Ο Μανώλης Σφακιανάκης ενημέρωσε για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο στο Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας



Η ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο βρέθηκε στο επίκεντρο της εκδήλωσης που συνδιοργάνωσαν τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΙΑΜΠΑΝΌΠΟΥΛΟΣ, Ο Κοζανίτης”, το “Cyber Security International Institute” (CSIi) και το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας.

Ενώπιον μαθητών/ριών, γονέων, εκπαιδευτικών, φοιτητών/ριών και ενδιαφερόμενων ανάλυσαν τους τρόπους για ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, βιωματικά και με τρόπο απλό και κατανοητό, ο κ. Μανώλης Σφακιανάκης, Αντιστράτηγος ε.α. ΕΛ.ΑΣ. και Ιδρυτής-Πρόεδρος Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας (CSIi), καθώς επίσης η συνεργάτιδά του κ. Kαλλιόπη Ιωάννου, Διευθύντρια Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας (CSIi). Τη συζήτηση συντόνισε η κ. Μαριαρένα Πάλλα.

Ο κ. Μανώλης Σφακιανάκης, με άξονα τους 10 βιωματικούς κανόνες του CSIi, αναφέρθηκε στην ορθή χρήση της τεχνολογίας, την τήρηση των κανόνων ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο, καθώς και τη διαχείριση των διαδικτυακών απειλών. Η κ. Kαλλιόπη Ιωάννου ανάλυσε τις διαδικτυακές συμπεριφορές υψηλού κινδύνου, που συνδέονται με σύγχρονα φαινόμενα όπως το sextortion, η εκδικητική πορνογραφία και ο διαδικτυακός εθισμός.

Οι συμμετέχοντες/ουσες παρακολούθησαν με ενδιαφέρον και σε ορισμένες στιγμές με ενθουσιασμό τις παραπάνω ομιλίες και στη συνέχεια υπήρξε διεξοδική συζήτηση επί των θεμάτων αυτών.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.