Έκκληση Πυροσβέστη από την Κοζάνη: «Μην κλείνετε τον δρόμο στα Πυροσβεστικά οχήματα, η επόμενη σειρήνα μπορεί να είναι για εσάς τους ίδιους!»



Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κοζάνης, βρίσκεται σε μία από τις πιο δύσκολες σε προσβασιμότητα και αρκετά πυκνοκατοικημένη περιοχή της πόλης.

Τα Πυροσβεστικά οχήματα κατά συνέπεια δυσκολεύονται να διασχίζουν την οδό Ανατολικής Ρωμυλίας που οδηγεί στον κεντρικό δρόμο της οδού Γκέρτσου.

Η οδός Γκέρτσου, είναι γνωστό ότι είναι μία από τις πιο συμφορημένες κυκλοφοριακά οδούς, ιδίως αν πρόκειται για την ημέρα του Σαββάτου, που γίνεται η λαϊκή αγορά της πόλης.

Στους κεντρικούς δρόμους της οδού Γκέρτσου και Αριστοτέλους, η ταλαιπωρία των οδηγών είναι μεγάλη, όπου πρόκειται για οδούς με ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση και αυτό δυσκολεύει κατά πολύ την κυκλοφορία των Πυροσβεστικών οχημάτων, όταν έχουν συμβάν.

Φαινόμενο ακόμα που παρατηρείται έντονα στην περιοχή, είναι το γεγονός ότι οι οδηγοί των οχημάτων, παρκάρουν ανεξέλεγκτα με αποτέλεσμα να μην είναι εύκολη η διέλευση ενός απλού οχήματος, πόσο μάλλον ενός Πυροσβεστικού.

Με αφορμή όλα τα παραπάνω, υπαξιωματικός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κοζάνης, απευθύνει έκκληση από το KOZANILIFE.GR προς τους οδηγούς:

«Δυσκολευόμαστε να φτάσουμε στο συμβάν, λόγω της δύσκολης περιοχής στην οποία βρισκόμαστε. Αυτό θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο. Οι οδηγοί όταν ακούν και βλέπουν ένα Πυροσβεστικό όχημα με σειρήνα, καλό θα είναι να μας παραχωρούν προτεραιότητα, όλα κρίνονται στο λεπτό, ακόμα και στο δευτερόλεπτο. Από τη στιγμή που θα δεχθούμε μία κλήση, μέχρι τη στιγμή που θα φτάσουμε σε ένα περιστατικό, μπορεί να είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Πρέπει να είμαστε όλοι ευαισθητοποιημένοι σε τέτοιου είδους ζητήματα, γιατί ποτέ δεν ξέρουμε αν την επόμενη φορά η σειρήνα θα είναι για εμάς τους ίδιους. Για το λόγο αυτό θα ήθελα να απευθύνω θερμή παράκληση προς όλους τους οδηγούς, να είναι προσεκτικοί και υπεύθυνοι προς όλα τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης».

Σε κάθε περίπτωση, οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα σημεία στάθμευσής τους πέριξ της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κοζάνης, όπου με μία σύντομη ματιά μπορεί εύκολα να διακρίνει κανείς σε καθημερινή βάση, ότι υπάρχει δυσκολία μετακίνησης των Πυροσβεστικών οχημάτων.

Αργυρώ Ζιάμπα για το KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.