Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης: «Άμεση συνεδρίαση του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης για το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και την προκήρυξη απεργίας στις 18 Φλεβάρη»



Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου Οικοδόμων και συναφών Επαγγελμάτων σε συνεδρίαση του συζήτησε ως θέμα ημερήσιας διάταξης, το περιεχόμενο του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που κατέθεσε προς συζήτηση στην βουλή η κυβέρνηση της ΝΔ που όχι μόνο δεν καταργεί το νόμο Κατρούγκαλου, όπως κάλπικα υπόσχονταν προεκλογικά, αλλά με το νέο αντιασφαλιστικό νόμο που φέρνει τον εφαρμόζει πλήρως.

Με το νέο Νόμο Βρούτση:
Διατηρούνται τα όρια συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια ή στα 62 χρόνια με 40!!! χρόνια υπηρεσίας για άντρες και γυναίκες.

Η Επικουρική Ασφάλιση και το Εφάπαξ ενσωματώνεται στον ΕΦΚΑ κι ανοίγει έτσι ο δρόμος για την πλήρη κατάργησή τους, όπως προβλέπεται από το Νόμο Κατρούγκαλου με τους “τρεις πυλώνες”, δηλαδή την ιδιωτική ασφάλιση.

Παγιώνονται στο διηνεκές οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις που έφτασαν στο 50%, όπως και στο εφάπαξ όπου αθροιστικά οι μειώσεις έφτασαν στο 42%.

Με το νέο νόμο καταργούνται αμετάκλητα η 13η και 14η σύνταξη.

Η κρατική εγγύηση περιορίζεται στην εθνική σύνταξη των 384 ευρώ.

Διατηρούνται τα εξευτελιστικά ποσοστά αναπλήρωσης του ν. Κατρούγκαλου, ιδιαίτερα για όσους έχουν μέχρι 30 χρόνια εργασίας.

Διατηρείται η λεηλασία των 80 δις ευρώ που έγινε διαχρονικά στα Ασφαλιστικά Ταμεία και καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για να επιστραφούν τα κλεμμένα.

Καταργούνται τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα για μια σειρά κατηγορίες εργαζομένων.

Ζητάμε την άμεση συνεδρίαση το Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης για την συζήτηση για το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και την προκήρυξη απεργίας στις 18 Φλεβάρη για να δοθεί δυναμική απάντηση των εργαζομένων.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος
Χατζηδαμιανός Κώστας

Ο Γραμματέας
Γκαντέρης Χρήστος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.