Πως περιγράφει μια κάτοικος της Κοζάνης το πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά τα τελευταία 4 χρόνια στην περιοχή της Ευξείνου Λέσχης



Φέτος είναι ο τέταρτος χρόνος που ζω στην Κοζάνη και από την πρώτη μου εβδομάδα στην πόλη αντιλήφθηκα το πρόβλημα της πόλης με τα αδέσποτα διότι μου επιτέθηκαν τα αδεσποτάκια της γειτονιάς. Από τότε πρόσεχα πιο πολύ, δεν τα πολυπλησίαζα, προσπαθούσα να αλλάζω πεζοδρόμιο όταν τα έβλεπα, γενικά ήμουν πολύ φοβισμένη. Τα επόμενα χρόνια υπήρχαν περίοδοι που στη γειτονιά μου μαζευόταν τα σκυλιά και περίοδοι που εξαφανιζόταν και δεν δημιουργούσαν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Τρία χρόνια μετά μου ξαναεπιτέθηκαν χωρίς ευτυχώς να με τραυματίσουν.

Τους τελευταίους μήνες τα αδέσποτα έχουν μετατραπεί σε πρόβλημα στη γειτονιά μου χωρίς να φταίνε τα ίδια τα ζώα αλλά χάρη στο γεγονός ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν ασχολούνται καθόλου με το ζήτημα. Πλέον έξω από το σπίτι μου μαζεύονται σε σχεδόν καθημερινή βάση περίπου 7 με 12 σκυλιά. Όσο και να προσπαθούσα να μην τα φοβάμαι βλέποντάς τα να μου γαβγίζουν και να ορμάνε το ένα στο άλλο όταν βγαίνω από το σπίτι μου μου έχει δημιουργηθεί μια μεγάλη φοβία. Ο χώρος που μαζεύονται είναι η πίσω αυλή της Εύξεινου Λέσχης της Κοζάνης, δίπλα ακριβώς από το δημοτικό γυμναστήριο και από ένα ιδιωτικό. Είναι σημείο δηλαδή, με μεγάλη πολυκοσμία. Αργά ή γρήγορα θα τύχει να επιτεθούν και σε κάποιον άλλο. Οι γείτονες τα ταΐζουν καθημερινά και έχουν στειρώσει κάποια από αυτά αλλά από τις αρμόδιες αρχές δεν έχει λάβει τόπο καμία δράση.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχω αφήσει μήνυμα στην ιστοσελίδα του δήμου, έχω πάρει τηλέφωνο στον δήμο να αναφέρω το πρόβλημα και έχω στείλει μήνυμα στην τοπική φιλοζωική να ρωτήσω τι μπορεί να γίνει. Ο Δήμος Κοζάνης μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει τίποτα και Φιλοζωικό Σωματείο Κοζάνης ΑΓΓΙΖΩΟ το μόνο που έκανε ήταν να διαβάσει το μήνυμά μου και να μην μου το απαντήσει ποτέ.

Είναι λυπηρό μια πόλη να μην αναλαμβάνει τις ευθύνες της απέναντι στους πολίτες αλλά και στα αδέσποτα ζωάκια. Μπορεί να μην είμαι δημότης Κοζάνης αλλά θεωρώ την Κοζάνη σαν 2η πόλη μου και στηρίζω την οικονομία της πόλης τέσσερα χρόνια σχεδόν που ζω εδώ. Δεν θα ήθελα λοιπόν, η πόλη που αγαπάω και στηρίζω να μου δημιουργεί τον φόβο να βγω από το σπίτι μου.

