Η απάντηση του Υπουργείου Τουρισμού σε ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου για την αξιοποίηση της λίμνης Πολυφύτου



Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού εγγράφου που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων ο Βουλευτής κ. Κυριάκος Βελόπουλος, και σε ό,τι εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Τουρισμού, σας ενημερώνουμε ότι το Υπουργείο στηρίζει τη διασύνδεση των παραγωγικών κλάδων της οικονομίας και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια συντονισμού και προώθησης των συνεργιών με τους αλληλοτροφοδοτούμενους τομείς της οικονομίας, επωφελούμενο τη δυναμική που παρουσιάζει ο τουρισμός τα τελευταία χρόνια, με ανοδικές επιδόσεις και καταγραφή συνεχόμενων ρεκόρ.

Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Τουρισμού, αναγνωρίζοντας τη συνέργεια αλιείας και τουρισμού ως εργαλείο στήριξης της περιφερειακής ανάπτυξης, στηρίζει την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα των μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων και επαγγελματιών που προσφέρουν εξειδικευμένες εμπειρίες που συνδέονται με τον αλιευτικό τουρισμό, καθώς και τη σύνδεση του αλιευτικού τουρισμού με άλλες τουριστικές εμπειρίες για τη δημιουργία ολοκληρωμένων τουριστικών προϊόντων που μπορεί να
προσφέρει η ελληνική περιφέρεια προτείνοντας, έτσι, τον τουρισμό ως αρωγό στην αναπτυξιακή διαδικασία, και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Η τεχνητή λίμνη Πολυφύτου, μία από τις μεγαλύτερες τεχνητές λίμνες της Ελλάδας, από την εποχή της δημιουργίας της μέχρι και σήμερα, έχει εξελιχθεί σε ένα πολύ σημαντικό τόπο για την ορνιθοπανίδα και την ερπετοπανίδα, με καταγεγραμμένα 128 είδη πουλιών, 17 είδη ψαριού του γλυκού νερού και 10 είδη θηλαστικών.

Η ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας εντάσσεται στις τουριστικά αναδυόμενες, μη κορεσμένες περιοχές με πλούσιο φυσικό περιβάλλον και πολιτιστική κληρονομιά. Οι διαθέσιμοι τουριστικοί, γεωφυσικοί και πολιτιστικοί πόροι της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (ορεινότητα, υδάτινο στοιχείο, πολιτισμός και οινογαστρονομικό απόθεμα) μπορούν να προσφέρουν ελκυστικές, αυθεντικές ταξιδιωτικές εμπειρίες μέσω πολλών εναλλακτικών προτάσεων του θεματικού τουρισμού (περιηγητικός, οικοτουρισμός, αλιευτικός τουρισμός κ.ά.), καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Μέριμνα του Υπουργείου Τουρισμού αποτελεί η περαιτέρω ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της εν λόγω περιφέρειας στο πλαίσιο της βιώσιμης διαχείρισης των προορισμών.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΘΕΟΧΑΡΗΣ (ΧΑΡΗΣ) ΘΕΟΧΑΡΗΣ

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Η απάντηση του Υπουργείου Τουρισμού σε ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου για την αξιοποίηση της λίμνης Πολυφύτου

  1. Γιατί ρώτησε ο Βελόπουλος και όχι κάποιος από τους βουλευτές της περιοχής; Επίσης φαίνεται να μην γνωρίζουν τα πρόβληματα της λίμνης σχετικά με καθεστώτα ανομίας, απαλλοτριώσεις κ.λ.π.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.