Συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης Ν. Λυσσαρίδη για την αποκατάσταση των ορυχείων της ΔΕΗ Α.Ε.



Σε συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Δημήτριο Οικονόμου για το κρίσιμο ζήτημα της αποκατάστασης των ορυχείων της ΔΕΗ Α.Ε. στο πλαίσιο της Δίκαιης Μετάβασης για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Νικόλαος Λυσσαρίδης.

Η συνάντηση έλαβε χώρα στις 20/1/2020 στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με αφορμή την επίσπευση της παύσης της λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων αλλά και την αίτηση της ΔΕΗ Α.Ε. προς τη ΡΑΕ για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στο σύνολο της έκτασης των ορυχείων.

Προτάθηκαν, η επικαιροποίηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των ορυχείων και η επίσπευση των αποκαταστάσεων σύμφωνα με το νέο χρονοδιάγραμμά της παύσης της λειτουργίας των μονάδων, ενώ παράλληλα συζητήθηκε η εκπόνηση ενός Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για τη διερεύνηση και τη θεσμοθέτηση νέων χρήσεων γης και ζωνών υποδοχής στρατηγικών επενδύσεων.

Στόχος όλων των παραπάνω είναι η διασφάλιση του Δημοσίου Συμφέροντος και η διασφάλιση των συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας με την παράλληλη προσέλκυση στρατηγικών επενδύσεων και την απαρέγκλιτη τήρηση των περιβαλλοντικών όρων που προβλέπονται.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.