Ε.Κ. κάτοικος Κοζάνης

24 σχόλια στο άρθρο “Πως περιγράφει μια κάτοικος της Κοζάνης το πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά τα τελευταία 4 χρόνια στην περιοχή της Ευξείνου Λέσχης

  1. ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΒΡΕΙΣ!!!!ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΜΑ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ…ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ…ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ..ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ΦΑΓΗΤΟ!!!ΓΙ’ΑΥΤΟ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΣΑ….Μ’ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΤΕ…ΕΤΣΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΕΩΡΟΥΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΙ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΑ ΖΩΑ.. ΣΥΡΕ ΕΝΑΝ ΕΞ’ΑΥΤΩΝ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΜΕ ΜΕΤΑ…ΟΠΟΙΟΣ ΤΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΤΑΊ΄ΖΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ..ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΚΑΣ….

      1. Αχχ μην ακούω τέτοια βραδιάτικα!! Τα σκυλιά είναι εκεί γιατί κάποιοι να παράτησαν και έγιναν αδέσποτα. Εδώ που μένω τα 12 σκυλιά σε ένα μόνο σημείο είναι λίγα και την τελευταία φορά τα φολιασαν όλα. Δηλαδή τι περιμένετε να κάνουν όταν κάποιος δεν τους δίνει αγάπη και σπίτι να μην αγριεψουν?! Αυτό δεν είναι τίποτα όσο μεγαλώνει ο αριθμός των αδέσποτων τόσο πιο άγρια θα γίνουν έτσι ώστε να καταφέρουν να επιβιωσουν. Το ξέρω αυτό γιατί ασχολούμαι με τα ζώα απο μικρό παιδάκι

  2. Είμαι φοιτητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και περνάω καθημερινά από το συγκεκριμένο σημείο για να πάω στη σχολή. Μάλιστα μία φορά 3 από τα αδέσποτα μου όρμηξαν και ένα από αυτά με δάγκωσε πηγαίνοτας προς τα εκεί. Πολλές φορές μάλιστα μαζεύονται έξω από το τμήμα με επιθετική συμπεριφορά προς τους φοιτητές. Έχουν γίνει διάφορα μικροσυμβάντα ανα καιρούς αλλά όπως πάντα ο δήμος δεν θα δράσει μέχρι να συμβεί κάτι σοβαρό.

  3. Τα ζώα φταίνε η όλοι αυτοί που τα παίρνουν και μετά από λίγο καιρό τα βαριούνται και τα παρατάνε;

    1. Αυτή η άποψη θα μπορούσε να ισχύει και για τους ανθρώπους….
      Ο Πάσσαρης φταίει που έφαγε τόσο κόσμο ή αυτοί που τον μεγάλωσαν με λάθος ιδανικά????
      Το θέμα είναι να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και μετά να προχωρήσουμε σε ψυχεδελικές αναζητήσεις..

      1. Αποκαλείς ψυχεδελικη συζήτηση το αυτονόητο;! Προφανώς και κάτι πρέπει να γίνει από τη μεριά του Δήμου, αλλά και το να μάθει ο κόσμος ότι τα ζώα δεν είναι παιχνίδια είναι κάτι εξίσου σοβαρό και σημαντικό!

  4. Το 2013 ήρθε ο γιος μου στην Κοζάνη φοιτητής!! Έφυγε το 2018 το πρόβλημα με τα αδέσποτα ηταν από τότε! ΥπήρχεΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑμεταξύ ΔΗΜΟΥ και ΦΙΛΟΖΩΙΚΉΣ ως προς την επίλυση του προβλήματος!!!!

  5. Τζων Κουτρουμπεσης

    - Edit

    Απαντήστε

    Αφηστε παιδια τι επαθα τις προαλλες. Καθως πηγαινα προς τον Αη Γιωρ ν αναψω το καντηλι, αρχισε να μου γαυγιζει μια αγελη σκυλων και να κινειται προς το μερος μου. Καποια απο τα σκυλια τα αναγνωρισα, το ενα το ειχε χασει ενας κυνηγος, το αλλο το παρατησε ενας τσομπανος και ηταν και μια σκυλα η οποια γενναει δυο φορες τον χρονο τα τελευταια 5 χρονια, ταλαιπωρημενη, χωρις να φιλοτημηθει ο Δημος να την στειρωσει, ενω ειναι υποχρεωση του. ΚΑΙ ΤΙ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΤΟ ΠΑΝΟΥΡΓΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ. Εβγαλα λιγη σκυλοτροφη και τα κακομοιρα επεσαν με τα μουτρα. Απο τοτε; Οποτε περναω μου κανουν επιθεσεις αγαπης και με συνοδευουν το βραδυ ως την πορτα, με το αζημειωτο φυσικα.

