Γενικολογίες και αερολογίες Χατζηδάκη από την επίσκεψή του στην Πτολεμαΐδα – Του Μιχάλη Αγραφιώτη

Του Μιχάλη Αγραφιώτη:

Έχω ακούσει κατ’ επανάληψη αυτά που είπε σήμερα ο κ. Χατζηδάκης.

Μάλιστα, όχι από τα χείλη ενός απλού Υπουργού, αλλά σε επίσημες εκδηλώσεις από τα χείλη ενός πρωθυπουργού, του Γιώργου Παπανδρέου.

Στην πρώτη εξαγγελία Χατζηδάκη ως προς το μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο , αν ανακινήσουμε τη μνήμη μας στο 2011, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε εξαγγείλει το μεγάλο αυτό έργο να γίνει στη Δυτική Μακεδονία. Μάλιστα, και τότε υπήρξαν αντιδράσεις μέσω διαδηλώσεων και πάλι είχαν χρησιμοποιηθεί δακρυγόνα. Πλέον, έχει γίνει ανέκδοτο κάθε κυβέρνηση να εξαγγέλλει και κάτι στην περιοχή μας, να χειροκροτούμε και ποτέ να μη γίνεται. Γιατί να σας πιστέψουμε κ. Χατζηδάκη;

Στη δεύτερη εξαγγελία σχετικά με την εθελουσία έξοδο ξέρετε καλά κύριε Χατζηδάκη ότι η περιοχή μας πεθαίνει. Το να θεωρείται αναπτυξιακή εξαγγελία μια εθελουσία έξοδο για μελλοντικούς συνταξιούχους, μόνο γελοιότητα μπορεί να σημαίνει.

Στην τρίτη εξαγγελία μας μιλάτε για αποκατάσταση. Πολύ σωστά, αλλά κύριε Υπουργέ, ποια ήταν η μέριμνα των κυβερνήσεων σας 2004-2009 και 2012-2015 για την αποκατάσταση των εδαφών; Ειδικά στην πρώτη περίοδο που το χρήμα έτρεχε άφθονο; Σήμερα θα έπρεπε να είστε εδώ με ψηφισμένη πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τα ορυχεία γιατί έπρεπε προ πολλού να το είχατε κάνει και όχι να έρχεστε και να το θεωρείται απλά μια αόριστη αναπτυξιακή εξαγγελία.

Στην τέταρτη εξαγγελία θα πρέπει να απαιτήσετε από τις αρμόδιες επιχειρήσεις ΔΕΔΑ, ΔΕΣΦΑ να «τρέξουν» το έργο στη Δυτική Μακεδονία. Λόγια του αέρα χορτάσαμε. Αυτά τα είχαμε ακούσει και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Περιμένουμε να αρχίσουν οι ενέργειες χθες.

Στην πέμπτη εξαγγελία όπως γνωρίζω ο προκάτοχός σας – εν μέρει – Γιώργος Σουφλιάς είχε κάνει ένα χωροταξικό. Τι απέγινε; Χάθηκαν οι μελέτες;

Στην έκτη (που είναι έργο της προηγούμενης κυβέρνησης και δεν καταλογίζεται ως εξαγγελία σας) θα πρέπει να συμπεριλάβετε στο ειδικό τιμολόγιο και τις επιχειρήσεις κατά 50% για να πούμε ότι υπάρχει όφελος προς την τοπική κοινωνία.

Στην έβδομη για τον τοπικό πόρο κύριε Υπουργέ, ήταν των δικών σας κυβερνήσεων τα σφάλματα μη καταβολής. Και μη θεωρείτε εξαγγελία κάτι για το οποίο η περιοχή έχει κεκτημένο εδώ και δεκαετίες.

Πραγματικά, έλεος!

Στην όγδοή για το Πράσινο ταμείο, είναι μια περίπτωση που πονάει πολύ. Για ποιο πράσινο ταμείο μιλάτε κύριε Χατζηδάκη; Γι’ αυτό που ήδη δικαιούμαστε μέσω ΕΕ;

Στο ένατο επίσης δεν αποτελεί δική σας δράση, γι’ αυτό και απλά και το χαιρετίζετε.

Στο δέκατο, αν η κ. Κεραμέως αφήσει να υπάρξει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας τότε κάτι μπορεί να γίνει.

Σε σχέση με το εντέκατο, αφορούν τον Υπουργό Οικονομικών και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και δεν είναι δική σας αρμοδιότητα και με το δωδέκατο είναι αρμοδιότητα της ΓΓ ΕΣΠΑ και εσείς δεν ξέρω κατά πόσο μπορείτε να το τρέξετε.

Τα υπόλοιπα για εναλλακτική γεωργία, τουρισμό και βιομηχανία είναι γενικολογίες και αερολογίες και θα έπρεπε να προσέχετε την ομιλία σας γιατί σας θεωρώ έξυπνο άνθρωπο και προφανώς, δεν ενδιαφέρεστε για την περιοχή.

Να σας ρωτήσω;

Για αξιοποίηση των λιμνών της Δυτικής Μακεδονίας τι είπατε;

Για αξιοποίηση δασών της Δυτικής Μακεδονίας τι είπατε;

Για αναδασμούς και αρδευτικά τι είπατε;

Για αξιοποίηση υδάτινων πόρων τι είπατε;

Για αξιοποίηση λιγνιτικών αποθεμάτων για άλλες χρήσεις τι είπατε;

Τίποτα!

Και καθ’ όσον ξέρω είστε αρμόδιος Υπουργός κ. Χατζηδάκη!

Με τις Υγείες σας!

Δείτε εδώ τις εξαγγελίες Χατζηδάκη από την Πτολεμαΐδα

 

 

 


Kaplanoglou Photography | Νέα πακέτα γάμου και βάφτισης για τις ανάγκες και απαιτήσεις σας
Δημιουργίες Like a Dream | Ολοκληρωμένα πακέτα προτάσεων στολισμού γάμου και βάφτισης

 

 

184 Shares

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Γενικολογίες και αερολογίες Χατζηδάκη από την επίσκεψή του στην Πτολεμαΐδα – Του Μιχάλη Αγραφιώτη

  1. Ο κόσμος της περιοχής πάντως δεν ξεσηκώθηκε. Δεν ακολούθησε ούτε το κάλεσμα του Δημάρχου και των ανθρώπων του. Προφανώς σε αυτόν τον τομέα έχει ξυπνήσει. Από τη στιγμή που οι επικεφαλείς δεν έχουν ξεκάθαρες και σταθερές απόψεις επί των φλεγόντων επίκαιρων θεμάτων δεν μπορούν να συγκινήσουν κανέναν. Όπως παίζουν οι επικεφαλείς μπορεί να παίξει και ο απλός πολίτης. Δεν θα επεκταθώ γιατί δεν θέλω να θίξω κανέναν ανώνυμα. Εν κατακλείδι η συγκέντρωση φιάσκο, η ημερίδα αφορούσε την ελίτ, η περιοχή μας σβήνει. Η κυβέρνηση κέρδισε, εμείς δυστυχώς θα χάσουμε.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.