Τα καλύτερα στρώματα για γιόγκα – Ποιο ταιριάζει σε εσάς;

Κατηγορία στρωμάτων Basic – για αρχαρίους

Για το ξεκίνημα στη γιόγκα μπορεί κανείς να επιλέξει ένα φθηνότερο αλλά αξιόλογο στρώμα, όπως το Yogamatters Sticky Yoga Mat το Warrior Yoga Mat II 4mm ή ένας ανώτερης ποιότητας στρώμα για αρχαρίους όπως το Manduka welcOMe Yoga Mat ή το Warrior Plus Yoga Mat 6mm.

Κατηγορία στρωμάτων PRO – για προχωρημένους

Τα στρώματα με το διακριτό PRO στον τίτλο τους αποτελούν μια ξεχωριστή κατηγορία για προχωρημένους μαθητές της γιόγκα, καθώς και για δασκάλους. Tο πλέον δημοφιλές στρώμα γιόγκα με την πυκνότερη και πιο παχιά υφή για την απορρόφηση των κραδασμών είναι το Manduka Black Pro. Όταν θέλετε το καλύτερο στρώμα γιόγκα, αυτό επιλέγουν οι περισσότεροι δάσκαλοι γιόγκα στον κόσμο. Τo Manduka PRO στην κλασσική του εκδοχή είναι μαύρο, αλλά μπορείτε να το βρείτε και σε πολλά χρώματα και σχέδια.

Ένα ελαφρύτερο και οικονομικότερο στρώμα στο ίδιο επίπεδο ποιότητας και άνεσης στην πρακτική είναι το Manduka PROLite. Είναι κατασκευασμένο για να πηγαίνει παντού και να κάνει τα πάντα. Σαν το μεγαλύτερο αδελφάκι του, το Manduka PRO, το PROlite είναι στρώμα επιδόσεων. Είναι το αγαπημένο των μαθητών της Hot Yoga και της Vinyasa Flow. Διατίθεται σε μια ποικιλία χρωμάτων γεμάτων πάθος. Το PROlite σας δίνει περισσότερες επιλογές και τα ίδια καταπληκτικά αποτελέσματα με όλα τα προϊόντα Manduka. Επιπλέον, το PROlite έχει κάτι που δεν έχει κανένα άλλο ελαφρύ στρωματάκι γιόγκα: Εγγύηση Εφ’ Όρου Ζωής. Τέλος το Manduka PRO® Travel yoga mat είναι εξίσου κορυφαίο αλλά με το μισό βάρος και όγκο, κατάλληλο για το ταξίδι

Κατηγορία στρωμάτων ECO– οικολογικά

Τα στρώματα αυτής της κατηγορίας είναι κατασκευασμένα από υλικά και με τεχνολογία παραγωγής που σέβεται το περιβάλλον και δεν το επιβαρύνει. Παράλληλα, προσφέρει ιδιαίτερη ποιότητα και την αίσθηση ότι κάνετε γιόγκα σε μια επιφάνεια της φύσης. Χαρακτηριστική περίπτωση τo στρώμα Manduka eKO Lite (πάχους 4mm) και το Manduka eKO (πάχους 5mm) που προσφέρουν ασύγκριτο κράτημα για υψηλή απόδοση ακόμη και όταν ιδρώνετε πολύ. Αυτό το φιλικό στο περιβάλλον στρώμα φτιάχνεται από βιοδιασπώμενο φυσικό καουτσούκ που δεν προέρχεται από δάση του Αμαζόνιου και  έρχεται να σας προσφέρει άνεση χάρη στο πάχος του και να υποστηρίξει την πρακτική σας χωρίς να καταστρέφει τον πλανήτη.

Μια ξεχωριστή περίπτωση, αισθητικά και ως υλικό, είναι το στρώμα eKO Terra. Έχει το ίδιο κράτημα από φυσικό καουτσούκ και την απορρόφηση κραδασμών του δημοφιλούς στρώματος eKO, αλλά με ένα επιπλέον στρώμα επιφανείας με υφή από γιούτα. Αυτές οι ίνες γιούτας σε συνδυασμό με το φυσικό καουτσούκ βελτιώνουν την πρακτική του σπιτιού ή στο στούντιο.

Οικολογικό και βιοδιασπώμενο, αυτό το στρωματάκι από ξύλο δένδρου που δεν έχει υλοτομοηθεί στον Αμαζόνιο, υποστηρίζει σταθερά τόσο την πρακτική σας όσο και τον πλανήτη μας.

Κατηγορία στρωμάτων Travel – για το ταξίδι –φορητότητα

Συνδυάζοντας το οικολογικό υλικό και κατασκευή το Manduka eKO Superlite Travel yoga mat είναι ιδανικό στρώμα για το ταξίδι χάρη στο μοναδικό του κράτημα, παράλληλα με το μικρό του βάρος και πάχος. Για ανώτερη ποιότητα και άνεση ένα νέο εξαιρετικό στρώμα ταξιδιού είναι το Manduka PRO® Travel yoga mat.

Τσάντες 

Ζώνες -τσάντα

Η πιο απλή εκδοχή για τη μεταφορά του στρώματος, για μικρές αποστάσεις, είναι η ζώνη-τσάντα όπως το Manduka GO move mat carrier.

Τσάντα – γάντι για το στρώμα

Η πιο κλασσική τσάντα που προστατεύει το στρώμα μας στις περισσότερες μορφές μετακίνησης, από γρατζουνιές, λεκέδες και χτυπήματα είναι η τσάντα γιόγκα όπως η Yoga Mat Bag MYSORE η Yoga Mat Bag PUNE ή η Yoga Mat Bag RISHIKESH.

Τσάντα μεγάλης χωρητικότητας

Μια τσάντα που εκτός από το στρώμα χωράει και μια πετσέτα ή ρούχα και κάλτσες για τη γιόγκα είναι η Yoga mad τσάντα γιόγκα Deluxe Yoga Prop Bag μεγάλης χωρητικότητας ή η Yoga Mad τσάντα γιόγκα Kit Bag μεγάλης χωρητικότητας

Δείτε περισσότερα στο yogashop.gr.

1 Shares

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Τα καλύτερα στρώματα για γιόγκα – Ποιο ταιριάζει σε εσάς;

  1. Ὁ περισσότερος κόσμος ὅταν ἀκούει «γιόγκα» βάζει στό νοῦ του ὅτι πρόκειται γιὰ «γυμναστική» -γιόγκα. Δυστυχῶς ἡ γυμναστική γιόγκα δέν εἶναι καθόλου ἀθώα. Ἡ Γιόγκα εἶναι ὁ προθάλαμος γιά τόν Διαλογισμό
    Διαλογισμός: Μια επικίνδυνη πρακτική
    Του Κωνσταντίνου Ψαρά, πρώην οπαδού τού “Υπερβατικού Διαλογισμού”
    https://emmadimitris.blogspot.com

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.