    1. Σωστοοοός!!!Αν και πολλοί θα σε βρίσουν επειδή τα ταιζεις.Αν υπήρχε παιδεία (ναι και σ αυτο) και εφαρμογή του νόμου,ΔΕΝ θα υπήρχαν αδέσποτα στη χώρα μας.Εντάξει…και μετά ξυπνησα.

    2. Εντάξει….η λύση βρέθηκε. Όποιος περπατάει προς τα εκεί ας έχει και λίγο σκυλοτροφή μαζί του, δεν χρειάζεται να να κάνει κάτι ο δήμος. Άμα σου επιτεθούν αποκλειστικός φταίχτης είσαι εσύ που δεν είχες σκυλοτροφή μαζί σου. Τέτοια χαίρομαι να βλέπω.

  6. Είναι αυτό που είπες …Πρέπει να φοβάμαι να βγω από το σπίτι μου; Ναι Πρέπει να φοβάσαι.Ολοι πρέπει με κάτι να φοβούνται. Αυτή η χώρα πρέπει να φοβάται .Μόνο έτσι είμαστε του χεριού τους.

      1. Ανθρωποδαγκωμενος

        - Edit

        Απαντήστε

        Απο αυτές @@@@@ που διαβάζω αρχίζω να φοβάμαι κι εγώ μην πέσω πανω σε κανέναν καλό χριστιανό σαν εσάς. Ουστ απο κει νούμερα

  7. Πω πω κλωτσιές που θα έχουν φαει τα κακομοιρα απο τους καλούς ανθρώπους πιο πανω. Τα ανώτερα ειδη του πλανήτη

  8. Βρέθηκα πριν πέντε χρόνια στο Κουρή να κάνω τζοκινγκ και βρέθηκα περικυκλώμένος από δέκα και βάλε αδέσποτα έχω στο σπίτι μου ζώο εδώ και τριάντα χρόνια.. είδα το χάρο με τα μάτια μου με έσωσε η ψυχραιμία μου αρχικά.. , δεχθηκα κάτι ψιλοδαγκωματιες στα πόδια και Σώθηκα από διερχόμενο αυτοκίνητο .. που έβγαινε….
    Τόσο απλά και αξέχαστα αγαπητοί μου
    Θα το θυμάμαι για πάντα

    Επισκευθηκα την πόλη για επαγγελματικους λόγους
    Αγαπάμε και φροντίζουμε τα ζώα αλλά όταν σχημαριζεται αγέλη γίνονται επικυνδυνα
    Αγαπητοί μου και απαίδευτοι ζωοφιλοι

    1. Ακριβώς…το θέμα και του άρθρου δεν είναι άμα τα σκυλιά είναι καλά ή κακά, αλλα το γεγονός οτι ο δήμος αδιαφορεί να πάρει κάποιες ενέργειες που θα διευκολύνουν και τους ανθρώπους και τα σκυλιά. Το να μπαίνουν άτομα που θεωρούν τον εαυτό τους “φιλόζωο ” και να κράζουν οποιοδήποτε έχει να πεί κάτι για το πρόβλημα αυτό μου φαίνεται θλιβερό…πραγματικά κρίμα.

  9. Για όσους λένε πως δεν φταίνε τα σκυλιά, τούτο μόνο θα πω: Δεν φταίνε οι ιοί και τα βακτηρίδια για τις θανατηφόρες λοιμώξεις. Άρα, να τα αφήνουμε και εκείνα να ζήσουν, όχι να τα πολεμάμε με εμβόλια, αντιβίωση, απολυμάνσεις/αποστειρώσεις.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.