1ο Βραβείο για τους μαθητές του Νικόλαου Κοτταρίδη στον 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Έκφρασης και Δημιουργίας της Ι.Μ. Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς



Δημόσια συγχαρητήρια και εγκάρδιες ευχές για πρόοδο και δημιουργική πορεία στους: Κικίδη Ευστάθιο, Ζενουλλάρι Γεώργιο, Κοκκινίδου Βάϊα, Μωυσίδη Ιωάννη, Νατσαρίδη Παναγιώτη, Νικολαΐδη Ελευθέριο, Παπαδημητρίου Ελευθέριο και Σαπανίδη Ευστάθιο, για την διάκρισή τους στον 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Έκφρασης και Δημιουργίας της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, στον τομέα Δημιουργίας Ψηφιακού Βίντεο για μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου.

Ο Διαγωνισμός, με θέμα «Ο Βίος του Αγίου Ευγενίου του Τραπεζούντιου, Προστάτη και Πολιούχου του Ποντιακού Ελληνισμού», υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του θεσμού «ΕΥΓΕΝΕΙΑ 2020», από το Προκόπειο Πολυδύναμο Εκκλησιαστικό Κέντρο (υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας) και διήρκησε από τις 11 Σεπτεμβρίου 2019 έως τις 13 Ιανουαρίου 2020.

Κατά την τελετή βράβευσης, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020, ανήμερα της εορτής των Τριών Ιεραρχών, της εορτής των Γραμμάτων, απονεμήθη στην ομάδα που εκπροσώπησε τη Σχολή, το 1ο Βραβείο, μετά την απόφαση της Κριτικής Επιτροπής και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου.

Εκτός από τους βραβευθέντες, θα ήθελα δημόσια να ευχαριστήσω και όσους συνέβαλλαν στην υλοποίηση της προσπάθειας αυτής:

Για τους στίχους: Τον κ. Θεόδωρο Ευστ. Κωνσταντινίδη (Διδάκτωρα Κοινωνιολογίας & Επιστημών Συμπεριφοράς)

Για τη διάθεση της Ενορίας του Αγίου Μηνά Εμπορίου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η βιντεοσκόπηση: Τον Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου π. Ναθαναήλ, Εφημέριο του Ι.Ν. Αγίου Μηνά Εμπορίου της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας.

Για τις φορεσιές: Τον χοροδιδάσκαλο κ. Τάσο Σαλακίδη και το Δ.Σ. του Ποντιακού Συλλόγου Τσοτυλίου και περιχώρων.

Για την γνωστοποίηση διενέργειας του διαγωνισμού: Την κ. Ευσταθία Κωνσταντινίδου.

Το χρηματικό ποσό που συνοδεύει το 1ο Βραβείο (σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού), θα διατεθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Εμπορίου, υπέρ των εργασιών ανεγέρσεως του Ι. Ναού της Αγίας του Θεού Σοφίας.

Ο Άγιος των Ποντίων Ευγένιος, η εμβληματική αυτή μορφή του Ποντιακού Ελληνισμού, αποτέλεσε το εναρκτήριο λάκτισμα για ένα μουσικό αφιέρωμα στους μάρτυρες του Πόντου που ασπάστηκαν το Χριστιανισμό το οποίο θα παρουσιαστεί κατά την 4η Καλλιτεχνική Μαθητική Ποντιακή Συναυλία.

Κοτταρίδης Νίκος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.