρχιερατικός επίτροπος Ελίμειας) 

Στην θεία λειτουργία και το ιερό μνημόσυνο έψαλαν δύο υπέροχοι ψάλτες με τις καταπληκτικές τους ψαλτικές ικανότητες, κ. Αθανάσιος Γκάντος, υιός του μακαριστού πατέρα Παρασκευά Γκάντου, και κ. Νίκος Δουγαλής.

Μετά το τέλος της θείας λειτουργίας παρατέθηκαν στην αίθουσα του Ιερού Ναού κόλλυβα, καφές και κεράσματα με πρωτοβουλία της εκκλησιαστικής επιτροπής και της πρεσβυτέρας του πατέρα Παναγιώτη Κοτσαλίδη.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον ιερέα της Κάτω Κώμης, πατέρα Παναγιώτη Κοτσαλίδη, καθώς με το ιερό μνημόσυνο που τέλεσε, έδειξε ότι αγαπά, τιμά και σέβεται τους κεκοιμημένουυς μακαριστούς προκατόχους του ιερείς, οι οποίοι διακόνησαν την ενορία της Κάτω Κώμης ή κατάγονταν από την Κάτω Κώμη.

Των μακαριστών ιερέων και πρεσβυτέρων που αναφέρθηκαν παραπάνω, αιωνία τους η μνήμη.

Παπαδημητρίου Ζήνων

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.